vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieStille loop voor doodgestoken man die moeder bevrijdde van rovers

Stille loop voor doodgestoken man die moeder bevrijdde van rovers

-

Does Travel - naar Suriname

Op dinsdag 23 april zal er een stille loop in Livorno gehouden worden voor de op vrijdag 19 april vermoordde 38-jarige Riaaz Kadier. Hij bevrijdde zijn vastgehouden 66-jarige moeder van twee rovers in huis en werd daarbij doodgestoken.

Buurtbewoners, vrienden en kenissen willen met de loop hun medeleven betuigen. De verzamelplaats is om 17.00 uur bij OS Dijkveld. De route is: Pierpontweg, linksaf Sir Winston Churchillweg, linksaf Chinitistraat, linksaf Boszreitsweg, linksaf Martin Luther Kingweg, linksaf Pierpontweg tot bij het huis van de familie Kadier. Daar zullen er bloemen en kaarsen gelegd worden.

De twee rovers die een vuurwapen en een mes bij zich hadden, verschaften zich rond 08.30 uur toegang tot de woning aan de Pierpontweg, waar zij oog in oog stonden met de moeder van het latere slachtoffer. De moeder werd vastgehouden door de mannen, waarbij haar mond werd dichtgedrukt.

Op een bepaald moment zag de vrouw kans om hulp te roepen waarbij Riaaz, die thuis was met zijn vouw en minderjarige dochter, op het geschreeuw afging. Hij wist zijn moeder te bevrijden maar raakte in een worsteling met de twee mannen.

Bij die gelegenheid werd het slachtoffer met een scherp voorwerp in zijn rug gestoken, waarna de mannen het hazenpad kozen. Ze gingen ervandoor met een tas, met daarin een mobiele telefoon en een onbekend geldbedrag.

Buurtbewoners gingen af op geroep van de moeder en overige bewoners en schakelden de Surinaamse politie in. Het slachtoffer werd in een plas bloed aangetroffen door de politie die een ambulance inschakelde.

Toen de ambulance ter plaatse arriveerde bleek dat het slachtoffer geen teken van leven meer vertoonde. Nadat de Forensische Opsporing klaar was met het technisch onderzoek werd de dood officieel vastgesteld door een arts.

De buurt werd door verschillende gespecialiseerde eenheden van de politie uitgekamd, echter zonder het gewenste resultaat. Het onderzoek werd ter plaatse overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten, die de zaak verder zal onderzoeken.

Het lichaam van Riaaz is ter obductie in beslag genomen in belang van het verder onderzoek. Aan de aanhouding van de verdachten wordt met man en macht gewerkt, meldt het Korps Politie Suriname.

Buurtbewoners zijn niet te spreken over de brute roofmoord. Volgens een familielid was Riaaz langer dan 15 jaren meubelmaker en probeerde eerlijk aan zijn geld te komen, om zijn gezin en ouders te verzorgen. Velen zijn van mening dat burgers vanwege de verruwde criminaliteit, nu het recht in eigen handen zullen nemen.

Een oom van het slachtoffer laat aan de redactie van Waterkant.Net weten dat de 78-jarige man die afgelopen maandag ook al in zijn woning slachtoffer werd van een roofmoord, een kennis van hen was. “En nu gebeurt dit. Dit is te zwaar om te verwerken en het kan niet zo verder”, zegt de man.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Serieus gaat er nooit een harde aanpak komen? Als een rover mag doden, dan omgekeerd ook. Ik blijf het zeggen, iedereen moet gewoon een wapen in huis nemen en afschieten die tuig.


    Maak melding
  2. Slachtoffer van roofoverval, ga nadenken over een oplossing die wel kans van slagen heeft; Suriname zal nooit opgesplitst worden. Grenzen, die bepaald werden tijdens de koloniale periode, zijn namelijk heilig voor de huidige machthebbers, die de koloniale grenzen overgeërfd hebben (H en D R. zijn door twee Eu landen gekoloniseerd). Er zou echt een jarenlange, uitzichtloze burgeroorlog moeten woeden voordat een meerderheid van de regering/het volk zou instemmen met het land te splitsen. Een paar criminele daden zijn lastig voor betrokkenen, maar ze zijn niet voldoende om het land in tweeën te verdelen. En bovendien, er wonen niet maar twee bevolkingsgroepen in Suriname, als je toch al begint met het land op te splitsen, moet je het in één keer goed doen en er direct een dambord van maken en vergeet vooral de vakjes voor elke dogla soort ook niet.


    Maak melding
  3. Inderdaad Surined want in het donker zie je ze niet.
    Aziaten moeten zich inderdaad 24 uur per dag bewapenen om zich het vege lijf te redden van deze bendes.
    Ik hoop dat heel veel mensen die op de daders lijken meelopen morgen.


    Maak melding
  4. Zwaardere straffen. Voer de doodstraf in voor zulke zware misdrijven. Levenslang voor roof. Als je het niet aanpakt, zal het blijven doorgaan..

    Ik zeg dit niet omdat ik het zo graag wil. Maar een andere optie om de rovers af te schrikken zie ik niet


    Maak melding
  5. Wat zal er gebeuren als er een brug verbinding komt met guyana? Roven en vervolgens na een paar uren is het gedaan: verdwenen naar guyana. En dat geldt dan niet alleen voor rovers uit guyana, maar voor alle criminelen.


    Maak melding
  6. Dus je verwacht dat je reactie wordt verwijderd. Wat zegt dit dan over jouw knul en wat je schrijft.
    Wat schreef je ook alweer? In de reactie van Yianni staat het nog (nog wel)
    Heb je soms zelf het verzoek ingediend om je reactie te laten verwijderen?
    Recentelijk schreef je ook hoe de criminele partij van je zijn best had gedaan en kijk
    kijk waar het ons heeft gebracht
    downgrading op downgrading (natuurlijk lag dit niet aan de ndp, maar aan de instanties die de beoordeling doen) 😁😁
    boefdraad die op de vlucht is geslagen ( hij is niet op de vlucht geslagen, hij chilt in chili) 😉😁🤪🤪😂😂
    adhin die geld MOEST stelen omdat de staatskas helemaal leeg geplunderd was (het was niet leeg, het geld zou gauw komen en bovendien kreeg het volk uien en aardappelen) 🥔🥔🥔🥔

    jongen je bezorgt je partij alleen hoofdbrekens. Je lijkt Dijk Silo wel
    Je weet toch hihihihi🐎🐎🐎


    Maak melding
  7. dag Rob
    Niet ontmaskeren??? Begrijp je wel wat je schrijft? Vergissing? Je reactie is slechts één zin en dan zo’n blunder.
    Of is het gewoon iets Freudiaans. Het doet me denken aan de zin van een voorzitter van onze roeivereniging
    Hij zei; als iedereen de absentielijst heeft getekend dan kunnen we beginnen met de vergadering.
    Heel anders natuurlijk, maar net zo ook grappig
    Ik ga uit van je eigenlijk bedoelt en zal daar antwoord op geven.
    Iedereen mag en moet ook de leugens van de regering aangeven. Bedenk echter dat je en wie dan ook slechts aan de zijlijn staat en niet van de hoed of rand weten,
    Opletten en ageren mag natuurlijk altijd

    @ Pico
    ik zie dat U de vrijheid nam om namens mij te reageren.
    Ik had liever gezien dat u dit niet had gedaan, niet namens mij, maar voor uzelf.
    No hard feelings en ook geen heart feelings.😉


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES