dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname heeft bezwaar tegen arbitragelichaam

Suriname heeft bezwaar tegen arbitragelichaam

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/WASHINGTON, 1 dec – Suriname heeft bezwaar aangetekend tegen het Arbitrage College waar de zaak rond het maritiem grensdispuut met Guyana in behandeling is genomen. Dit meldt de Ware Tijd. Het college wordt onbevoegd geacht om de Guyanese klacht in behandeling te nemen. Het bezwaar wordt over een week behandeld als het college bijeenkomt voor de mondelinge pleidooien.

Onduidelijk is of minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken de sessies zal bijwonen. De Guyanese minister van Buitenlandse Zaken, Rudy Insanally, is inmiddels naar Washington afgereisd. Suriname zal in elk geval een parlementaire delegatie afgevaardigen. De oppositie heeft eerder aangegeven dat het weinig zin heeft de reis te ondernemen in deze fase.

Het belangrijkste werk, de voorbereiding, is reeds gedaan en daar is slechts de coalitie bij betrokken geweest. Guyana meent aanspraak te maken op een deel van het maritiem gebied voor de Surinaamse kust. In februari 2004 is een klacht ingediend bij het Internationaal Zeerechttribunaal, Itlos, omdat Suriname niet bereid zou zijn een oplossing te zoeken via dialoog. Paramaribo heeft het laatste ontkend.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES