dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse parlementariër: 100%-controle pervers

Surinaamse parlementariër: 100%-controle pervers

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 6 nov – “Nederland mag zijn veiligheidscontrole toepassen, maar laten die ambtenaren op Schiphol met hun vingers afblijven van ons lijf.” Dit zegt parlementariër Sharmila Mangal–Mansaram. Zij en medeparlementariër Carmelita Ferreira zijn onlangs stevig onder handen genomen. Mannelijke reisgenoten kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

“Frappant genoeg moesten alleen de vrouwen, mijn collega Ferreira en ik, gefouilleerd worden. Dus de 100% controle werd op ons toegepast, mijn mannelijke collega Soedeschand Jairam moest slechts door de scanner gaan”, zegt Mangal–Mansaram tegenover Dagblad Suriname. Minister Joyce Amarello-Williams is onlangs ook gefouilleerd, ondanks protest en een diplomatiek paspoort.

De tijd lijkt rijp voor krachtiger protest. Zo zou het reciprociteitbeginsel toegepast kunnen worden op de Johan Adolf Pengelluchthaven. “Suriname moet ook protest aantekenen bij het Internationaal Gerechtshof. De wijze waarop wij door Nederland behandeld worden, noem ik het met de voeten treden van basismensenrechten. Zo ga je toch niet om met mensen”, aldus Mangal–Mansaram.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

28 REACTIES
 1. net goed voor de parlementariers, om te zien als ze met nederland meehulen om overeenkomsten te sluiten dat ze de wrangheid van de 100% controle inzien.


  Maak melding
 2. Nou ik vind het is een beleid van Nederland om een ieder te fouilleren. Waarom hebben sommige mensen zoveel problemen. Of moet ook nederland voor hun een uitzondering gaan maken. Uitzondering zijn naar mijn mening alleen in poppekast regeringen van toepassing en zeker niet in het beleid van ned. Juist moeten we van ze leren dat een ieder gelijk plichten moeten vervullen.


  Maak melding
 3. deze controle’s hebben niets metdiplomatiek paspoort of drugs of wat het moge zijn te maken.
  alle diplomaten ook uit andere landen moeten deze ondergaan.
  of denk je op dze manier de 100% controle’s weg te krijgen?
  Hier word geroepen door echt domme mensen
  hahahahahah


  Maak melding
 4. Als het inderdaad zo erg is dat op schiphol wordt gevisiteerd, moeten de bewindsleiden via een andere luchthaven reizen ipv schiphol.Zij denken dat ze goden zijn of boven de wet en maatregelingen staan.Schiphol is geen BANANEN REPUBLIEK SURINAME.Wat jullie zo graag zou willen,het is Westeuropa.


  Maak melding
 5. Ik ban erg trots op de nederlandse authouriteiten ( douane) die haar werk voortreffelijk doet. GOED ZO en gaan jullie zo verder. IEDEREEN UIT SURINAME MOET GECONTROLEERD WORDEN ONGEACHT OF JE PARLEMENTARIER BENT OF NIET. NEDERLAND IS INDERDAAD GEEN BANANEN REPUBLIEK.


  Maak melding
 6. Mansaran heeft dus wel moeite dat zij gevisiteerd en dat duizenden onschuldige burgers vernederd moeten worden laat haar koud. Kissie mooi, of te wel goed dat de bakra’s je te grazen hebben genomen. Anders had je nooit je mond opengetrokken in deze zeer delicate kwestie.
  En….. Vene kijkt nog steeds de andere kant op, of is blij als het het kluitje……


  Maak melding
 7. Controle op Schiphol Pervers! mens de controle bestaat al jaren en je bent al jaren parlementarier. Wie is er perverser. Lijkt alsof je (mansaram) al die tijd zat te geilen van de berichten/ klachten van alle onschuldige burgers, of niet?


  Maak melding
 8. 100% controle geldt niet voor alle vluchten en is dus discriminerend.
  Zoals Bosje al zei, andere therapieeen, dus Schiphol niet meer aandoen, of inderdaad reciprociteits beginsel. kijken of ze uit ned geen xtc naar suri smokkelen.
  minder lullen, maar doen!


  Maak melding
 9. Ik vindt het allemaal gezeur, zorg in Suriname dat er een goede controle plaatsvindt, dan hoeven de mensen op schiphol zulke maatregelen niet te treffen. Niet omdat je lid bent van het parlement /regering ben je gevrijwaard…En zo onheus wordt je ook niet behandeld..heb je ooit eens een stadion bezoek gebracht bij Ado of Ajax ?


  Maak melding
 10. Het is onzin dat alleen vrouwen worden gefouilleerd. Ben afgelopen vrijdag (3-11) ook “betast” en het stelt mijns inziens echt geen reet voor.
  Je zou bijna denken dat mevrouw M. alleen aan haar edele delen is geraakt; dit is bij mij echt niet het geval geweest(en ook elders nooit gebeurd). Bij fouilleren hoort nou eenmaal fysiek contact.
  Een andere oplossing: blijf thuis!


  Maak melding
 11. De oplossing van het probleem heb ik al een keer voorgelegd.Ter voorkoming van verdere teleurstellingen, wil ik het nogmaals voorleggen. Hopelijk doen ze er iets mee in Su. En laten ze EINDELIJK iemand de leiding geven die het aandurft.Ik ben nogsteeds benieuwt naar de reaktie.
  De discussie over het voorval met de minister vind ik grappig. Wat ik nu mis, is enkele kanttekeningen, betreffende de diplomatieke status. Mij dunkt, dat als je het afschaft, we deze discussies kunnen vermijden, want dan weet een ieder, ook de witte diplomaat die naar Su gaat dat hij gecontroleerd kan worden en de zwarte diplomaat kan dat hier ook verwachten.We kunnen dan hinderlijke reacties vermijden en z.g.”niets zeggende verontschuldigingen” van Ned. Laat de Su regering de proef op de som nemen en de reactie van Ned. afwachten. Als onze diplomaten niets te verbergen hebben, is er dan ook geen reden om zich onvergelijkt te voelen.Natuurlijk moeten we dan een ECHTE man aan de macht hebben in Su om dit in te stellen en uit te voeren. Ik ben benieuwt!!!

  Emile@


  Maak melding
 12. zo net naar het nieuws geluisterd suriname betaald met de zelfde munt terug vanaf dec 100procent controle op zandrey min santohki heeft op dracht gegeven, mooi mang . dan ff een ned minister uit nodigen en dan ff controleren.


  Maak melding
 13. Ik ga elke jaar met vakantie naar SURINEME,ook ik moet de 100%conterole door maar heb helemaal geen moeite.DE douanen doen gewoon hun werk.Waarom hebben de mensen zoveel kritiek.Recht voor een recht voor allen.IN de jaren tachtig werden ook SURINAAMSE-NEDERLANDERS geconteleerd op ZANDERIJ.Hadden ze toen ook geklaagd


  Maak melding
 14. Lang leve de 100% controles, men vergeet 1 ding hier en dat is dat wij Surinamers er zelf ervoor gezorgd hebben dat het zover gekomen is. Als iedereen zijn krenten(bolletjes) maar thuis achter laat. Maar nee er moet zo snel mogelijk geld verdiend worden. Met deze mentaliteit komen we nergens!


  Maak melding
 15. kisi mooi voor mangal- mansaram
  ze denkt toch niet dat zij god, wij worden als wij uit suriname vertrekken ook 200% gecontroleerd.

  mevrouw de parlementaire kijkt u eerst wat er in uw land gebeurt.


  Maak melding
 16. Ja geen probleem met controle, het is menselijk dus wij worden gefouilleerd, waarom jullie niet. Zijn jullie zo vertrouwbaar??? Want het is bekend hoe corrupt suriname is en trouwens mevrouw mansaram heeft een grote bek, laat haar iets nuttigs voor het land Suriname doen dat het duidelijke vooruitgang voor suriname is.


  Maak melding
 17. Nu is parlementariër mevrouw Sharmila Mangal–Mansaram ook al boos over de controles op Schiphol. Gaat deze consequente volksvertegenwoordiger straks ook een motie indienen om de 50 miljoen die de Nederlandse regering Suriname vandaag heeft geschonken, te weigeren?


  Maak melding
 18. vorige week maandag ben ik niet gecontroleerd op schiphol; na aankomst uit suriname. ze kijken heel duidelijk naar je gedrag en je kledings dracht, ben je netjes gekleed dan heb je gauw de kans om NIET gefouilleerd te worden, als ze zien dat je dus een suri paspoort hebt, dan krijgt je zeker 5 vragen te beantwoorden, en anders met een surneds paspoort heb je groot kans om door te mogen lopen!!
  ik heb heel goed opgelet, deze keer. Toch vind ik dat het abnormaal is, deze vorm van behandeling, dit behandeling moet eigenlijk meteen op zanderij plaatsvinden en niet op schiphol..ieder gram blijf dan achter op zanderij, eigenlijk zijn de grote zakenlieden de boosdoeners dat wij zo,n behandeling krijgen, jarenlang hebben zij misbruik van de situatie gemaakt van deze route, nu betalen wij een hoge prijs ervoor, sommige surinamers die zich hebben verrijkt hierdoor, moeten nu vervolgt worden en je raadt het al, wat ik het liefst met ze wil doen, u mag het zelf invullen, …..


  Maak melding
 19. Laten wij samen buigen op Johan Adlof Pengel luchthaven als de bakras daar komen .Je weet to slijmen en dan zullen wij levenlang er onder lijden van de west Indische company je weet to.Wordt wakker Suriname en niet praten maar doen ok.


  Maak melding
 20. De Suri overheid laat zich gek maken.
  Meest ultieme vorm van commercie is een produkt op de markt brengen, waar de consument verslaafd aan is en steeds meer wil ten koste van zichzelf. Diezelfde commercie stuurt de politiek en de 100% controle is maar en afledingsmanouvre om het grote geld af te schermen.
  Wij surinamers lukt het steeds weer om de rol van zwarte schaap op zich te nemen, door zich met peanuts bezig te houden. De bakra’s maken daar grif gebruik van en doen alsof wij de veroorzakers zijn van de ellende.
  Hoe gek het ook is we verdienen als land toch veel aan. Het beste is te bukken en die vinger maar ontvangen. Daarna steken wij stiekem de middelvinger in de lucht en bedenken maar, dat het hun kinderen zijn die eraan kapot gaan.
  Ik vindt het wel erg dat mijn kids die in Ned. wonen en studeren hier aan blootgesteld worden ten gunste van een paar drugsdealers (beschermd door de ned overheid) die grof geld aan verdienen.


  Maak melding
 21. Ik merk dat ik ook met 2 maten meet! Ik vind het ook schandelijk hoe er wordt gecontroleerd bij aankomst op de vlucht JAP-AMS. En vind het niet door de beugel kunnen, daar ik ook op andere bestemmingen reis en dat soort controles nooit tegenkom. Aan de andere kant bemerk ik ook dat ik de onbeschoftheid van de surinaamse immigratie op zanderij gelaten onderga. Ik maak me er niet druk om en heb een no span mentaliteit, immers ik ben thuis. Maar eigenlijk is dat net zo slecht! Dus ik vind beiden net zo erg.


  Maak melding
 22. waarom zoveel gezeur ,als je niets verdachts hebt meegenomen .net als zoveel andere surinaamse politici .eens ging bosje naar een of andere afrikaans land en wat gebeurt er :in diplomatieke koffers zatten er coca verstopt ,niemand wist van wie ze waren.de normale gemeenschap heeft er geen moeite mee,waarom de politici dan,of is het soms jammer dat ze geen bergen geld meer kunnen witwassen met hun zogenaamde diplomatieke paspoort.ik vindt regels zijn regels en maak aub geen uitzondering.


  Maak melding
 23. Ik heb geen problemen met 100% controle, de mensen doen gewoon hun werk alleen wat willen de bakras hiermee? De wereld wijzen dat zij een heel perfect beleid voeren bij wijze van spreken? Drugsvij? Kom nou..waar komt het geld vandaan van de Surinaamse bolletjeslikkers? Hebben de bolletjes blues guyz ook 100% controle moeten ondergaan of wat? Ik zou zegge ga zo door met je 100% controle Nederland! Over een paar jaren hebben we minder bakra’s..yippieeee!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES