dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse Politiebond wil onderhandelen over loon

Surinaamse Politiebond wil onderhandelen over loon

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 nov – Er zal echt onderhandeld moeten worden over verhoging van salarissen. Dit stelt de Surinaamse Politiebond, SPB. Er zal geen genoegen worden genomen met een percentage dat de ambtenarij door de keel gedrukt wordt. Herhaling van wat zich twee jaar geleden voordeed, is onaanvaardbaar voor en de politie en de andere ambtenaren die de nieuwe vakcentrale Col uitmaken.

De Confederatie van Landsdienarenorganisaties zal niet toestaan dat wat de werkgever aanbiedt, uiteindelijk ook wordt aangenomen. Dat was in 2004 het geval toen vakcentrale CLO het bod van vijf procent aanvaardde. “De regering moet niet denken dat ze ons opnieuw een percentage door de keel kan drukken”, zegt SPB-voorzitter John Telgt tegenover de Times of Suriname.

De Col die voornamelijk uit ex-lidbonden van de CLO bestaat, wil ook gekend worden. De regering heeft vaker aangegeven slechts de oude vakcentrale te erkennen als gesprekspartner bij loononderhandelingen. De Col is vooral tegen de nasleep die is ervaren bij vorige verhogingen, zoals drastisch stijgende prijzen en hogere belastingschijven. “Als dat toch gebeurt zal de Col haar spierballen laten zien”, aldus Telgt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. De politiebond moet proberen het onderste uit de kan te halen ,maar moet niet proberen deze regering ten val te brengen,door politiek in deze kwestie de boventoon te laten voeren.Als er niet meer geboden kan worden zal dat een andere regering ook niet lukken.Bouterse en Wijdenbosch zullen gelijk beginnen met geld te drukken om zoveel mogelijk tegemoet te komen en politieke munt te slaan.De SRD is jarenlang stabiel en we moeten proberen het zo te houden


  Maak melding
 2. Arkey.. mikie ding mang tja monie kong, mi potie mi sting en wachtie langa.
  Brada kong hisbithing nanga a doekoe >>>> hisbithing.
  Pacinsie kaba..Arkey mi


  Maak melding
 3. Wat zijn wij suribo’s toch weer opstandig .
  Of zijn wij dat altijd.
  Het is met de paplepel naar binnen gedouwd die opstandigheid.
  Wel jammer om zo negatief te denken.
  Laters
  Royke


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES