maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit NederlandLuchtvaartmaatschappij Blue Wing op zwarte lijst EU

Luchtvaartmaatschappij Blue Wing op zwarte lijst EU

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij Blue Wing is door de Europese Unie geplaatst op de zwarte lijst van luchtvaartmaatschappijen die niet welkom zijn in het luchtruim van de EU-lidstaten. Dat schrijft Luchtvaartnieuws.nl. De Europese Commissie, die dit vandaag (20 juni) bekend maakte, publiceert elk kwartaal een update van de zwarte lijst, die sinds maart van kracht is.

Blue Wing is op de lijst geplaatst op aanraden van Frankrijk. De kleine maatschappij voert met kleine Antonov AN-28’s en Cessna 206-en onder meer vluchten uit naar buurland Frans Guyana, dat deel uitmaakt van de Europese Unie.

Blue Wing

Met haar vloot zette Blue Wing Airlines zich tijdens de overstromingen volledig in voor de getroffen burgers in het binnenland van Suriname. Zo voerde ze dagelijks tal van vluchten uit om de nodige middelen te brengen naar moeilijk gelegen gebieden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Sedert de liberalisatie van de luchtvaart ook steeds meer gestalte krijgt in de landen van de Europese Unie, is Frankrijk (als invloedrijk EU-lid) bezig met alle vormen van tegenwerking op dit gebied tegen Suriname.
  U herinnert zich ongetwijfeld het besluit van Frankrijk om geen landingsrechten meer te verlenen aan de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij SLM op Frans-Guyana.
  En nu wordt het Surinaamse Blue Wing ook het slachtoffer van de Franse houding.
  De maatregelen van de Franse autoriteiten heeft te maken met de bescherming van Franse luchtvaartmaatschappijen, die door de liberalisatie op luchtvaartgebied, concurerentie moeten dulden van niet-Franse in dit geval Surinaamse luchtvaartmaatschappijen.
  (Pikant detail: Air France-KLM is voor meer dan de helft in Franse handen).
  Het plaatsen van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij Blue Wing op een zwarte lijst van de EU is een smerige truc van de van de Fransen om de concurrentie uit te schakelen.
  De Surinaamse regering zou naar mijn mening ernstig moeten protesteren tegen deze gang van zaken.


  Maak melding
 2. Kan iemand my vertellen wat de reden is om blue wings van eu grondgebied te weren.Het lijkt mij een onzuivere koffie.Het surinaams luchtvaart dienst moet als tegenreactie de landingsrechten van klm-air france verdubbelen.Onder de mom hoge exploitatie kosten..


  Maak melding
 3. Hoezo staat er in het bericht niks over de reden van het intrekken van de rechten van Blue Wing?

  Het lijkt me dat de regering (of heeft Suriname een ambasade in Frankrijk) moeten protesteren hiertegen.


  Maak melding
 4. Het is algemeen bekend dat de vliegtuigen van rusische makelij vaak zonder dat de piloot het wil een niet onzachtzinnige landingen maken,waarbij de piloot en de inzittenden hun avonturen niet door kunnen vertellen.Suriname kan je vergelijken met de Afrikaanse landen,waar de russen hun afgedankte toestellen naat toe sturen.Vliegende doodskisten zijn het.Een land als Frankrijk zal heus niet zonder reden een vliegverbod willen.


  Maak melding
 5. Pedro, AUB geen stommiteiten vertellen!!
  Het is Suriname die niet toestond dat de Fransen op basis van gelijkwaardigheid op Suriname mochten landen….natuurlijk, om de kip met de gouden eiren niet te slachten (Route Ams-Pbm vv).

  Dus aub, laat je eerst informeren, of publiceer hier de ” officiele” stukken als je het tegendeel wilt bewijzen.

  Suriname is bang voor concurrentie en verwacht dat zij wel op Frans-Guyana mogen vliegen maar dat Air-France dat niet mag.

  En het argument dat het al jaren zo gebeurde maakt geen drol uit.

  Laten ze bij Blue Wings eens proberen aan de eisen van de EU te voldoen, dan ga je zien dat ze zo weer groen licht gegeven gaat worden.

  Gr


  Maak melding
 6. Blaka boi,

  je ziet dat je witman ingi bent.
  landingsrechten van klm moet worden ingetrokken. dat zou het beste zijn. laat suriname met brussel iets regelen en niet afhankelijk van skippie zijn.


  Maak melding
 7. Late we niet meer op vakantie gaan, maar gewoon weer als vroeger op PRANASIE gaan tijdens de vakantie. het heeft zijn voordelen, goedkopere, en de familie band word hechter, en je ziet meer van je roots.

  KRONTO-maNG


  Maak melding
 8. Beste Blakaboy,

  Contacten tussen naties komen tot stand op basis van het principe van reciprociteit.
  Dit principe wordt ook toegepast binnen het diplomatieke verkeer en de luchtvaart.
  Een voorbeeld van reciprociteit is de invoering van de visumplicht.
  Als Nederland besluit om een visumplicht in te voeren voor Surinaamse staatsburgers, dan heeft Suriname geen keus om dat ook te doen gelden voor Nederlandse burgers.
  Ook in de luchtvaart is het principe van reciprociteit gehanteerd.
  De national carrier van Frankrijk, Air France had al jaren landingsrechten verkregen voor Suriname.
  Frankrijk op zijn beurt verleende op basis van reciprociteit landingsrechten voor de SLM op Cayenne.
  Begin 2006 besloot de Franse regering om de landingsrechten voor de SLM in te trekken.
  De reden was dat de Franse autoriteiten vanmening waren dat de eigen
  luchtvaartmaatschappijenbeschermd moesten worden.
  De Franse autoriteiten waren namelijk bang dat door de liberalisatie in de luchtvaartsector, de Franse luchtvaartondernemingen te lijden zouden krijgen van buitenlandse (dus ook Surinaamse) luchtvaartmaatschappijen.
  Suriname had daarom geen andere keus dan op basis van reciprociteit de landingsrechten voor Air France in te trekken.


  Maak melding
 9. Beste Duuk,

  Inderdaad is het zo dat sommige typen vliegtuigen van Russische makelij niet voldoen aan de eisen van luchtwaardigheid.
  De Surinaamse luchtvaartmaatschappij Blue Wing vliegt ook met vliegtuigen van Russische origine.
  De Surinaamse luchtvaartautoriteiten hebben vooralsnog geen redenen gevonden om aan de luchtwaardigheid van de toestellen van Blue Wing te twijfelen.
  Uitgaande van deze constatering mag er dus van uitgegaan worden dat de vliegtuigen van Blue Wing voldoen aan alle eisen van luchtwaardigheid.


  Maak melding
 10. Het is niet alleen Europa die Blue Wing de toegang heeft ontzegd. Blue Wing staat ook op de zwarte lijst van Aziatische landen en in het Midden Oosten. Dit voor het geval dat ze het in hun hoofd halen de oceaan over te steken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES