Ministerie van Onderwijs: opzet stages chaotisch

3

PARAMARIBO, 20 jun – De organisatie van stages voor buitenlanders in het onderwijs verloopt chaotisch. Dit stelt het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Het ministerie wordt formeel niet op de hoogte gesteld van de vele stageplaatsen die scholen beschikbaar stellen. Dit heeft wettelijke gevolgen voor de stagiaire en de school zelf.

Het is namelijk niet toegestaan stage te lopen op een school zonder dat het ministerie dat weet. Er zal daar paal en perk aan gesteld worden. “Het moet geen bacovenwinkel (chaos, red.) worden, we willen weten wat er gebeurt op onze scholen”, zegt Minov-topfunctionaris Adiel Kallan tegenover de Ware Tijd. Onder meer zullen strengere regels worden ingevoerd voor buitenlandse stagiairs.

“Als het gaat om onderwijsinstellingen van het Minov, willen wij dat het op een gecoördineerde manier gebeurt”, aldus Kallan. Hij wil alvast een overzicht van de instituten die stagiaires begeleiden. Er moet tenminste een overlegstructuur worden ingevoerd. Een algemeen stagebeleid is er niet. Ooit werden stages centraal geleid vanuit het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting.


3 REACTIES

 1. Surinamers moeten in suriname voorrang krijgen op stage plekken.

  IN Nederland is er geen plek voor zwarten.
  surinamers moeten daarom ook blanken zien als tweederangburgers en niet als god


  Maak melding

 2. Het ministerie moet de hand in eigen boezem stoppen. Het is schandalig dat buitenlandse onderwijs-instellingen stagiaires naar Suriname sturen en het Minov er niet van op de hoogte is. Adiel Kallan maakt er zelf een bacovenwinkel van. Naar de media lopen en een heleboel lawaai maken en zelf je zaken niet op orde hebben.


  Maak melding

 3. Hallo Anti Bakker,

  Surinamers hebben voorrang maar ze willen niet!!
  Een voorbeeld (reactie) van een NL van Surinaamse afkomst die gevraagd werd of ze in SU Stage wilde lopen:
  “Alleen als ik per maand een vergoeding krijg van minimaal 400 Euro en de surinamers daar zitten niet op me te wachten, ze zullen me wegpesten!”.
  Ik schaam me op dat moment dood dat ik een Surinamer ben, vooral als andere witte NL’ers staan te springen om te vertrekken.
  Sorry anti bakker maar zo is de werkelijkheid en ik zou graag willen dat het anders was.

  jb


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.