Voorzitter Caricom op bezoek, obstakels besproken

0

PARAMARIBO, 15 jun – Caricom-voorzitter Patrick Manning heeft tijdens zijn bliksembezoek aan Suriname, de knelpunten besproken rond de Caribische economische eenwording. Manning, die premier is van Trinidad & Tobago, ziet geen reden voor optimale deelname van het Surinaamse bedrijfsleven. “Als er bezwaren zijn, moeten die uitgesproken worden.”

Wanneer de export van Surinaamse producten stagneert, is dit des te meer een reden voor intensiever overleg en samenwerking. Het bedrijfsleven beklaagt zich onder meer over de trage afhandeling van vergunningsaanvragen. Manning vindt dit ernstig genoeg om aandacht aan te besteden. “Maar Surinaamse moeten beslist meedoen, het zal de hele regio sterker maken.”

De 27ste Caricom-top wordt van 3 tot en met 6 juli gehouden in St.Kitts & Nevis. Manning zal dan het voorzitterschap overdragen. Hij zegt Suriname ook te hebben bezocht uit solidariteit met de slachtoffers van de watersnood. Met president Venetiaan is onder meer gesproken over de vorderingen rond de vorming van de gemeenschappelijke markt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.