donderdag, mei 2, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie38-jarige Riaaz doodgestoken bij gewapende roofoverval in woning

38-jarige Riaaz doodgestoken bij gewapende roofoverval in woning

-

Does Travel - naar Suriname

De man die vrijdag 19 april op klaarlichte dag bij een roofoverval in Suriname kwam te overlijden, is de 38-jarige Riaaz Kadier. De beroving werd vanmorgen gepleegd in een woning aan de Pierpontweg in het politie ressort Livorno.

Twee mannen die een vuurwapen en een mes bij zich hadden, verschaften zich rond 08.30u toegang tot de woning, waar zij oog in oog stonden met de moeder van het latere slachtoffer. De moeder werd vastgehouden door de mannen, waarbij haar mond werd dichtgedrukt.

Op een bepaald moment zag de vrouw kans om hulp te roepen waarbij Riaaz, die thuis was met zijn vouw en minderjarige dochter, op het geschreeuw afging. Hij wist zijn moeder te bevrijden maar raakte in een worsteling met de twee mannen.

Bij die gelegenheid werd het slachtoffer met een scherp voorwerp in zijn rug gestoken, waarna de mannen het hazenpad kozen. Ze gingen ervandoor met een tas, met daarin een mobiele telefoon en een onbekend geldbedrag.

Buurtbewoners gingen af op geroep van de moeder en overige bewoners en schakelden de Surinaamse politie in. Het slachtoffer werd in een plas bloed aangetroffen door de politie die een ambulance inschakelde.

Toen de ambulance ter plaatse arriveerde bleek dat het slachtoffer geen teken van leven meer vertoonde. Nadat de Forensische Opsporing klaar was met het technisch onderzoek werd de dood officieel vastgesteld door een arts.

De buurt werd door verschillende gespecialiseerde eenheden van de politie uitgekamd, echter zonder het gewenste resultaat. Het onderzoek werd ter plaatse overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten, die de zaak verder zal onderzoeken. Aan de aanhouding van de verdachten wordt met man en macht gewerkt, meldt het Korps Politie Suriname vandaag op haar website.

Buurtbewoners zijn niet te spreken over de brute roofmoord. Volgens een familielid was Riaaz langer dan 15 jaren meubelmaker en probeerde eerlijk aan zijn geld te komen, om zijn gezin en ouders te verzorgen. Velen zijn van mening dat burgers vanwege de verruwde criminaliteit, nu het recht in eigen handen zullen nemen.

Een oom van het slachtoffer laat aan de redactie van Waterkant.Net weten dat de 78-jarige man die afgelopen maandag ook al in zijn woning slachtoffer werd van een roofmoord, een kennis van hen was. “En nu gebeurt dit. Dit is te zwaar om te verwerken en het kan niet zo verder”, zegt de man.

Het lichaam van Riaaz is ter obductie in beslag genomen in belang van het verder onderzoek.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. De leiders van het land van het land zijn met eigen business bezig.
    Ronny steelt open en blood de natuurlijke hulpbronnen van het land.
    En Chan staat en kijkt ernaar. Want mensen die op hem lijken hebben nu ook goud concessies.

    Terwijl de burgers niet rustig kunnen slapen.
    Want het land verloederd. En criminelen slaan hun slag.

    Gecondoleerd familie. Diep diep triest!!


    Maak melding
  2. Volgens mij zijn Hindoestanen en Chinezen merendeel de slachtoffer van deze gevaarlijke rovers!!
    Ik zou de mensen aanraden om maar zichzelf te bewapenen.
    De politie komt toch nooit op tijd op het plaats delict!
    De minister is niet capabel en blijft maar op zijn post zitten!
    Ben benieuwd of dit bericht wel wordt geplaatst, want dit zijn harde feiten!!!


    Maak melding
  3. IS GEWOON BEESTACHTIG.
    ERG ERG ERG

    CHAN DOET NIKS
    BRAVO DOET NIKS

    HAAL AMOKSIE WEG. MATHOERA IS OOK EEN SLAPPELING.
    ZET 20 MILITAIRE POSTEN IN GETTO BUURTEN ALS SUNNYPOINT-ABRABROKI-VREDESLUST-HANNASTLUST-LIVORNO -SOPHIASLUST-TEXAS ETC. ZIJN ECHTE WAS WAS GODDOS. (BIJENNEST BUURTEN)

    TRIEST TRIEST–BRUTAAAAAAAL………..ABNORMAAL.

    DE DOODSTRAF ZELF IS TE WEINIG.

    GEWOON VRESELIJK.

    STREKTE AAN DE FAMILIE


    Maak melding
  4. Dit is heftig voor de nabestaanden.
    Sterkte de komende periode.

    Ik kan me niet voorstellen dat dit suri criminelen zijn. Harteloos.
    Niemand zit te wachten op ongebreidelde emotionele reacties en onterechte beschuldigingen.
    Dat is nutteloos!

    De diaspora reageerders moeten kappen met rommel spugen, want in hun eigen omgeving is het niet dagelijks, maar meerdere keren per dag, raak.
    Heb je ooit de pres of minister beschuldigd? Of enig idee wie de minister v Justitie is of de VP?

    Doe normaal!


    Maak melding
  5. Sterkte aan de nabestaanden, het is diep triest.

    Deze monsters hebben het land verandert in Haïti, Venezuela of Peru.
    Investeerders die deze berichten ook lezen zullen nooit en nimmer bereid zijn om te investeren in zo’n crimineel land. Suriname is met deze groep van de bevolking gedoemd tot de ondergang.
    In Peru waar het ook de spuigaten uitliep heeft men jaren geleden besloten om een muur om de getto’s te bouwen om de normale burgerbevolking te beschermen. Voor Surinamers is dat een brug te ver want ze zijn zelfs niet instaat om de wet aan te passen zodat dergelijke delicten zwaarder worden bestraft.


    Maak melding
  6. Ik schreef över de leiding in het land en over leden van de DNA. Criminelen in de leiding en in het parlement leden die hun moordenaars koesteren en beschermen
    Welke uitstraling heeft dit niet naar het gewone volk beïnvloedbaar voor allerlei soorten criminele handelingen en hals misdrijven.
    Maar het Polit Bureau of het algoritme vond dit een steen des aanstoot en heeft mijn relevante bijdrage verwijderd.
    Succes weer


    Maak melding
  7. Lijkt het met de komst van de nieuwe korpschef dat er nu meer van de misdrijven wordt opgelost?
    Vergeet dat paars een agenda heeft. Zou mij niks verbazen over aansturing en zie tijdens de grote plunderingen dat er paarse stoottroepen werden ingezet.
    Wat is de agenda van de andere coalitie partij. Het uitblinken in onkunde en institutionele zwakte.
    Zie de antecedenten van de leider. Het land wordt gegijzeld door criminelen.
    lBO – 4 de klas niveau laat zich gelden.


    Maak melding
  8. zie eerder :
    chandenie gaat zeker niet vrijuit…hij lult wel met een commissie over grondzaken maar sluit de ogen voor de toenemende (steeds gruwelijker vormen aannemende) criminaliteit.
    Waarom kan het leger niet worden ingezet om te helpen beveiligen. Die jongens zijn getraind om gericht te schieten op een vijand (van het volk); het juridisch gelul eromheen kan je laten voor dora/sjat tol sjenie en fat man limbo…ze kunnen dan hun programma daar vullen terwijl het volk kan relaxen.
    “zero tolierence ” heeft niet gewerkt : nu over op “berie schopoe en wassie schot “


    Maak melding
  9. Daarom alleen voortaan massaal OP santoki stemmen,zodat hij niet samen hoef te werken met geen enkel partij,hij heeft t toen bewezen Al’s minister van korps politie suriname,dus hij kan die criminaliteit wel aan maar alleen is hij nu gebonden aan abob. Kan niet veel doen,gezien de beperkte positie. En aub kom ook OP voor je zelf ga niet alleen zitten lullen OP tiktok en facebook. Ga een beetje OP karate les enz


    Maak melding
  10. Verander de wetten. Voor roof levenslang en voor roofmoord de doodstraf. Men zal wel rigoreuze maatregelen moeten nemen om dit probleem aan te pakken! Ik zal me niet uitlaten over de oorzaak…..


    Maak melding
  11. Heb al eerder aangehaald. Dna leden doen niks, kunnen nieteens hierover wetten maken. Dus koop vuurwapen, wifi canera, honden en bewapen jezelf als die rovers thuis bij je komen en schiet ze allemaal dood en komen ze nooit meer terug. En als die rovers/verkrachters worden opgepakt zijn ze binnen no time weer los. Zogenaamd dat stukken niet kloppen/etc.


    Maak melding
  12. Een aaneenschakeling van zeer trieste gebeurtenissen in het land. De overheid die de aanleiding is van de totale ellende en afgang in het land kan de veiligheid van burgers niet meer garanderen. Mensen leven in grote angst. Criminelen kunnen elk moment toeslaan. De situatie gaat alleen erger worden.De regering Santokhi werd door het IMF op de vingers getikt om meer aandacht te besteden aan het sociaalbeleid maar Santokhi en zijn adviseurs weigeren hieraan gevolg te geven.


    Maak melding
  13. @ Bosagent

    (“Deze monsters hebben het land verandert in Haïti, Venezuela of Peru.
    Investeerders die deze berichten ook lezen zullen nooit en nimmer bereid zijn om te investeren in zo’n crimineel land. Suriname is met deze groep van de bevolking gedoemd tot de ondergang”)

    En jij hebt het over stigmatiseren… ! Je doet niet anders, weet je wel wat het woord betekent???

    De oorzaak van de aanhoudende criminaliteit, heeft te maken met het stigmatiserend beleid dat er momenteel wordt gevoerd! Meer niet.. als je groepen uitsluit en gaat voor het bevoordelen van je eigen groep, dan roep je problemen op je af! En dat is precies wat er in Suriname gebeurt momenteel…

    Heel vervelend, zeker voor de slachtoffers en voor de inwoners van Suriname. Zeker wanneer men weigert te investeren in de veiligheid van het land. Triest ..

    Condoleances aan de familie!


    Maak melding
  14. Ik zie mijn mening wederom niet ik weet hoe je deze soort kannibalen
    bestrijden, maar ik mag het niet schrijven van de redactie!!!!
    Zou het bij de redactie soms pro en anti, van deze M.. lopen of zo???

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  15. Ik heb het vaker gezegd: de politie moet regelmatig controleren op het bij zich dragen van een mes en flinke straffen geven in dat geval.
    Er wordt regelmatig met messen gestoken met dodelijke gevolg. M.n. een bepaalde groep hanteert de mes als moordwapen. Maar sommigen hebben er problemen mee als je dat benoemt.


    Maak melding
  16. Aziaten moeten zich zwaarbewapenen met five shooters, granaatwerpers, drones en onderzeeërs om het kankergezwel uit te roeien. Roei ze uit voordat het gezwel schade aanricht.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES