dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandHulp bij herstel landbouw Surinaams binnenland

Hulp bij herstel landbouw Surinaams binnenland

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/WASHINGTON, 28 jun – De regio heeft hulp aangeboden bij het herstel van traditionele landbouwgebieden in het door watersnood getroffen binnenland. Het Inter-Amerikaans Instituut voor Agrarische Samenwerking, IICA, zal technische hulp bieden bij het herbeplanten. De hulp moet vooral de directe voedselhulp overbodig maken.

De regering heeft daarom een hulpverzoek ingediend bij de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Er is ruim dertienduizend dollar gereserveerd uit het Pan-Amerikaans Ontwikkelingsfonds, dat is opgezet uit een hulpactie van de Voorlichtingsafdeling van het Internationaal Monetair Fonds. In mei had de OAS al tienduizend dollar geschonken uit het Inter-Amerikaans Noodhulpfonds.

Het geld zal via IICA besteed worden aan het aanmaken van plantmateriaal, beplanting, aankoop van gereedschap en technische trainingen. Ook zullen moderne beplantings- en oogstmethoden geïntroduceerd worden om onder meer duurzaam grondgebruik aan te moedigen. Door de traditionele zwerflandbouw wordt niet alleen schade toegebracht aan het milieu, maar is ook steeds minder grond beschikbaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
 1. De mensen in het binnenland hebben nooit aan landbouw gedaan. Wat is dit voor onzin?
  Van landbouw moet je kaas hebben gegeten dit is geld verkwisting. Wat voor productiviteit is er in het binnenland?

  Blommenstein


  Maak melding
 2. De mensen in het binnenland weten meer van de landbouw dan je denkt. Zie de mais, de cassave en niet vergeten de aardappels en de hete pepers. Dank zij de Indianen leven nog veel mensen op aarde. Nu zie je in de hele wereld die zelfde planten van de Indianen. Tot heden hebben ze niks voor gekregen.
  Search:Dewanand Makhan, publicaties van mij.

  Dewanand Makhan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES