vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameSLM wil nog niet af van Boeing 747-300 en MD 82

SLM wil nog niet af van Boeing 747-300 en MD 82

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 30 nov – De SLM wil nog niet af van de Boeing 747-300 en de MD 82. Dit zegt SLM-directeur Henk Jessurun. Beide toestellen blijven tot ten minste 2008 in bedrijf. Eerdere voornemens om de Boeing 747-300 te verkopen vanwege het grote brandstofverbruik en te vervangen door een Airbus, zijn nu van de baan. De perspectieven zijn weer verbeterd.

Er wordt wat optimistischer tegen de toekomst aangekeken. “We hebben een moeilijke periode achter de rug”, zei Jessurun na afloop van een presentatie voor de ministerraad. De toestellen zijn weer volop inzetbaar, in tegenstelling tot het recente verleden, waarbij incidenten en technische gebreken vaker voor stagnatie hebben gezorgd. De financiële positie is belicht tegenover de ministerraad.

Die had zelf om de presentatie gevraagd en de directie is nu opgedragen een businessplan op te stellen voor na 2008. “Men is tevreden over de antwoorden die we hebben gegeven. We hebben huiswerk meegekregen en dat gaan wij nu intern bekijken”, aldus Jessurun. De SLM is nu schuldvrij en er hoeven zeker tot maart 2007 geen financiële verrassingen te worden verwacht.

Over eventuele afvloeiing van overtollig personeel wordt weinig losgelaten. Binnen het bedrijf is er druk overleg over mogelijke modellen voor overleving. Of hem zelf de dienst zal worden aangezegd, is voor Jessurun lang niet zo zeker: “Wie bepaalt dat de directeur moet vertrekken? Dat is de aandeelhouder, en zij hebben op geen enkele wijze een indicatie daartoe gegeven.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

15 REACTIES
 1. “…..747-300 te verkopen vanwege het grote brandstofverbruik en te vervangen door een Airbus, zijn nu van de baan. De perspectieven zijn weer verbeterd ….”
  Voor de mensen die niet in Suriname wonen of niet weten hoe het in Suriname toegaat wil ik deze zinsnede even vertalen:
  “….. De 747 kan nu niet verkocht worden omdat we nergens een verkoper van een airbus kunnen vinden die bereid is de tjoekoe te betalen die we vragen voor de aankoop van zo’n aurbus …”

  God zij met ons Suriname …


  Maak melding

 2. Ik begrijp niet dat SLM niet zou investeren in een vliegtuig dat op de langere termijn zuiniger is (dus minder brandstof kosten) en die onderhouds vriendelijker (minder onderhoudskosten op termijn). Ja je investeert nu een groot bedrag in een nieuwer toestel, maar op termijn als je daarmee meer kunt vliegen en je bespaart kosten, dan verdien je die wel terug.


  Maak melding

 3. ai heel mooi praatjes… ik weet dat jullie die b747-300 willen verkopen en het geld in jullie eigenzak steken en morgen hoor je dat de b747-300 problemen heeft en tot nader order niet mag vliegen waarvan….. dus ja is suriname en blijf suriname…


  Maak melding

 4. deze verouderde kist raak men zelf aan de straatstenen niet kwijt. het vliegtuigkerkhof in nevada (waar deze kist vandaan komt)vraagt zelf harde dollars voor opslag. Het verhaal wordt eentonig.


  Maak melding

 5. Even voor de duidelijkheid,een 747-300 verbruikt meer kerosine dan welk ander toestel van zijn soort.
  De 747-400 verbruikt maar 70% van wat de 300 verbruikt.
  De 777 verbruikt 50% dus de helft van wat de 300 verbruikt,de Airbus 340 is bij uitstek ook een geschikt toestel voor deze route en is ook zuinig in verbruik,het is te vergelijken met de 777 alleen heeft 4 motoren.
  Al deze toestellen zijn zo op lease basis te verkrijgen,ik begrijp echt niet hoe er binnen de SLM organisatie gedacht word.


  Maak melding

 6. Wie houdt wie nou voor de gek ?
  Eerst gaat het slecht met SLM, ze zouden dik in de rode cijfers zitten. Daardoor zouden er honderden ontslagen vallen, lonen zouden met 25% gekort kunnen worden. Een paar maanden geleden waren er zelfs geruchten over het niet kunnen afrekenen van de brandstof.

  En nu is er geen vuiltje aan de lucht ?
  De SLM is schuld vrij ? Hoe kan dat ?
  Ik weet dat de bezettingsgraad laag is, dus hoe kan er dan geld verdient worden om de schulden af te lossen ?
  Er zou, in overeenstemming met de vakbond, een onderzoek komen door Lufthansa. Is dit onderzoek al afgerond ?
  En wat zijn de resultaten ?
  Nu wordt er gesproken over een nieuw businessplan. Is het niet verstandig om het businessplan te bouwen op het resultaat van het Lufhansa-onderzoek. Het hangt allemaal als los zand aan elkaar! Dit lijkt een weinig betrouwbare situatie. Wie houdt wie nou voor de gek ?


  Maak melding

 7. Is goed nieuws want ze zijn nu schuldvrij maar zelf had ik toch voor een zuinere Airbus gekozen want die betaalt zich eigen terug op den duur.

  De mensen moeten gewoon meer met de SLM gaan vliegen dan met de KLM en Martinair dan gaat het nog beter met de SLM gaan en wie weet zullen wij met zn allen daar eens profijt kunnen hebben in de vorm van een nieuwe vliegtuig,nog betere service aan boord,misschien een iets lagere ticketprijs,en ga zo maar door.

  Ik vlieg met SLM en niet dat het 50 euro goedkoper is dan met de KLM maar ik ben trots op Surinaamse produkten.

  Oost,west,thuis best en dat geldt ook voor mij wat de produkten van Suriname betreft.


  Maak melding

 8. De koop van het oud toestel was enkel al om de zak van enkele belanghebbende te spekken.
  De tijd van het hebben van een eigen toestel een soort nationale trost was is allang voorbij. De SLM moet gerund worden zoals elk gezond bedrijf. Dat betekend, een verleis latend toestel dumpen. Een maand geleden stond 747-300 netjes geparkeerd net langs de snelweg in Amsterdam, alsof men met het toestel als reclamebord gebruikte.Om van efficientie te spreken.


  Maak melding

 9. De SLM is schuldvrij? En twee maanden geleden las ik dat het oude bestuur een schuld van $10.000.000 had achtergelaten. Hoe heeft Jessurun dat opgelost. Is hij een tovenaar.

  Zolang de CLAD de boeken niet mag inzien is de SLM een poppenkast.

  We hebben allemaal gescholden op de oude minister van transport. Jessurun is geen klap beter. Ze gaan geen nieuw vliegtijg kopen omdat ze het geld nodig hebben om het bestuur en de ministers met gezinnen tevreden te stellen.

  Dus geen innovatie

  Ga zo door SLM

  Ik rust djamoe.


  Maak melding

 10. Ook bananen etende figuren zitten aan de top van de slm, wat er in de hersenen zich aftekend, kun je ze niet kwalijk nemen, het enige waar ze constant aan denken is, hun buik vullen….de nieuwe Airbus A 380 kan de redding zijn van suriname en onafhankelijkheid van de klm en de surinaamse regering………853 passagiers vervoeren voor het zelfde bedrag aan kerosine van een 747 boeing; tel uit je winst en de uitgegeven aandelen verdien en snel terug…beleid en visie is de ondergang van de slm, slachtoffer is de vakantieganger en de surinaamse gemeenschap, in dat geval compleet boycotten is een manier om hen sneller te laten denken. nu het vliegtuig weer vlieg SCHIJNT ZOGENAAMD alle problemen te zijn opgelost voor de slm,, de bavianen krijgen genoeg bananen op hun bord te eten, dus waarom kraaien dat je problemen hebt.


  Maak melding

 11. Ja Goed SLM.
  I’m your biggest Fan. Ga zo voort. Mijn zegen hebben jullie.

  JUMBO let sing it loud, JUMBO that why we proud. JUMBO up in the sky, JUMBO we are so high. Fly SLM, FLY SLM, FLY SLM


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES