Goudmijn Gross Rosebel boert beter dan ooit

2

PARAMARIBO, 17 jan – De Gross Rosebel-goudmijn van het Canadese Cambior boert beter dan ooit. De productieverwachting voor 2005 is overtroffen met ruim vijfhonderd kilogram goud. In de jaarcijfers van het in Quebec, Canada, gevestigde Cambior wordt een bedrijfsrecord genoteerd van maar liefst 9.650 kilogram. Dat is ruim de helft van de totale Cambior-productie.

Voor dit jaar wordt minstens evenveel goud verwacht uit de mijn te Nieuw Koffiekampo, in het district Brokopondo. De internationale goudprijs is op zijn hoogste punt in tien jaar, namelijk ruim vijfhonderd dollar per ounce. In 2006 zal ruim zes miljoen dollar geïnvesteerd worden in ontginning en nieuw onderzoek. In augustus vorig jaar werden de Gross Rosebel-reserves bijgesteld met elf procent.

De reserves stegen dus van 2,1 miljoen naar 2,4 miljoen ounce. Als tegenvaller wordt de chemische lekkage aangemerkt van november. Toen is ongeveer 65 kilogram goud verloren gegaan. Gross Rosebel gaat door voor de meest lucratieve investering van Cambior. Al in het eerste productiejaar 2004 werd ruim een derde deel gewonnen van de totale bedrijfsproductie.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.