dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaams Hof bekijkt verzoek verdachten 8 december

Surinaams Hof bekijkt verzoek verdachten 8 december

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 okt – Zes verdachten in de strafzaak rond 8 decmber 1982 wachten het oordeel af van het Hof van Justitie. Dit meldt de WarebTijd. Op 13 oktober wordt beslist of Maipath Ganpat, Ramon Abrahams, Rupert Christopher, Soerparni Moeslikhan, Lloyd Simson en Edward Naarendorp van de lijst van verdachten afgevoerd mogen worden.

Het besluit zal genomen worden in een raadkamerzitting, achter gesloten deuren. De zes zijn door het Openbaar Ministerie afgevoerd van de verdachtenlijst vanwege onvoldoende bewijs. Volgens Freddy Kruisland, raadsman van een deel van de nabestaanden van de slachtoffers, moet het hof eerst het besluit van het OM bewilligen, omdat ze reeds voor verdere vervolging zijn aanbevolen.

Ganpat, Abrahams, Christopher en Moeslikhan zijn bij deurwaardersexploit op de hoogte gesteld van de behandeling. De adressen van Simson en Moeslikhan zijn niet bekend. Ruim twintig verdachten, inclusief ex-legerleid Desi Bouterse, hebben beroep aangetekend tegen de kennisgeving. “Er moet nog een datum bepaald worden wanneer deze zaak in een raadkamerzitting behandeld wordt”, zegt Kruisland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
 1. hmm 8 december??? Vandaag??Waarom o waarom? er moet iets zijn dat bouterse zou willen doen vandaag.elk jaar in oktober heeft front iets over 8 december en de reden daarvoor is
  O JA DESI BOUTERSE IS JARIG, HIEP HOERA GEFELICITEERD MET UW JAARDAG.

  SENSATIE SENSATIE MIJNE MENSEN.DE HAAT MOET GEVOED WORDEN.kinderachtigheid en je ziet dat de gerechterlijke macht niet onafhankelijk is van het Front.


  Maak melding
 2. Maipath Ganpat, Ramon Abrahams, Rupert Christopher, Soerparni Moeslikhan, Lloyd Simson en Edward Naarendorp en nog veel meer…. die de boosdoeners zijn geweest en heden hun verantwoordelijkheid niet dorsen te nemen. Lafaards allemaal!!
  DDB moet de verantwoordelijkheid nemen voor deze schoften terwijl zij indirect het “brein” gezien als kankergezwellen DDB in de verkeerde richting hebben gestuurd met hun draaiboek van ene Abux.
  Meer weten?… I will tell you


  Maak melding
 3. En dat moet speciaal op 13 October, is die bita bere nou niet genoeg.
  Wie weet breng dat juist geluk dus jullie doen maar, maar Bouterse zijn verjaardags plezier zal er niet minder worden.
  Het volk heeft al door dat er meer aan de hand is en vooral RANCUNE.


  Maak melding
 4. Gevaar van een coup,(staatsgreep).Bij het verdwijnen van een Democratie verdwijnd automatisch de Grond Wet.Er wordt dan, vanaf dat moment per DECREET elke belangrijke actie ondernomen(denk: b.v.aan veiligheid, orde,dreiging)enz.enz.
  Dus om de zogenaamde mannen van 8 dec voor de rechter te brengen, rijmt niet, met geen enkele grondwet.(men kan geen wetten omdraaien van weg, terug en toepassen, en dan gaan naar het verleden)
  Dus: men zal eigenlijk de wet moeten verkrachten om de zaak volgens de regels(procedure) op gang te kijgen. En dezelfde mensen kunnen elke situatie terug vertalen naar landsbelang of staatsveiligheid, vluchtpoging, aanval van binnenuit.enz.

  Dus: familie van de slachtoffers de staat Su. is verantwoordelijk voor deze situatie
  en zal schadevergoeding moeten betalen.
  (op 8 dec.waren de militairen/en aanhang STAAT)Op zijn SU.de Baas, voor/achter de scherm.
  Dus: Vtje en club,”laat de wet niet verkrachten”, en gaat u zo langzamerhand voorbereiden om de familie’s schadeloos te stellen.


  Maak melding
 5. Nou,
  Ik wil zien hoeveel keer hij nog jarig wordt.
  Het is net alsof we over een eeuwig levende praten.
  Laat het een keertje voor de surinaamse gemeenschap duidelijk worden wat hij en zijn companen geflikt hebben.
  Het moorden is nog niks.
  Waarom heeft hij zoveel keer het surinaams biljet laten veranderen.
  om alle vrienden te voeden met bakken vol nieuw geld. dan komt niemand erachter.
  Maar toevallig is de hemel en de hel hier op aarde.
  Kijk maar wat er gebeurd is met Bhagwandas, Tolud, mahadew, drugs en geld is hun levenslust geweest. mahadew liet onder de centrale markt geld wisselen toen arme surinamers met pijn en moeite aan eten konden komen.
  de helperiode voor de resterende is nog niet begonnen.
  Een ding weet ik zeker. Als ze zeggen dat ze niks gezien en gedaan hebben worden ze daadwerkelijk blind en lam. Noteer dit van mij.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1


  Maak melding
 6. wat volgd dan als hun namen worden afgevoerd van de verdachten lijst.
  begint dan het onderzoek opnieuw, het blijft het een en dezelfde politiek spel van het mw.front
  het was een revolutie periode en bij elke revolutie heb je zulke omstandigheden,de slachtoffers wisten toch waarmee ze bezig warenen wat hun kon overkomen.als vonnis moet gelden dat meneer DDB zijn spijt moet betuigen en aangeven dat hij de verantwoordelijke was, maar dat betekent niet dat hij de absolute dader is
  de staat zal dan amnestie moeten verlenen en bij het vonnis horende dat desi bouterse zich dan voor bepaalde tijd na het uitgesproken vonnis zich niet meer met politieke zaken met als doel de macht van het land in handen krijgen .
  dat geeft meneer bouterse ook de gelegenheid om tot rust te komen van deze slepende zaak
  de nabestaanden zullen zich aan het vonnis moeten schikken
  desiree,delano,bouterse ik wens u veel sterke
  soso lobie

  god is met jou


  Maak melding
 7. Is 13 oktober dan een nationale feestdag!?
  Dit zou inhouden dat alle overheidsdiensten
  eerst moeten kijken wanneer Leendert Moifutu
  of Yaya Loslosi jarig zijn alvorens tot actie over te gaan.

  Voor de scribenten op dit forum, een
  rechtstaat maakt geen onderscheid.
  Een ieder zal er aan moeten geloven.
  Ook wanneer een geestelijk gestoorde
  machtsdronken is geworden en denkt boven
  de wet te staan.

  Barbertje zal en moet hangen mi ta! End of story.


  Maak melding
 8. Het verhaal dat dhr Abux het brein zou zijn geweest achter deze moorden heb ik sinds begin jaren ’90 gehoord. Vandaar dat deze heerschap door Nederland toen als ‘persona non grata’ was aangemerkt. Echter kwam hij wel, incognito via Frankrijk, naar Ned. om z’n familie te bezoeken.


  Maak melding
 9. Wat ik niet begrijp is dat je iets op je geweten hebt en er niet voor wilt boeten!
  Het zou iedere trotse Surinamer tegen de borst moeten stoten dat sommige mensen gewoon hun dagelijkse leventje kunnen voortzetten terwijl een niets kwaad doende marijuanah roker wordt opgesloten..dat is pas misdadig..misdadig dat de politie een coroniaan opsluit omdat hij voor eigen gebruik een paar plantjes verder op geplant heeft..zo ga je niet met mensen om..en ik pleit ervoor dat zolang bepaalde mensen hun straf mogen onlopen van de regering en politie..alle mensen die vast zitten voor gebruik of bezit hennep op onmiddelijk worden vrijgelaten !
  maak plaatsen vrij voor de echte misdadigers..een tevredeb roker is geen onrust stoker..maar in suriname heb je alleen ontevreden rokers omdat de regering mama en papa voor ze wil spelen maar ze niet eens van een zekere toekomst kan voorzien..gimmie a break!


  Maak melding
 10. wat een gezeik van de eurosu’s oftewel afrobatavieren!!! DDB heeft Suriname van een paar collaborateurs bevrijdt. Precies wat Nederland met haar collaborateurs heeft gedaan na de tweede wereld oorlog en wat vandaag dagelijks in Iraq en Afghanistan gebeurd. Laat je niet leiden door wit gelul. toen Zuid-Afrika bevrijd werd van de apartheid, werd een WAARHEIDSCOMMISSIE ingesteld, want stel je voor dat een stelletje zwarten (lees wilden) geciviliceerde witten gaan veroordelen voor 100 jaar onrecht, achterstelling, discriminatie, moord met vele vormen van voorbedachte rade, ja zelfs op wetenschappelijk niveau werd met overheidsgeld uitgezocht hoe je zoveel mogelijk zwarten kon doden. Dezelfde praktijken die Hitler op de joden toepaste. AL DEZE GRUWELIJKE WITTE MISDADIGERS LOPEN NOG STEEDS VRIJ ROND. De boeken over de genocide van Nederland in Indonesia blijven tot 2009 gesloten. waarom? om al die oorlogsmisdadigers niet te hoeven straffen. DDB ik wens je een hele gezellige verjaardag toe en nog vele gelukkige en gezonde jaren samen met de vele vrienden om je heen.


  Maak melding
 11. Deze regering moeten niet naar Bouta kijken .
  kijken jullie maar naar je eigen schouder.
  Wat heeft deze regering met het volkt gedaan ?
  hebben ze het goed gedaan ??
  Bouta had toen een paar mensen vermoord ,want dat zeiden de Front elkekeer.
  Maar wat ik wel weet is dat deze regering het hele volk willen vermoorden .
  En het land Suriname verkopen aan de chinesen.
  Langzaam wil Front ons vergiftigen .

  het is gewoon :weg met de oude politiek en geeft de jongeren en geschoolden de kans .

  Deze regering kijken alleen maar naar hun mensen ,vrienden ,buitenvrouwen .
  Geen kennis maar kennissen.

  Idioot zijn ze !!!!


  Maak melding
 12. Mr.zuidoost,

  Diezelfde genocide vindt nu ook in suriname plaats gepleegd door bosnegers.
  Een klote president die dit enkel maar aanmoedigd en geen maatregelen durf te treffen bijvoorbeeld doodstraf invoeren het doet pijn om een eigen soort te elektrokuteren.


  Maak melding
 13. de heer Bouterse en anderen hadden eigelijk nog een paar schoften ( zakkenvullers) van de hedendaagse als Somo, Vene, Lachmon, Arron, Adjodhia en Randjietsing moeten opruimen, dan hadden wij vandaag de dag de thans bekende problemen niet gehad.


  Maak melding
 14. raja ,ik ben compleet met je eens.

  inderdaad had bouta deze boeven ook moeten opruimen,dan hadden wij nu deze boeven niet .
  Alleen maar boeven ,corrupt en zakkenvullers.


  Maak melding
 15. Als moord wordt geprezen, dan gaan we voor GOD,
  Er lopen nog meer gekken rond zoals Raja,
  Die denkt de wijsheid in pacht te hebben.
  Gij zult niet doden.
  De wet van de natuur.
  Je bent zeker geen vleeseter, maar wel een kanibaal, want je kan je eigen soort wel eten.
  klootzak.
  De ene gek zegt tegen de andere gek’.
  Mi law moro gek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES