zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSituatie westgrens schreeuwt om Veiligheidsraad

Situatie westgrens schreeuwt om Veiligheidsraad

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 jun – De welig tierende criminaliteit in het grensgebied met Guyana benadrukt de noodzaak van een Nationale Veiligheidsraad. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Hij heeft sinds zijn aantreden steeds gehamerd op speciaal beleid. Recente ontwikkelingen in het grensdistrict Nickerie schijnen Santokhi gelijk te geven.

De aanhouding van de Guyanese zakenman Shaheed Khan en van Nickerianen in verband met de diefstal van legerwapens, geeft aan dat het er lang niet pluis is. “Nu gaan de ogen open, waarom ik Nickerie hoog op de agenda heb als het gaat om grenscontrole, backtrack, mutatie van personeel, versterking van personeel en goede samenwerking tussen politie Nickerie en het leger”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

Op de backtrackroute, die onderhouden wordt door particuliere veerbootjes, is de controle nihil. Smokkelaars en illegalen hebben er vrij spel. Ingrijpen is meer dan ooit noodzaak. “Dit heeft allemaal te maken met de dreiging die via Nickerie binnenkomt en de totale samenleving van Suriname bedreigt”, aldus Santokhi. Hij heeft president Venetiaan voorgesteld om een Nationaal Veiligheidsinstituut in te stellen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

1 REACTIE
  1. Geen ambetenaar, politieman of veiligheidsmensen die hun domicilie in Par,bo heeft zal in Nickekrie met geheel zijn hart willen dienen of verdedigen. Wijs een achergebleven grensdorp/plaats aan als groeikern. Te beginnen het huisvesten van militairen met hun gezinnen. Geldt ook voor onderwijzers, politiemensen. Neem een projectontwikkelaar in de hand. Hoe meer populatie hoe meer sociale en andere controles. Breng een stukje welvaart aan de grens dan speel je de crime de wind uit de zeilen. Armoede leidt tot criminaliteit. De mensen willen overleven en wie komt met eten die krijgt de sympatie van de lokalen.

    Verder moet men de jeugd uit deze plaatsen opleiden in allerlei ondersteunende beroepen za verpleging, onderhoudmonteurs noem maar op.

    Oh, wat een mooie droom!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES