OAS-topman: Vredesakkoord geen reden voor onrust

0

PARAMARIBO, 6 nov – Het vredesakkoord dat de regering en rebellen in 1992 hebben gesloten, mag geen reden worden voor onrust of daartoe aanleiding geven. Dit stelt de assistent-secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten, de Surinamer Albert Ramdin. Bedreigingen door wie ook zijn niet op hun plaats.

Er kan liever gekozen worden voor overleg en evaluatie. Het kan de voormalige rebellen ervan weerhouden hun recente dreigementen waar te maken. Voormalige leden van het Jungle Commando willen weer naar de wapens grijpen als zij onder meer verstoken blijven van werk. Het vredesakkoord zou onder meer op dit punt niet zijn nageleefd. Volgens Ramdin wordt te weinig gelet op wat wel al gerealiseerd is.

Punt is dat niets concreet is vastgelegd in rapportages. Onder meer zijn onder toezicht van de OAS de rebellen ontwapend en zijn hun wapens vernietigd. Ook heeft gedeeltelijke herintegratie plaatsgevonden van bewoners van de door oorlogsgeweld getroffen gebieden. Overigens is de OAS bereid hulp te bieden bij de uitvoering van overige onderdelen van het akkoord.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.