Waterproject Suriname op zoek naar nieuwe bronnen

4

PARAMARIBO/COMMEWIJNE, 17 nov – Het door Nederland gefinancierde Korte Termijn Investeringsprogramma Drinkwaterprojecten, KTID, richt zich in het district Commewijne voornamelijk op het zoeken nieuwe drinkwaterbronnen. Dit meldt de Ware Tijd. Weliswaar verdienen ook andere drinkwaterproblemen aandacht, maar het tekort in het zich snel ontwikkelende Commewijne is nijpend.

Volgens projectmanager van het KTID, Lothar Boksteen, betreft het een omvangrijk probleem. Met behulp van een wetenschappelijk team van de Universiteit van Amsterdam wordt dan ook naarstig gezocht naar nieuwe drinkwaterbronnen. Volgens teamleider Koos Groen is de kans op het aantreffen van een zoetwaterbron ongeveer zeventig procent.

Er wordt voornamelijk gezocht bij de zand- en schelpritsen ten zuiden van de Oost-Westverbinding, de verbindingsweg tussen het oostelijk en het westlijk deel van de kustvlakte. Commewijne heeft zich sinds de aanleg van de Wijdenboschbrug over de Surinamerivier, sneller ontwikkeld tot woongebied. Nutsvoorzieningen hebben de ontwikkeling onvoldoende kunnen bijhouden.


4 REACTIES

 1. Gebed zonder eind.
  Geloof maar weg gegooid geld of verdwenen in persoon zak (eigenbelang).
  De heren zeggen 60 mil usd nodig te hebben maar hebben maar 20 mil usd.
  resultaat: ik weet niet, waarom het is mislukt.


  Maak melding

 2. Hallo denkt u ook aan oppervlaktewater , die zijn in overvloed aanwezig en hoeft ook geen studie gemaakt worden het is een kwestie van verwerking en zuivering.Waarom gaan gokken op bronwater,terwijl kwalitatief weinig verschilt met het oppervlakte water.


  Maak melding

 3. Verzamel zelf regenwater. Dat deden ze toch ook vroeger. Bouw zelf stenen bakken. Veel veiliger dan kraan water. Hou de B.O.G. buiten, want ze spuiten maar raak. Er zijn meer dan 200 muskieten soorten in suriname en ze weten niet welke de malaria muskiet is. In Commewijne hadden ze allemaal baries (metalen tonnen) en grote bakken. Niemand klaagde in die tijdt.


  Maak melding

 4. Geld over de balk smijten.
  alles moet als ned. er is nooit gedacht aan een solide surinaamse oplossing.(zoek een eigen oplossing dan komen anderen kijken/leren).
  Modern kost geld heel veel geld.
  Kunnen de beleidsmakers niet meer denken, de bevolking heeft zelf door de jaren heen hun eigen probleem opgelost… zie al de grote water tanken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.