zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Toegankelijkheid Surinaams onderwijs neemt af'

‘Toegankelijkheid Surinaams onderwijs neemt af’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 nov – De toegankelijkheid van het onderwijs neemt af. Dit stelt het Vrouwen Parlement Forum, VPF, dat zich onder meer richt op maatschappelijke participatie. Met name jongeren uit kansarme gezinnen zien steeds minder kans op het volgen van onderwijs, vanwege een reeks misstanden. Er moeten dringend spijkers met koppen geslagen worden.

De situatie op zijn beloop laten, is solliciteren naar sociale problemen. “Onderwijs is een mensenrecht en een instrument ter verkrijging van gelijkheid, vrede en ontwikkeling”, stelt het VPF. Individuen onthouden van onderwijs zal ontegenzeglijk leiden tot ontwikkelingen in omgekeerde richting. Onder meer het parlement zal in actie moeten komen. Langer wachten is geen optie.

Problemen als gebrek aan leslokalen, overvolle klassen, weinig of geen lesmateriaal en slecht meubilair, dienen dringend te worden opgelost. “Goede ontwikkeling bevordert over het algemeen de status van personen en bevordert deelname aan het sociaal verkeer en maatschappelijke besluitvorming”, aldus het VPF. Dit ontkennen of negeren zal niet zonder gevolgen blijven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Ik geef zelf een paar uren les op de ADEK, naast een drukke baan. Volgens mij zijn met name de arme studenten die hier zitten. De rijken zitten in het uitenland. Ik heb weinig geloof in de overheid. Ze zijn meer met politieke spelletjes bezig. Een oproep aan de docenten, ondanks de slechte salarissen laten we proberen met het materiaal en de voorzieningen het beste van maken. In het belang van onze arme landgenoten.


  Maak melding
 2. Onderwijs heeft geen prioriteit bij de Surinaamse regeringen gehad.Alleen de militairen zorgden voor meer atheneums,schooluniformen,enz.Ik schaam me als ik op de tv alleen maar verwaarloosde gebouwen zie.Varkensstallen zien er soms beter uit.


  Maak melding
 3. Ja mensen en het domme stemvee staat erbij en kijkt ernaar.
  We kunnen zeggen wat we willen,maar vroeger was het onderwijs no.1 in Suriname,Pengel,Lachman,Sidney,Rens,die waren ook wel zakkenvullers,maar 1 ding moet men ze nageven,ze waren erg bezig met het onderwijs,de ouderen onder ons kunnen dat beamen.Je zag geen kind tijdens schooltijd op straat,zo ja werd hij/zij opgepakt,naar huis gebracht en de ouders kregen een boete ,waar of niet??
  En wat ziet men nu gebeuren?? Jawel ik zag een hoop kinderen op straat terwijl de school gaande was,niemand die naar ze omkeek,ik vroeg aan een jongetje van 10 jaar,moet je niet naar school??Ja zegt hij maar me moeder slaapt nog.Jeemig me broek zakte haast af,van verbazing,dat gebeurde vroeger niet,erg erg erg ,dat zelfs de ouders niet capabel zijn hun kinderen goed op te voeden.
  Laat ook maar,ik teer maar op hoe het vroeger was en val zwijmelend op mijn sofa neer.
  Deze regering is geen knip voor zijn neus waard en tanen er niet naar dat ze sollen met de TOEKOMST.


  Maak melding
 4. Ai Baja, ik ben het met jou eens, dit omdat ik vind dat de ouders ook hun verantwoordelijkheid op zich moeten nemen. Waarom is het vroeger wel goed gegaan met de kinderen, omdat de ouders ondanks de armoede ervoor hebben gezorgd dat hun kinderen konden lezen enschrijven. Tegenwoordig hebben de kinderen heel veel vrije tijd en de meeste ouders denken alleen maar aan “feesten”.
  Zie ook wat in nederland gebeurt.

  Janny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES