donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlement Suriname keurt staatsbegroting goed

Parlement Suriname keurt staatsbegroting goed

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 sep – Het parlement heeft de staatsbegroting voor 2006 goedgekeurd. De oppositie stemde weliswaar tegen. Een motie van wantrouwen tegen heeft het niet gehaald. Volgens president Venetiaan begint nu het echte werk, omdat de problemen en uitdagingen waarvoor de samenleving zich geplaatst ziet, een gepast antwoord behoeven.

Er is daarom geen tijd voor afleidingsmanoeuvres, zoals met de motie. Een dergelijke uithaal zou slechts gericht zijn op het terzijde schuiven van het huidige beleid. Het alternatief is dan een herhaling van de periode Wijdenbosch. Deze periode, 1996 tot en met 2000, heeft zich gekenmerkt door onder meer ongecontroleerde uitgaven en torenhoge inflatie.

“Geen enkele oprechte Surinamer zal het volk dit willen aandoen”, zei Venetiaan in het parlement. Volgens de motie dienen zowel Venetiaan als vice-president Sardjoe af te treden, omdat het begrotingstekort geflatteerd is. “Dat op het hoogste niveau toepassing van zulke kunstgrepen mogelijk is, levert een onoverbrugbare vertrouwensbreuk tussen regering en parlement op”, stelt de oppositie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

7 REACTIES
 1. Nou, Nou, Meneer de President,als het echte werkt nu gaat beginnen, wat deed u hiervoor?

  heeel veeeel suuucccesss met het

  “ECHTE WERKT” van u.

  vrij spraak
  vrij land


  Maak melding
 2. zo het is voorbij. tot volgend jaar weer.zal er iets veranderen?
  Nee wacht tot deze maand weer, in oktober moet men de begroting van 2007 indienen.Bedoelt de president dat wanneer hij zegt het echte werk moet nu beginnen?


  Maak melding
 3. “Geen enkele oprechte Surinamer zal het volk dit willen aandoen”, zei Venetiaan in het parlement. Ja en hij is zeker een oprechte suinamer. Ik moet even bijkomen, lig dubbel hier.

  Het echte werk?? Weet hij wel wat echt werken is dan? Als hij een oprechte surinamer was, zou hij zijn biezen pakken, zijn holmaatjes meenemen en jongen mensen met een moderne kijk de kans geven het land op te bouwen.

  Maar ja, daar begint het mee…………. eerlijk en oprecht zijn is heel moeilijk. Het is zo makkelijk iets te zeggen, om het uit te voeren is de volgende stap (wat zooo moeilijk is).


  Maak melding
 4. Zij zitten te spelen, en de rest zit met vertrouwen, hoop, en geloof, naar grappen- makers te kijken en te luisteren, naar een volgende..MOP..

  No ori mi na spotoe


  Maak melding
 5. http://news.yahoo.com/s/afp/20060906/bs_afp/worldbankbusiness_060906001251
  check de site over het investering klimaat in SME hier een quote uit de krant

  “That contrasts with the dismal picture for businesses in places like Suriname, the “world leader” for the length of time it takes to set up a business — 694 days.

  The former possession of the Netherlands has never abolished a colonial-era rule that required all business registrations to be approved by the Dutch monarch. Today, the president of Suriname must give his seal of approval.”


  Maak melding
 6. In Suriname zien we niet meer dat we uitglijden.
  Belachelijk en zielig dat men WEET dat de begroting van alle kanten rammelt en dat men toch de zaak aanneemt.

  Sranang, a so wo tang!

  Politiek e kir’ na kondre disi…..Zakelijkheid zoek!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES