zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEnergietarieven in Suriname aan aanpassing toe

Energietarieven in Suriname aan aanpassing toe

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 dec – De tarieven voor energielevering behoeven aanpassing. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. De hoogte en het tijdstip van invoering blijven voorlopig onbekend. Maar dat moet worden aangepast, is buiten kijf. De regering bestudeert reeds de mogelijkheden die open liggen. Er moet rekening gehouden worden met uiteenlopende belangen.

Aan de ene kant is er energiebedrijf EBS, dat staat te springen om vervangings- en uitbreidingsinvesteringen. Door het gebrek aan middelen worden veel projecten op de lange baan geschoven en zit veel nieuwbouw zonder aansluiting. Anderzijds zijn er delen van de samenleving die het hoofd nu al nauwelijks boven water kunnen houden. “De regering wil eerst geïnformeerd worden”, zegt Rusland.

Wel moet worden beseft dat op gegeven moment de knoop moet worden doorgehakt. “Ik denk dat we een besluit zullen moeten nemen op korte termijn over wat het moet worden. Energie is één van de basiscomponenten van ontwikkeling, om die te produceren moet je investeringen plegen”, aldus Rusland. EBS vraagt sinds vorig jaar om aanpassing, omdat de inkomsten al lang niet meer de kosten dekken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
 1. Eerst onderzoek doen wat met al het betaalde energie-inkomsten van EBS gebeurt.

  Dan pas over verhoging praten. Wat wordt bekostigd van alle betalingen die gedaan worden door alle verbruikers ???

  Is het reëel om een verhoging in te stellen??? Er zijn nu dieselmotoren geplaatst en die nu in bedrijf zijn om zuiniger de elektrische stroom te produceren. Door Mann uit Duitsland werden deze diesels geleverd. Is de produktie zo tegenvallend dat er toch nog verhoging moet plaatsvinden.

  De overheid dient de hand in eigen boezem te steken en het volk te informaren waarvoor de verhoging van de elektra-voorziening moet plaatsvinden.

  Ook de overheid kan de broeksriemen aanhalen en zuiniger aan doen.

  Groeten,…………..


  Maak melding
 2. wederom een vorm van uitbuiting van het volk van Surname.
  Wordt het niet tijd dat het Suri volk opstaat en al die “KLOOTZAKKEN”naar huis stuurt ?????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES