Contouren plan overheidshervorming bijna zichtbaar

1

PARAMARIBO, 15 jun – De contouren van het plan voor overheidshervorming zijn bijna concreet. Dit zegt coördinator Armand Zunder svan het project Public Sector Reform. Er wordt nog gewacht op de Canadese consultant die in juli het eerste voorstel op tafel moet leggen. Dan is er meer zicht op de wijze waarop de hervorming zal plaatsvinden.

Als na goedkeuring door de regering een eindvoorstel wordt geproduceerd, is het plan klaar voor uitvoering. Het enige dat nu concreet is de richting die gekozen zal worden. “In feite gaat het om de versterking van de particuliere sector, die zoveel mogelijk steun zal krijgen van de overheid om te expanderen”, zegt Zunder tegenover de Times of Suriname. Daar is een ieder bij gebaat.

De kosten voor een overheidsapparaat dat zich met alles bemoeit, kunnen dan teruggedraaid worden. “Uiteindelijk zal de overheid terug treden en zich bezighouden met zaken als onderwijs, goed bestuur, veiligheid, rechtspraak en milieu”, aldus Zunder. De consultant, The Governance Network, is aangetrokken in overleg met de financier, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank.


1 REACTIE

 1. al die dure consultants waar moet dit naartoe leiden kunnen wij dat zelf niet.
  de overheid moet faciliteren kunnen we dat niet dan kunnen we de tent sluiten.

  vraag een vergunning aan dan zul je het weten.
  is er genoeg energie voor de brgerij om te expanderen????

  we verkwanselen niet alleen onze natuurlijke rijkdommen maar ook onze appel en eieren die we in ruil daarvoor kkrijgen.

  de formule om rijkdom te oogsten van onze natuurlijke rijkdommen is niet moeilijk.
  allereerst zullen we de corruptie in de hoofden van onze leiders moeten genezen.
  zij hebben daar zelf geen medicijn voor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.