zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEconoom waarschuwt tegen inflatie in Suriname

Econoom waarschuwt tegen inflatie in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 nov – De kans op inflatie zal aanmerkelijk toenemen als de verwachte loonsverhoging voor ambtenaren doorgevoerd wordt zonder financieringsbron. Dit zegt de econoom Sylvano Tjong A Hin, voormalig voorzitter van de Vereniging van Economisten en gewezen kandidaat-minister van Financiën. Behalve een goede bron, is ook meer structureels nodig.

De vakbonden moeten dit meenemen in de overweging of de tien procent loonsverhoging billijk is, die de regering waarschijnlijk zal aanbieden. “Naar mijn gevoel is tien procent wel redelijk. Het gevaar is dat als je bijvoorbeeld nu vijftig procent geeft, al heb je een financieringsbron, er toch inflatie aangewakkerd kan worden. Daarom zeg ik: tegelijkertijd ook je apparaat hervormen”, zegt Tjong A Hin tegenover de Ware Tijd.

Hervorming, inclusief afvloeiing, is al jaren een heet hangijzer in de Surinaamse politiek. Het omvangrijke ambtenarenbestand is volgens economen en internationale instellingen een structureel belet voor Suriname’s economische ontwikkeling. Tjong A Hin vermoedt dat het extra loon uit de belastingpot betaald zal worden. Hij ziet liever geen overdreven looneisen. “Want dat zal ons nergens brengen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. sylvano weet niet waar hij over praat.
  Politiek en wetenschap a.u.b. gescheiden houden. Vreemd is dat wanneer politici zichzelf opslag geven ik van de zorgmakend
  sylvano niets hoor.


  Maak melding
 2. ALtijd als ambtenaren een verhoging moeten krijgen kletsen de economen. maar wanneer staatsolie US20 miljoen extra stort aan de overheid wordt er niks gezegd van wat krijgt t bevolking. maar nu het grote deel van het bevolking na meer dan 3 jaren wat zal krijgen zegt men let op inflatie.

  En als ongeveer 2000 en mog 1000 arbeiders van suralco en billiton verhoging krjgen wordt er niet gewaarschuwd voor inflatie. er is ooit gezegd dat de verhogingen van deze 2 bedrijven meer dan de helft zijn van de verhogingen van de ambtenaren. dus economen komt dan met en ander excuus voor inflatie. dus sylvano houd je mond dicht, er wordt geen mening van je gevraagd.


  Maak melding
 3. Tjon A hin,kan gelijk hebben.Als de onderwijzers en leraren hun eisen ingewilligd krijgen,zal dat een reden zijn dat andere groepen ook met hun looneisen komen.Dus mensen wij moeten met zijn allen even goed nadenken over waarmee we bezig zijn.Dit land vooruit helpen of dit land naar de afgrond leiden.Inflatie zal leiden tot waarde daling van de SRD.Ik denk dat er ook politiek gespeeld wordt om deze regering ten val te brengen.Geef ze een kans om hun beloften te laten nakomen.We zullen ze beoordelen op hun daden.een andere regering zal het ook niet beter kunnen doen wat er van ze geeist zal worden.het land blijf maar dwalen in een vicieuze cirkel.De kleine man en onze arme landbouwers worden er de dupe van.
  Dus;BEZINT EER GE BEGINT.

  rammie


  Maak melding
 4. Maar wat levert de inflatie zijn portomonee op!!!

  Tjong verkoopt Suriname Economische l*lkoek…zijn maag rekt uit, terwijl het volk verhongerd!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES