Surinaamse aardolie trekt ook Japanse aandacht

12

PARAMARIBO, 30 nov – Japanse gas- en aardoliebedrijven zijn geïnteresseerd in Surinaamse aardolie. Dit zegt Fumitake Yoshida, leider van een topdelegatie van de meest invloedrijke gas- en aardoliebedrijven uit Japan. De bedoeling is zich te plaatselijk te oriënteren na positieve berichtgeving van Amerikaanse exploratiedeskundigen. Het kustgebied van Suriname en Guyana is in trek.

De activiteiten van Staatsolie en de goede vooruitzichten waar Onder meer het Spaanse Repsol/YPF en het Noorse Maersk Oil gewag van maken, zijn ook in Azië niet ongemerkt gebleven. “We zijn in de eerste plaats hier om Suriname te laten weten dat we zeer geïnteresseerd zijn in exploratie en exploitatie en willen tegelijkertijd zelf op zoek te gaan naar betrouwbare data en informatie,” zegt Yoshida tegenover de Ware Tijd.

De belangstelling geldt vooral olievelden. “Japan is het derde grootste olieconsumerend land. Daarom willen we waar nodig een bijdrage leveren aan ontwikkeling en duurzame winning. We hebben de expertise en het geld”, aldus Yoshida. Hij is voorzitter van het Information Center for Petroleum Exploration & Production, ISEP, dat internationaal bemiddelt voor de 51 grootste Japanse bedrijven op het gebied van aardolie, gas en staalindustrie.


12 REACTIES

 1. Dan zijn jullie bij deze van HARTE WELKOM in Suriname…..

  Venetiaan:
  Mijn regering is erop gericht zoveel mogelijk grondstoffen aan buitenlanders te verkopen….enne ik hoor van U dat U geld heeft mijnheer de japanner…..als U mij dan nou eens wat geeft…..dan kunt U boren daar in de zee.

  Jappaner:
  “Maar zult U niet eerst wachten op wat de aardolie reserves zijn die we nog graag willen vaststellen”

  Venetiaan:
  Nergens voor nodig, gewoon eerst geld geven aan mij of aan Somo, dan mogen jullie de hele zee leegpompen op zoek naar aardolie.


  Maak melding

 2. Den Japanner dies ab dekatie jere! Eerst hebben ze die hele kust van ons leeggeroofd voor hun sushi bar en nu ook nog onze olie.
  “We hebben de expertise en het geld”, aldus Yoshida.
  Dan wat?? ..Moeten we nu onze achterwerk presenteren omdat je geld hebt! …. Mars gwe jongoe!! Deze mensen zijn nooit ecologisch verantwoord bezig op andermans teritorium. Hun eigen land is vol van mooie Japanse tuintjes, bonsai boompjes e.d. waaronder ze hun kleine geishas lekker kunnen pakken. Surinaams visgebied pffff! Walvisen worden uitgeroeid !! Pfff Who cares?? Je moet een ballata pakken en ze afzwepen van je grondgebied.


  Maak melding

 3. Meneer de Japanner; ik heb geld nodig, want ikke leef in een boom en zonder bananen houdt ik het niet lang uit, dus alstublief snel met geld komen …


  Maak melding

 4. tuurlijk meneer Vene gewoon weeeeer wegeven al het andere heb je toch ook gedaan ???!!!en wat is er dan over meneer Vene ????? juist …………… niks !!! sucses!!!!


  Maak melding

 5. Odi odi Fu bawe:
  Goedenavond kijk wat Alcowa suralco dus heeft gedaan!en nu Rosebel,dan wil ik niet praten over andere kleinere bedrijven als Bruinzeel,oftewel doorwin.Het kan en mag allemaal om het maar zo te noemen,maar denk aan het volk als jullie de grote dael maken!schep werkgelegenheid voor de mensen aldaar.Het kan toch niet waar zijn dat un é mik moni,ma na volk ziet er niets van,HOE KAN DAT. Odi odi.


  Maak melding

 6. Hopelijk gaan ze beter hun hersens gebruiken dan toen bij die goudmijn gebeuren.

  Suriname moet niks verkopen,alles zelf houden en tegen een prijs die dagelijks gehanteerd wordt te verkopen.

  Ze kunnen genoeg verdienen en die Japanners hebben geld zat.
  Laat ze maar komen werken of de machine’s leveren dan zouden ze een betere prijs kunnen krijgen maar anders niet hoor.
  De Surinamers moeten genieten niet de Japanners of anderen die erop loeren.


  Maak melding

 7. Attentie attentie !!!!!
  Suriname is in de uitverkoop.Goud, hout, bauxiet, aardolie, dieren en vissen. Eerst komen de Chinezen, en nu de Jappen, ons land leegroven, onder het mom van ontwikkelingssamenwerking.Het gaat hier alleen maar om persoonlijke belangen en verrijking van een bepaalde groep mensen, en niet zo zeer om de economie van Suriname.
  Jammer dat ons mooie land zo wordt leeggeroofd!
  Desperado


  Maak melding

 8. Wat een dom gepraat dat de chinezen en nu de japaners Suriname willen leegroven.
  Als de regering geen toestemming geeft aan die lui dan kan dat ook niet.
  Dus schuif de verantwoordelijkheid af op de slapers in Suriname zelf!


  Maak melding

 9. De uitbuiting van ons land hebben we te danken aan onze minister president Bavetiaan met een cumulatieve IQ van een schoenmaat.
  Jaren hebben we de schuldige vinger gericht op holland. Wie buit suriname nu uit?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.