dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinamers eisen verbod op 100-procentscontrole

Surinamers eisen verbod op 100-procentscontrole

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een aantal Surinaamse belangenorganisaties eist bij de rechtbank in Den Haag een verbod van de zogenoemde 100-procentscontroles op Schiphol. Dat liet een woordvoerder van de organisaties vrijdag weten. Ze stellen dat de reizigers de strenge controles ervaren als discriminerend en vernederend.

Nederland is sinds december 2003 op Schiphol begonnen met de omstreden werkwijze. Alle passagiers, bemanning, bagage en de vracht uit het vliegtuig worden gecontroleerd op aanwezigheid van verdovende middelen, zoals bijvoorbeeld cocaïne.

Het kort geding van de organisaties dient op 15 december. Volgens advocaat A. Jankie van de Surinaamse klagers heeft de Nederlandse overheid de plicht de rechten van burgers niet te schenden. ‘Dit houdt in dat burgers niet op voorhand mogen worden onderworpen aan een onderzoek zonder dat er sprake is van een redelijk vermoeden van schuld. Passagiers op voorhand onderwerpen aan dergelijke controles, is onrechtmatig’, concludeert Jankie.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

19 REACTIES
 1. een heel sterk signaal zou zijn > alle kondremans in ned. oproepen tegen de machthebbers te stemmen die dit onding in stand houden .
  gr.

  ned.moet zich schamen als ex-kolonisator
  en voorstellen aandragen dit probleem op de juiste manier aan te pakken.
  ga na hoeveel geld de toeristenstroom uit suriname opbrengt : en dan nog zo,n vernedering


  Maak melding
 2. He He eindelijk worden mensen wakker en zoals het in een rechtstaat hoort: gewoon procederen en de media opzoeken. Liefst Internationaaal.
  Ik wens ze veel succes en sterkte met de rechtzaak.


  Maak melding
 3. Nederland moet gewoon “DOORGAAN”met de honderd procent controle. Zij doen goed werk en het is heel juist dat elke surinamer gecontroleerd wordt.
  Ik ben het met de ned. autthouriteiten helemaal eens. (DE DRUGSDEALERS MOETEN GESTOPT WORDEN)


  Maak melding
 4. Hallo raja,
  Ik denk dat de 100% controle nodig is , en haast iedereen is eens met me , maar het gaat om de onmenswaardige wijze waarop het wordt uitgevoerd. Daarmee hebben we moeite .
  Het kan anders dan nu het geval is . Niet alleen drugs koerier worden onderzocht raja , maar iedereen, begrijp je dat.Ga door belangenorganisatie.
  tolero


  Maak melding
 5. Als de leden van de voormalige Surinaamse regering(Bouterse)nooit met drugs hadden ingelaten hadden de reizigers dit probleem niet. Dus daag de Surinaamse regering voor het gerecht, omdat zij diegene zijn die er aan begonnen zijn(bolletjesslikkers/cocaine smokkel)en niet Nederland. Ik reis ook wel naar Suriname maar ik heb nog nooit problemen gehad.

  ramses


  Maak melding
 6. zie: http://www.lbr.nl
  Europese commissie laakt ‘discriminerende’ uitspraken in Nederland
  17.11.2006 – Volgens Winnie Sorgdrager, vicevoorzitter van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI), kan Nederland eind 2007 een kritisch rapport over discriminatie verwachten. Tijdens een conferentie in Straatsburg over vrijheid van meningsuiting stelde zij dat ‘leidende figuren in Nederland uitspraken doen die niet door de beugel van de commissie kunnen’. Zij doelde onder meer op een recente uitlating van Marco Pastors (lijsttrekker EénNL) over de islam. De ECRI is een onafhankelijk controleorgaan van de Raad van Europa


  Maak melding
 7. Beste ramses,

  Om je kennisniveau te verbeter verwijs ik jou naar het volgend artikel:
  Advocaat Inez Weski:
  ‘IK BEN OVERTUIGD VAN BOUTERSE’S ONSCHULD’

  door Stuart Rahan

  ROTTERDAM – Inez Weski. advocaat van NDP voorzitter Desi Bouterse laat zich uit over de uitspraak van de Nederlandse Hoge Raad. Die heeft onlangs het vonnis tegen haar cliënt nogmaals bevestigd. Bouterse blijft voor de Nederlandse staat veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij een cocaïnetransport van 474 kilogram naar Stellendam, Nederland.
  Weski legt zich er niet bij neer dat de Hoge Raad tot deze conclusie is gekomen. Zij gelooft in de onschuld van Bouterse. In het onderzoek dat Weski gedaan heeft na de uitspraak in 1999 is volgens haar bevindingen gebleken dat zowel het openbaar ministerie als de zogenaamde kroongetuige P. van Loon verklaringen hebben afgelegd die niet stroken met de waarheid.
  “Het is gebleken dat er in ruil voor strafvermindering belastende verklaringen zijn afgelegd door van L. en dat er nog meer deals met het Openbaar Ministerie zijn gemaakt enkel en alleen om mijn cliënt D.B. te S. veroordeeld te krijgen.”
  Ook is gebleken dat haar cliënt en van Loon nooit persoonlijk contact hebben gehad. “Dat heeft meneer van L. allemaal verzonnen”, aldus Weski.
  Zij stelt dat er een trend in Nederland is, waarbij de verdediging een ‘gefileerde versie’ krijgt van een onderzoek omdat er zogenaamd personen in bescherming genomen worden en dat gevoelige informatie niet naar buiten mag omwille van het niet dwarsbomen van andere zaken. “Je mag hopen dat je een rechter vindt, die meer vragen gaat stellen omdat met het magere bewijs er in feite geen zaak kan zijn.”
  Weski geeft aan dat het hele proces er één geweest is om haar cliënt veroordeeld te krijgen. In haar bevindingen is er geen enkel hard bewijs aan te voeren, waaruit blijkt dat Bouterse zich ingelaten heeft met strafbare zaken. “Ik ben ervan overtuigd dat mijn cliënt onschuldig is. De toenmalige rechters hebben niet de moeite genomen om vragen te stellen
  en een nader onderzoek te gelasten om de waarheid boven tafel te halen. Dat vind ik ongelooflijk.”

  Rook en vuur
  Op de opmerking, dat waar er rook is er ook vuur moet zijn, vraagt zij zich af wie die lucifers brandende houdt. “Wie creëert de rook en wie heeft er belang bij?”, vraagt zij zich in gemoede af.
  Zij ziet een blinde drang bij Nederlandse beleidsmakers om Bouterse tot verdachte te maken en ook nog veroordeeld te krijgen. “Er zijn miljoenen geïnvesteerd in het onderzoek en er moet een zeker psychologisch rendement uit voortkomen.
  Het is de Nederlandse politiek die er baat bij heeft dat Bouterse veroordeeld wordt, want zij wil immers bepalen wie er in Suriname gekozen wordt en wie niet. Het zijn helaas aspecten die niks met het recht te maken hebben. Zelfs een blind paard moet begrijpen dat er politiek met deze zaak bedreven wordt.”-

  Bron: De Ware Tijd, 21 februari 2006


  Maak melding
 8. Hoeveel mensen of vluchten zijn er vanuit Sur naar Ned.
  Hoeveel drugs komt er in nl binnen? dus alles behalve wat er uit sur komt.
  hoeveel bolletjes kunnen mesne slikken.
  Als per vliegtuig een ieder 50 bolletjes perpersoon uit sur meenam heb nog geen promille van alle drugs in nl gevangen.
  in nl mag trouwens vrij drugs kopen en verhandelen.(indertijd perron nul en nu zelfs kerken, naast bestaande en gedoogde koffieshops.
  Drugs controles ok, maar niet zo hypocriet om het alleen bij de bange en slappen surinamers te doen.
  Bakra’s zijn hypocriet tot en met. als je bij ze bloed prikt, vind je hypocrisie. Als je een echografie (van het lichaam) maakt zie je hypocrisie.
  En vene slaapt, soms wordt ie wakker, snurkt een beetje dan lijkt het alsof er wat gaat gebeuren, maar dan draait ie zich om en slaapt lekker door.
  Zie eerdere loze reakties van Vene op deze site.


  Maak melding
 9. Raja volgens mij kan je niet tot twee tellen.
  Wie heeft het erover dat de drugsdealers niet gestopt moeten worden.
  Iedereen hier klaagt over de mensonwaardige manier van onschuldige burgers die niks met drugs te maken hebben. Als je dat nieteens door heb, koop maar eerst een tellenraam en probeer maar eerst tot drie te kunnen tellen.
  Trouwens de drugscontroles zijn door Vene en trawanten ooit goedgekeurd.
  En 100% eens met Ramses, en what about de drugs die van andere landen naar Nl binnenkomen. zie teletekst (aankomsten en vluchten van/naar shiphol), per minuut soms 10 aankomsten. vluchten van/naar sur zijn hooguit 2 per week. Maar bakra’s zijn te hypocriet/bang/ laf om andere mensen te fouilleren.


  Maak melding
 10. Raja ,
  Drugs is over de hele wereld.Denk je dat die drugs alleen uit su komt?NEE dus.Altijd moeten wij de dupe van zijn.Het moet nu ophouden.Dus mensen gaan jullie door.Ik sta achter jullie.Surinamers wij moeten wakker worden.op alle manieren worden wij gekleinerd


  Maak melding
 11. Bedankt voor je stuk Faya.

  Gelukkig zijn er meer mensen die kritisch en bepaalde zaken zelf onderzoeken om een eigen mening te vormen. Wellicht dringt het dan tot sommige mensen door dat er vaak veel meer spelen dan dat ze op het eerste gezicht kunnen indenken.


  Maak melding
 12. Raja je heb gelijk.als wij in Suriname op vakantie worden we ook zo behandeld als drugsdealers,terwijl wij normaal op vakantie zijn.waarom geef men schuld aan schiphol,terwijl dat ok gebeurt in buitenland waaronder in suriname.ga zo door schiphol met 100% controlle.


  Maak melding
 13. Dit is het beste wat de de tegenstanders van de 100%-controle kunnen doen. Nederland is een rechtsstaat en de onafhankelijke rechter zal bepalen in hoeverre de controles geoorloofd zijn. Hulde!


  Maak melding
 14. Amreh wacht maar tot ze jou ondersteboven hebben gekeerd dan denk ik dat je anders praat.Ik heb niets met drugs te maken werk heel hard voor mijn geld. en ben al 5 keer onderste boven gekeerd Eerst volgende keer geef ik een van ze een klap op hun bek.


  Maak melding
 15. Beste Lililan.
  Wat hebt jij toch een grote mond,als jij niets hebt te verbergen dan maakt het toch niet uit…
  Ik ben ook gecontroleerd mij hoor je niet,en nogmaals het is jullie eigen schuld.
  En dat geld ook de de ministers van uit suriname.
  Dus ik sla ze op hun bek,is een fouten reaktie.Of hebt jij iets te verbergen.???
  vr gr cees..


  Maak melding
 16. Veel kondrèmang zijn tegen de 100% controle op Schiphol.
  Ik niet;omdat ik weet dat ik niks te verbergen heb,en Cees heeft gelijk om dat te schrijven! Ondanks deze 100% controle zijn er toch altijd Lieden, die controle proberen
  om te zeilen door de bolletjes inwendig het Land in te voeren.De beste straf is;mensen die met Dopa betrapt worden gelijk ophangen zoals dat enkele jaren geleden is gebeurd met de Hollander in Singapore (v.Damme)
  Nederland is vergeleken met andere landen zeer mild wat de
  straffen betreft,probeer niet Dopa in te voeren in Thailand Vietnam en Singapore en USA want dan heb je het gehad. Deze Landen zijn zeer keihard wat het Dopa beleid
  betreft,desondanks zijn er toch Lieden die het toch wagen!
  Jammer voor de Mensen die tegen de 100% controle zijn,maar naar mening moeten ze het juist opvoeren tot 1000%.
  Mensen die mijn mening niet delen, zullen me op deze Forum uitschelden zoals gewoonlijk geval is.Maar dat deert me niet,want ik hen een Olifanten huid en een brede rug.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES