dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameEx-president Wijdenbosch: Suriname op kruispunt

Ex-president Wijdenbosch: Suriname op kruispunt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 jan – Suriname bevindt zich op een gevaarlijk kruispunt . Dit stelt ex-president Jules Wijdenbosch in zijn nieuwjaarsboodschap. Het wordt of nationale ondergang, verlies van ondernemersmotivatie of het kunnen overleven van de natie. “Willen wij als Surinamers de ontwikkelings – en overlevingskansen in deze veranderende en turbulente wereld niet geheel verspelen, dan dient de grondhouding gebaseerd te zijn op realisme”, aldus Wijdenbosch.

Voor hem is dit de uitdaging in politieke en economische zin. “Deze uitdaging vereist een ander mensbeeld en zowel visionair als modern politiek leiderschap”, zegt Wijdenbosch. Het bestuur van een soevereine staat met onder meer een multi-etnische samenstelling en specifieke financiële, economische en monetaire problematiek, vereist capabele, integere en ervaren politieke leiders.

“De Surinaamse natie staat aan het begin van 2006 voor één der grootste problemen in haar geschiedenis, namelijk het overleven van de natie”, aldus Wijdenbosch. Armoede grijpt om zich heen, er heerst werkloosheid en criminaliteit neemt zienderogen toe. Dit moet worden erkend om het land van verder verval te behoeden, vooral met het oog op de ingewikkelde processen in de wereld.

Die voltrekken zich op onder meer economisch en politiek gebied. Het enig goede antwoord bestaat uit hervorming en aanpassing. “Het is daarom van bijzonder belang dat politieke leiders, sociale partners en vertegenwoordigers van de private sector intensief met elkaar samenwerken zodat de transformatie soepel en succesvol verloopt en uiteindelijk inderdaad leidt tot duurzame ontwikkeling.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES