Surinaamse reisagenten verlenen geen krediet meer

4

PARAMARIBO, 28 jun – Reisagenten mogen geen vliegtickets meer op krediet verkopen. Dit meldt de Associatie van Surinaamse Reisagenten, Asra. Deze drastische omslag in de verkooppraktijk gaat al per 1 juli in, wanneer het Billing Settlement Plan, BSP, ingevoerd wordt. Dit plan moet reisagenten en vliegmaatschappijen voldoende liquide middelen garanderen.

Per verkochte ticket worden de verschuldigde reiskosten automatisch afgeschreven van de rekening van de reisagent. “Een reisagent zal meer dan ooit moeten beschikken over voldoende liquide middelen op de bank, om te voorkomen dat de bevoegdheid tot het verkopen van tickets wordt ingetrokken”, zegt Asra-voorzitter Jack Uden tegenover de Ware Tijd. Sanering is mogelijk subdoel.

De Internationale Luchttransport Associatie, IATA, bedenker van de maatregel, dreigt met intrekking van de verkoopbevoegdheid van reisagenten die financieel niet meekunnen. “Dit betekent dat reisagenten voldoende fondsen moeten hebben om aan hun betalingsverplichting te voldoen. Dus de kans bestaat dat er gaandeweg de rit uitvallers zullen zijn”, aldus Uden.


4 REACTIES

 1. Ik hoop van harte dat de reisbureaus in Nederland en met name vooral in de grote steden, 80 % hiermee van het toneel verdwijnen, want zij zij mede de oorzaak van de dure tickets en houden ook mede stand van alle kwalijke gevolgen richting de surinaamse gemeenschap.


  Maak melding

 2. Voor de SLM zullen het nog meer zware tijden worden, omdat zij de EU voorwaarden inzake vergoedingen bij verlate en geannuleerde vluchten niet toepast.
  En ik als passagier mag eisen dat wanneer ik op voorhand het volle pond betaal, er van de kant van de vervoerder ook een zekere garantie tegenover mag staan. Als ik bv over 6 maanden zal vertrekken en nu reeds de volle mep moet betalen, dan zou ik ook willen dat alles goed gaat op de vertrekdag.
  Het mag dan niet zo zijn dat men op de dag van vertrek te horen krijgt dat het vliegtuig is vertraagd of geannuleerd en de SLM geen compensatie hiervoor geeft. Dit mag absoluut niet ! De vraag is: welke garanties voor compensatie geeft de SLM haar passagiers na 1 juli 2006 ?


  Maak melding

 3. kijk in de algemene voorwaarden van de KLM:
  4 uur vertraging > maaltijd en drinken
  meer dan overnachting en taxi(bus)
  overboeking: keuze om geld te ontvangen en dan 1 of 2 dagen later vertrekken.
  Dat moet toch ook gelden voor de SLM…
  Voor dat kleine verschil ga je dan toch geen SLM boeken…kies dan voor duidelijkheid…binnenkort TUI(arke)(via Mexico) en Martiair (via Barbedos)of gewoon KLM…Tijdig boeken…goede voorwaarden…
  P.S.: SLM gebruik je gezond verstand en doe wat aan de voorwaarden….je job staat op ’t spel….geen bescherming meer….ai ai


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.