Extra controle allochtone medewerkers gemeente

29

De gemeente Amsterdam gaat extra aandacht besteden aan zijn allochtone medewerkers, om corruptie tegen te gaan. Dit staat in het Meerjarenplan van Bureau Integriteit, dat volgende week wordt besproken in de gemeenteraad schrijft Het Parool.

Volgens Eric van der Burg, fractievoorzitter van de VVD, is het beleid mede ingegeven door incidenten in Zuidoost, waar Surinaamse ambtenaren tegen de regels in papieren zouden hebben uitgegeven voor familieleden.

Volgens de krant staat letterlijk in het plan dat medewerkers met een bepaalde culturele achtergrond een verhoogd risico lopen om ‘op instigatie van familieleden’ bijvoorbeeld een officieel document af te geven zonder autorisatie of gegevens van familieleden te wijzigen.

Het met nadruk noemen van allochtone medewerkers verbaast van der Burg niet. Hij zegt daarover: ”Mijn familie is honderd procent blank. Mij zal niet worden gevraagd of ik een verblijfsvergunning kan regelen voor mijn zus in Suriname.”


29 REACTIES

 1. Wat een idioot is die Eric van der Burg. Wat heeft ‘BLANK zijn’ hiermee te maken? Die sukkel weet natuurlijk niet dat er genoeg blanke mensen in Suriname wonen. En dat noemt zich politicus? Ah, ik heb z’n foto gezien en hij ziet er inderdaad sukkelig uit. Hij kan het gewoon niet helpen dat hij zo bekrompen denkt.

  Overigens als meneer het zwart/wit wil maken: dit het typisch verhaal van ‘alle ogen zijn op ons zwartjes gericht zodat de rest (lees: witten) ongestoord de zakken kan vullen’. Bij de bouwfraude van miljoenen, ging het om witte ambtenaren die door witte bedrijven werden omgekocht.


  Maak melding

 2. Er zijn zat NL organisaties die zo corrupt zijn als de pleuris!!!
  Om maar even te noemen, kijk naar de politie of de mariniers die op de Nederlandse Antillen zijn gevestigd en ook moeten optreden tegen het drugsbeleid, maar zelf lopen ze daar hun zakken te vullen door te dealen.

  Zo vaak zie je ook op het journaal dat Nederlandse topmannen van grote bedrijven hebben gefraudeerd.

  Laat meneer van der Burg ff snel naar z’n moer lopen!
  Het is gewoon een soort vorm van discriminatie en dan ook nog zo’n domme uitspraak.

  Ook het woord ALLOCHTOON bevalt me niet, dat is voor een tata het verschil maken tussen rood,wit,blauw en de rest.

  Fuck it


  Maak melding

 3. VVD de ophitsers, haat zaaiers, haten van buitenlanders, en met de meest slechte ideeen rondloop over de mensheid op deze wereld. ja ja gewoon in NEDERLAND.anno 2006.

  Droevig.


  Maak melding

 4. zal je het die nederlanders kwalijk nemen dat ze dit doen om allochtonen extra te controleren .corruptie zit de mensen in het bloed het kan niet anders .
  ze leren het nooit .het verbaast mij niet dat suriname dan ook een banana republiek is .
  corruptie en nog eens corruptie .
  en zo verloedert suriname en dat denken mijn landgenoten voort te zetten in holland tot ze tegen de lamp lopen .


  Maak melding

 5. In het schrijven worden niet alleen Surinamers genoemd, maar ook politici en ander leidinggevenden. Het is een ruwe grap om DE KOP van het artikel te voorzien met: Extra cntrole allochtone medewerkers.Met allochtonen word niet alleen Surinamers bedoeld, maar ook Marokkanen,Turken en Antillianen. Het is weer de zoveelste verkiezingsstunt. De achterliggende boodschap is: witte Nederlanders stem niet op de allochtonen want het zijn dieven, schuinmarcheerders enz.
  Kijk maar naar de campagnes die er worden gevoerd en waar zijn de allochtone politici. Zelfs Aboutaleb krijg je niet te zien en hoor je niets meer van hem.
  De Nederlandse politiek weet precies hoe zij de kamer: DE TWEEDE KAMER wit moeten houden.
  Politiek van de bovenste plank.
  Al die partijen die het zo voor hebben met allochtonen, schuiven geen allochtoon naar voren, laatstaan dat zij in de picture verschijnen. Bang dat ze stemmen verliezen.
  Zelfs de PvdA heeft SLINKSE manieren en
  verbergt veel voor zijn allochtone kiezer.
  Ik zeg niet dat er gesjoemeld wordt door allochtone politici, want er zitten degelijk ook rotte appels in de mand.
  Maar om gelijk een Surinamer te bestempelen en doen alsof ze niet te vertrouwen zijn zegt veel van de Nederlanders.
  Zij zien overal boeven, terwijl zij anderen in de gaten houden, slaan hun hun slag. Zeker de wiite boorden in de gaten houden die anderen de schuld geven.
  Surinamers zijn lang als goed en plichtsgetrouw in de Nederlandse politiek overgekomen en nu worden ze vlak voor de verkiezing met vuiligheid besmeurd.
  Nederland weet heus wel, welke bevolkingsgroepen in Nederland aan het sjoemelen zijn, maar bang om ze aan te pakken.
  Mooie verkiezingsstunt.Men kon Hirschi Ali niet aan, want die had duidelijk te kennen gegeven niet met haar te spelen en iets ook te vertellen had in de politiek. Zij was veel TE GROOTS voor de ACHTERBAKSE POLITIEK hier en zag laat in dat je als zwarte hier in dit land ook niet verder komt.
  Als zij in Amerika verder zal komen is de vraag, maar dit land is/was niet geschikt voor haar.
  Horen jullie nog wat van Varela( LPF)neen, hij mag even op het ijs komen dansen en zich belachelijk maken.
  Horen jullie wat van Griffith( neen) want die is tijdig gestuurd naar amsterdam, om weer door iemand anders te worden vervangen.
  Plannen worden al maanden voorbereid en gesmeed om allochtonen buiten de deur te houden.
  Het zijn de allochtonen die heel blij en overdreven reageren als zij door een witte voor een hoge post geselecteerd zijn en daarna weer verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  Don’t take white people serious.


  Maak melding

 6. Weer zo een uitspraak van een politicus notabene die de mensen juist naar elkaar toe moet brengen. Heeft een Surinamer wat gedaan dan zijn alle Surinamers zo. Als een Blanke tuan iets doet gaan ze niet allemaal over één kam scheren!! In hokjes denken?? Integratie hebben ze het over heel die regering. Wie heeft ons dit aangeleerd, 300 jaar geleden??


  Maak melding

 7. Helaas reikt de intelligentie van de heer van der Burg niet ver genoeg om in te zien dat corruptie los staat van de kleur van iemand. Corruptie bestaat over de hele wereld en veel meer in de westerse (kapitalistische) landen en zeer zeker in Nederland. Verder zou de heer van der Burg zich eens moeten verdiepen in de Nederlandse Zakelijke Cultuur die gestoeld is op liegen, bedriegen en vriendjespolitiek. Hoezo corruptie? De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet, maar daarom is de heer van der Burg dan ook een politicus. Ik zou zeggen meneer van der Burg als u echt wat wilt verbeteren, steek dan de hand in eigen boezem en kijk wat er daar allemaal te verbeteren valt in plaats van iedere keer af te geven op een minderheid. Ik ontken niet dat bij de minderheden niks te verbeteren valt, echter ik vraag me af hoe een minderheid een meerderheid kan negatief kan beinvloeden of zou het zo zijn dat de meerderheid zelf al corrupt is, maar zo de aandacht van zich af wil leiden en op de ander vestigen? Wie het weet mag het zeggen…


  Maak melding

 8. De heer Eric van den Burg maakt het op tijd voor de verkiezingen duidelijk waar de partij van de VVD voor staat.Het is nu duidelijk voor onze allochtonen dat wij met een partij als de VVD geen goede zicht op de toekomst hebben.Dus bij deze roep ik alle allochtonen van welk afkomst dan ook niet te gaan stemmen op de VVD 22 november aanstaande.Ik zou de heer Van den Burg eens willen vragen om eens te gaan onderzoeken hoe corrupt zijn voorvaderen waren en dat ze hun kolonies uitgebuit hebben om hun eigen onderdanen hier een goede toekomst te geven ten koste van een uitgebuit bevolking.Meneer van den Burg duik maar eens in een geschiedenis boek van Sur dan zul je ervaren wat voor een leed je voorvaderen daar hebben aangericht en in wat voor een situatie ze dat land hebben achtergelaten.Mijnheer van den Burg dit is de zoveelste blunder van de VVD.Ik zou je willen vragen verbeter de wereld dus begin bij je zelf.Ga eerst je voorvaderen berechten voor de diefstal die ze allemaal hebben gepleegd in Suriname. Dit is erger dan corruptie.Meneer Van den Burg je denkt dat je heel wat ben met je blanke huidskleur,maar hou die blankehuidskleurwaan voor je zelf,want daar doe je ons geen plezier mee.

  Rajkoemar


  Maak melding

 9. …als een fractievoorzitter van de VVD zo’n ongefundeerde en minachtende uitspraak naar ons doet,bedenk dan dat het de algemene teneur is van de partij…..en wat moeten alle maar dan ook alle “allochtonen” dus doen op 22 november a.s….????…juist ja…en laat geen enkele zwarte stem meehelpen deze racisten in de Kamer te brengen…dus….Zegt het voort…Zegt het voort…….


  Maak melding

 10. Uiteindelijk heb ik veel meer vertrouwen in een blanke politicus dan een allochtoon.

  Zelf ben ik in hart en nieren een surinamer. Toch heb ik het niet zo met gekleurde politici. Deze hebben vaak een eigen agenda, gevoelig voor corruptie (denk aan monie) Kijk alleen maar naar onze swetie srangang en de verschillende politici die in ned ons een slechte naam hebben bezorgd met uitzondering van Griffith.


  Maak melding

 11. mense mensen ,laten we dit echt niet zo laten voorbij gaan .dit moeten we niet pikken van deze halgare idoot opkomende nazi.we moeten gewoon aangifte doen of laat het in de media bekend worden gemaakt . waarom komen ze ons de hardwerkende suris lu-llen hiermee.waarom gaan ze niet over de moslims ,marokanen etcera zeuren ,omdat ze weten dat er veel gekkere als die mohamed B rondlopen …
  dus late we dit niet zo laten

  een hele kwade lezer


  Maak melding

 12. Die idioot is vergeten dat die grote Bouwfraude die aan het licht was gekomen en waar vele honderden miljoenen guldens mee gemoeit waren door gewoon door blanken is gepleegt. En al die corrupte hooggeplaatste polititieagenten die de Nederlandse mafia van informatie voorziet gewoon BLANKEN waren!!!!


  Maak melding

 13. Mensen maak je toch niet zo druk; het is maar een politicus.
  Zonder een dergelijke uitspraak hadden wij niet eens van het bestaan van deze man geweten.
  Wat valt er nou te verwachten van iemand die geen “specifiek culturele achtergrond” (waarschijnlijk helemaal geen cultuur)heeft.

  Hij is al 100% blank en dan ook nog geen culturele achtergrond.
  Een beetje zielig,…eigenlijk.


  Maak melding

 14. Allochtonen,allochtonen worden de Surineds genoemd,hahahaha zie daar mijn gelijk, op mijn werk heb ik mij altijd als Surinaamse uitgegeven,al ben ik hier geboren,gelukkig maar.

  Corruptie is door de 100% blanken uitgevonden,het is niet iets dat de allochtonen in de wereld hebben gebracht,zien doen,laat doen.
  Kwadelezer,waarom de Moslims en Marokkanen etc, bij halen,de hardwerkende “suri`s”ahum????.

  Zoeken jullie dekking baja, het wordt steeds racistich in Nederland,de VVD heeft een hidden agenda,wacht maar af.
  De zg,allochtonen in de VVD worden gewoon misbruikt idd je hoort ze nooit over het partij programma,ze zijn er alleen om allochtoonse kiezers te trekken, wie zo dom is om voor hun te gaan stemmen moet strakkies niet zeuren.


  Maak melding

 15. In Nederland is corruptie niet weg te denken zoals bouwfraude, drugs door poltie etc.
  Sjoemelende burgemeesters, wethouders, minister (auto) etc.
  Een balk in eigen oog ziet hij niet, maar een splinter in andermans oog ziet hij wel.

  Ik ben tegen corruptie. Een ambtenaar dient tot zijn/haar bot integer te zijn. Het volk moet een ambtenaar blind kunnen vertrouwen.


  Maak melding

 16. What about albert heijn en voetbalclubs die frauderen en wat denkt u van de bouwbedrijven oh jee dat mag wel. But when its going about black people oh my god be carefull.

  Djuka of Hazard


  Maak melding

 17. Bouwfroude IRT-affaire….. hells angels… mariniers di kilos droga vanuit de antillen nr ned smokkeln (laat staan wat niet/nooit ondekt is…)…… keer op x overheidsmannen di usb sticks PER ONGELUK vergeten….. de hakkelaar…. douaniers en marrechaussee mensen die droga overnemen en verhandelen tijdens en buiten werktijd…… minister Veerman..die…. kilomters fraudeerde met zn dienstvoertuig….. ministers en anderen die betaalde nevenfuncties hebben waar het niet mag….. Haha…maar nu bn ik moe… of moet ik doorgaan…. oja deze mensen hebben allllleeemaaaaal een tintje… zijn allemaaaaaaal ”allochtoon” ….en voor wat betreft die fam in het buitenland… hoeveel nederlanders zijn er wel niet in australie…. canada de VS….. rond de middelandse zee….. het scandinavische gebied….. geloof me…het is een veelvoud van 10…… nou ik blijf liever in su… ook in ned is ni alles koek en ei…. DE maffia van ned wordt nog steeds beheerst door Joego’s en NEDERLANDERS (witte wel te verstaan)….. di vande burg toch…. is ie nou van de brug gevalle of zo?? es ff kaike..what…hijjjj mt zn szszszsmoelwerk hierop te sjegge heeft… stomme oetlul…dus ande andere kant heb ik n btje sorrow met de buitenlanders…eh… allochtonen in ned….


  Maak melding

 18. Een politicus die zulke uitspraken doet, is een weggooier die geen ballen verstand van zaken heeft.
  Alles is hier al gezegd. Corruptie komt in elk land voor en in alle lagen. Ik kan maar een ding zeggen….het meest corrupte volk zijn de BLANKEN zelf. E.e.a. gebeurt echter op hoog niveau en gesloten deuren. En het dan niet om enkele honderden Euro’s, maar om miljoenen. En tegen Van den Burg zou ik zeggen: Get a Life!
  zz-toppie ( een integere hindoestaan/surinaaamse Nederlander….lolzzzzz)


  Maak melding

 19. Ik weet dat ik me nu niet geliefd maak bij de Nederlanders van Surinaamse origine, maar hier kijk ik dus niet van op. Ik heb zelf eens meegemaakt dat iemand vertrouwelijke informatie over mij, die ze op door haar werk had verkregen,door had geroddeld, in onze gemeenschappelijke kennisenkring(Dit gaat over Surinamers onder elkaar). dus het verbaast me niets dat men erachter is gekomen dat er papieren voor familileden zijn geregeld door medewerkers van Surinaamse afkomst. Zo gaat het er in Suriname toch ook aan toe?Ik vind dat we beter de democratische werkwijze van Nederland kunnen overnemen, dus wie er aan de beurt is die mag aan de beurt zijn, en wie ergens recht op heeft volgens de wet, die krijgt dat ook, i.p.v. dat we proberen die rare surinaamse streken hier in Nederland proberen in te voeren. Kort gezegd, kies oenoe moi, song sma dink ding de na Sranang ete. Alleen jammer dat dit soort types andere Surinamers ook een slechte naam bezorgen.


  Maak melding

 20. ik heb dit bericht gelezen en het verwondert mij niet .als men kijk wat er in de slaventijd gebeurd is dan weet men genoeg.sedert de tijd van de kloekloesclan hebben deze mensen zoveel schade aangericht.u heeft zeker van black wallstreet gehoort,hoe zij de zwarte man al hun rijkdommen hebben afgepakt.om zo tot een rijke meerderheid te kunnen komen.dus deze mensen doen hetzelfde weer zoals vroeger,op andermans rug rijk te willen blijven.


  Maak melding

 21. mensen er zullen nog meer van dergelijk getinte uitspraken komen dus zet je schrap.jullie weten nu wel wie en hoe deze blanken (die zich zogenaamd bekommeren over je weet wel) zijn, dus waarom ergeren jullie je nog —-verkiezingsstunt he—–


  Maak melding

 22. Alleen bij:wreede-onderdrukkers,gebeiden arm houden als kolonisator, de bevolking bestelen voor het buitenland, met demagogie bezig zijn, kraaien in het parlemant,”GEEN RESPECT” hebben voor je eigen bevolking dan kan je dit maken en doen.
  Omdat het je niks kan schelen,wie houdt jullie tegen.
  Daarom Bouterse neer zetten als de slechte man.
  Dan hebben of krijgen jullie vrijbaan en dan kunnen jullie als beesten met de bugers omgaan, alles doen wat jullie niet laten kunnen.
  !!!!!!!!! Wij weten het nu, bedankt !!!!!!!!


  Maak melding

 23. That graffiti comment was in poor taste and kind of retarded. It’s not all ‘gangstas’ as you put it, some of it is done by extremely talented kids, and some of them happen to be in living in awful conditions. Doesn’t mean you can make a stupid getinalesarion because some idiot drew a racist picture on a pole.


  Maak melding

 24. Pris er en god "motor" for å øke matproduksjonen, forhåpentligvis vil det også bremse tilflytting til byene. Blir det knapt med mat i verden, kan vi spise mindre kjøtt og produsere mindre biodrivstoff ol på dyrket mark.


  Maak melding

 25. Let me add that the Economist today endorsed Obama above all for one thing. "America's banking system is now completely healthy, a strong economic underpinning, while Europe's banks are a complete mess."


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.