Eerste veroordeling zaak cocaïne-in-pomtayer

0

PARAMARIBO, 18 jan – Het eerste vonnis is geveld in de zaak van de cocaïne-in-pomtayer zaak. De 45-jarige handelsvertegenwoordiger Ashokkoemar Jagroep kreeg een gevangenisstraf van twaalf maanden. Volgens de verdediging is geen rekening gehouden met de medewerking verleend aan het onderzoek. Uiteindelijk kon ongeveer driehonderd kilo cocaïne in beslag genomen worden.

Jagroep heeft namen en adressen doorgegeven, wat geleid zou hebben tot meer aanhoudingen en de drugsvangst. Volgens advocaat John Ferdinand moest de medewerking van zijn cliënt beloond worden met een mildere straf. Alleen maar het feit dat Jagroep informatie heeft verstrekt, heeft hem gemaakt tot een ‘wanted man’ in drugkringen. De vervolging is een andere mening toegedaan.

Jagroep zou slechts informatie hebben verstrekt, omdat hij op heterdaad is betrapt. Voor verdachte Glenn Lalaram is een exceptie opgeworpen. Er is nietigheid gevraagd van de dagvaarding en invrijheidstelling. In de dagvaarding wordt Glenn John Lalaram opgeroepen. De toevoeging van de extra naam wordt aangemerkt als een foutieve persoonsaanduiding. De zaak wordt voortgezet op 6 februari.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.