Fusie toerisme Suriname, Frans Guyana sputtert

1

PARAMARIBO, 1 dec – Voornemens om de toerismepakketten van Suriname en Frans-Guyana samen te marketen stuiten op praktische problemen. Dit meldt de Stichting Toerisme Suriname, STS. Formaliteiten en gebrekkige infrastructuur verhinderen vooralsnog een gezamenlijk optreden. Zo blijken onder meer de Europese standaarden op het gebied van transport een behoorlijke sta-in-de-weg.

Wetgeving op transportbedrijven houdt het grote Surinaamse wegverkeer nog thuis. “Surinaamse transportbedrijven mogen tot Albina en niet verder, omdat de Fransen vinden dat ze moeten voldoen aan de Europese standaarden en normen op dit gebied”, zegt Martin Panday, STS-manager Productontwikkeling & Kwaliteitscontrole, tegenover de Ware Tijd.

Suriname is bereid het nodige te doen. ”We hebben gevraagd om inzage in deze standaarden en normen, zodat wij de kwaliteit van onze transportbedrijven kunnen afstemmen”, aldus Panday. Dan spelen nog de bureaucratie van visumaanvragen, de slechte fysieke conditie van de wegverbinding naar de grensplaats Albina en het ontbreken van een rechtstreekse luchtverbinding.

Bij ondernemers aan beide zijden van de Marowijnerivier is er genoeg bereidheid om gezamenlijk te opereren op met name de Europese toerismemarkt. Ook Guyana moet uiteindelijk mee. “Doel van het product is om uiteindelijk drie verschillende markten op te gaan. We gaan ons assortiment hiermee vergroten.” Gedacht wordt aan Nederlland, Engeland en Frankrijk.


1 REACTIE

 1. Iedereen is voor uitbreiding,alles kan beter georganiseerd en gereorganiseerd worden.Daar is geen twijfel over mogelijk.

  Maar het meest storende faktor waar de Surinaamse reisorganisaties en dan vooral met name de SLM nog steeds in tekort schieten,zijn de onaantrekkelijke tarieven die men koppig en moedwillig blijft hanteren zonder enige vooruitzichten op een fatsoenlijk beleids plan van de Surinaamse regering als we het dan al hebben over toerisme in Suriname en de omliggende Guyana’s!Wat heeft dit toch allemaal voor zin!Je kan wel van alles willen,maar dan zal er op dat gebied eerst heel wat moeten gaan veranderen en zowie zo ook de infrastruktuur.Wil men bouwen aan fatsoelijke vervoer ter land en ter zee,dan houd dat ook in dat Suriname daarvoor “ergens” geld vandaan zal moeten gaan halen en waar moet dat geld dan vandaan komen???????

  Zolang men geen besef heeft wat de gezonde ingrediënten zijn voor een gezond toerisme van en naar Suriname en in de regio,zullen ze steeds achter de feiten blijven aanlopen en nergens behoorlijke inkomsten kunnen generen om dat vervolgens weer te investeren in de infrastruktuur en de verdere opbouw van het land!

  Niet voor niets zijn er Eu regelgevingen!Reizigers en toeristen moeten ten ALLE tijde behoorlijk vervoerd kunnen worden met nette accomodaties tegen scherpe prijzen!Want daar betalen ze hun gelden voor.Dat is nu eenmaal wat de reizigers willen.Anders kan je je mooie plannen direkt uit je hoofd zetten!

  Met een verdeel en heers politiek met een struisvogel mentaliteit kom je er nooit!Dat moet eerst beginnen door te dringen bij Venetiaan!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.