dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieGekibbel over aandelen Surinaamse energiecentrale

Gekibbel over aandelen Surinaamse energiecentrale

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 aug – Staatsolie Suriname en energiebedrijf EBS zijn het oneens over de onderlinge verdeling van aandelen in de nieuwe warmtekrachtcentrale te Tout Lui Faut. Dit meldt de Times of Suriname. EBS claimt dertig tot vijftig procent, maar Staatsolie bestrijdt dat. Er wordt zelfs ontkend dat er ooit harde afspraken zijn gemaakt.

De optie van EBS voor deelname in het door Staatsolie betaalde project, lijkt op water zijn geschreven. Betere perspectieven op de naaste toekomst zijn er evenmin. Staatsolie peinst er niet over de aandelen uit handen te geven, gezien de zwakke financiële positie van EBS. “Dat kan pas over twee jaar”, zegt Staatsoliedirecteur Marc Waaldijk. Vijftig procent zal het niet worden.

Zoveel staat nu wel vast. Staatsolie behoudt liever de meerderheid om de continuïteit te garanderen. De centrale van veertien megawatt draait op stookolie. Het eindproduct, goed voor dekking van tien procent van de nationale behoefte. EBS krijgt ook ongeveer honderd megawatt geleverd vanuit de waterkrachtcentrale te Afobaka. Ruim zestig megawatt wordt zelf opgewekt uit importdiesel.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. een storm in een glas water.
  staatsolie heeft met eigen middelen de centrale opgezet dus is die met recht van hun. de ebs beschikt echter het kabelnetwerk om de energie bij de klant te brengen. het lijkt me niet dat statsolie ook kabels gaat aanleggen, dus is het onvermijdelijk dat partijen gaan onderhandelen. vroeg of laat komen ze er wel uit. daar heb ik alle vertrouwen in … tenzij het politiek onbenul zich ermee gaat bemoeien.


  Maak melding
 2. Bedrijfsvoering van Staatsolie staat op een veel hoger niveau dan EBS en de Regering samen. Als Staatsolie dit onder zijn hoede neemt, komt er meer van terecht dan het gestumper bij de EBS en de bescherming van de wel bekende “gouden huisjes”


  Maak melding
 3. Joesoe no tak dong sanie,sinds wie e libie na sranang na EBs bing sit na energie en nog steeds doen ze het goed,dus weet wat je praat en ze hebben de kennis,die bedrijfn bestaat langer dna jij die nu in deze wereld rondloopt.Weer zo iemand die zomaar hier mee wildoen met de forum,en niks is fout met staatsolie hoor dat niet van,is zelf beter als er bedrijven zich met dit probleem zich bezighouden voor de komende toekomst van Suriname en dan krijgen we misschien meer Surinamers die hier wonen in Suriname terug,maar ze moeten niet gaan omrekenen dat ze daar minder verdienen,want misschien willen ze de loon van hier hebben als ze daar komen dan zijn ze fout bezig en dan gaan ze nooit terug in Suriname komen,maar dat is geen probleem,want we hebben de jeugd die nog goed studeren in Suriname en de opleidingen daar zijn ook goed,maar kan beter,net als in de tijd van mij in Suriname.De jeugd moet beseffen dat leren heel belangrijk is voor hun toekomst en niet als apen leven,je moet begrijpen wat ik ermee bedoeld,gewoon investeren in de toekomst met leren en diplomas halen,we leven in een computer tiojd.alles kan je uit de computer halen,Leerstoffen en informaties zat,daar meot men aan werken,we hebben de knowhow en wij Surinamers zijn geen achterlijke mensen,dus jongeren van Suriname blijven jullie investeren in de toekomst en niet meelopen met de rotzooi,want rotzooi heb je overal ter wereld,de mensen die in hun toekomst investeren hebben de toekomst en de ouders kan hun ook helpen met die opvoeding om hun te stumileren voor de toekomst,na mie takie,en power to the youth in Suriname and let Suriname go forwards!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES