maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname ziet Nam het liefst als powerhouse

Suriname ziet Nam het liefst als powerhouse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/HAVANNA, 18 sep – De Beweging van Niet-gebonden Landen, Nam, moet uitgroeien tot een internationale macht. Dit stelt president Ronald Venetiaan. De beweging moet een sleutelrol gaan vervullen bij de aanpak van regionale en internationale vraagstukken. Intern zal wel het een en ander moeten gebeuren.

Het belangrijkste is dat de lidlanden zich eensgezind inzetten om een duidelijke koers te bepalen. Op die manier kan een krachtigere positie worden ingenomen binnen onder meer de Verenigde Naties. Venetiaan, die sprak tijdens de veertiende Nam-top in Havanna, Cuba, vindt ook dat nog te weinig gebruik wordt gemaakt van de eigen numerieke kracht.

Als dit ten positieve verandert, moeten de doelstellingen van zowel de Nam als de VN sneller te realiseren zijn. Bovendien wordt samenwerking bevorderd binnen en tussen regio’s. Er kan dan beter worden ingespeeld op uitdagingen die onder meer de globalisatie met zich meebrengt. Ook komt er meer greep op de toenemende economische ongelijkheid en milieuproblemen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. Hallo Vene, dat zeiden ze 50 jaar geleden bij de oprichting van de NAM al. Het valt namelijk onder de doelstellingen van de NAM. Vene als je niets hebt toe te voegen aan deze conferentie, hou dan je mond en geniet van je vakantie.
    En Vene als al die nieuwbakken diplomaten in het kader van hun spoedcursus wat boekjes over de NAM zouden hebben gelezen hadden ze je misschien een beter indruk kunnen laten maken. 🙂


    Maak melding
  2. Zo zie je maar weer WIE Suriname regeerd. Gewoon een laag intelligente jongen die Suriname internationaal moet vertegenwoordigen. Is een lachertje. Heeft zeker een keer zijn schoolboeken uit de kast gehaald en over de NAM gelezen. Ik geloof echt dat het meer een snoepreisje was.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES