vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNoersalim: "Vp, den boi ne arki yu"

Noersalim: “Vp, den boi ne arki yu”

-

Does Travel - naar Suriname

De klare taal die waarnemend president Ronnie Brunswijk vorige week in De Nationale Assemblee Suriname (DNA) heeft gesproken met betrekking tot het optreden tegen criminelen, heeft volgens oud-minister Mike Noersalim een week later weinig opgeleverd.

“A tafra o draai? Neks no draai. In tegendeel unu si dati a sani kon moro heftig. Vp, den boi ne arki yu. Dus liever zegt u niks. Stoere taal ne wroko”, benadrukt Noersalim die ook voorzitter is van de Surinaamse Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB).

Volgens de politicus heeft Brunswijk eerder bijvoorbeeld ook aangegeven dat de dollarkoers de grens van 30 SRD niet mocht passeren. Uiteindelijk is dit toch gebeurd en heeft de vp niets daartegen gedaan.

Noersalim ziet daarom dat de overheid juist investeert in beleidsmaatregelen om de criminaliteit in het land in te dammen.

“Want stoere taal werkt niet. Die jongens wachten niet op de stoere taal van de vp om te stoppen met hun daden. Er gaan een aantal zaken moeten komen. En wanneer die vp zegt dat hij geen geld krijgt voor zijn ministeries, dan moet hij niet op de tv komen en raaskallen. Hij moet intern in de regering met zijn vuisten op tafel slaan en ervoor zorgen dat het ministerie meer geld krijgt. Hij moet ervoor zorgen dat de politieagenten hun overuurgelden op tijd krijgen en de attributen die nodig zijn ter beschikking worden gesteld. Dat er vervoers-en communicatiemiddelen zijn”, aldus de politicus.

Noersalim stelt gecontact te zijn geworden door ondernemers in het buitenland, waaronder ook Nederland, die graag in Suriname zouden willen investeren. Alleen zijn de mensen bang om in het land te komen.

“Den man e frede fu kon ini a kondre. Vooral als je buitenlander ben, na gewoon den man e dyompo grabu kiri yu. Dat is het beeld dat men heeft. Dat het zo onveilig is dat je niet eens op klaarlichte dag kan lopen en je auto even aan een kant kan parkeren. Het beeld dat je thuis helemaal in je slaapkamer wanneer je slaapt, gekneveld en beroofd wordt. Dan kom je gewoon en zeg je ‘a tafra o draai’. A tafra now draai tap so wan manier toch”, aldus de HVB-topman, die ook vindt dat Justitieminister Kenneth Amoksi de eer aan zichzelf moet houden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Vreemd! Aldus sprak de man die volgens mij onze cultuurtuin onder partijgenoten verdeeld heeft. Van het zelfde laken een pak dus. Volk van Suriname zeg tegen alle opportunisten tot hier en niet verder. En tegen de regeerders in spe, wij houden vanaf nu de vinger aan de pols.


    Maak melding
  2. “Noersalim stelt gecontact te zijn geworden door ondernemers in het buitenland, waaronder ook Nederland, die graag in Suriname zouden willen investeren. Alleen zijn de mensen bang om in het land te komen”:) 🙂 klopt witwassen is een stuk moeilijker geworden 🙂 🙂 tuurlijk deng man frede foe las deng monie 🙂
    Enkele jaren terug ging dat makkelijk met een zg finabank/dsb> islamicbank constructie 🙂 🙂


    Maak melding
  3. De vos heeft deels gelijk naar mijn inzichten. Een dief die zijn smerigecpraktijken openlijk ten toon stelt, leeft in weelde met zijn tjamoe,s en komt met stoere taal mooi weer spelen. Openlijk bewijs produceren van je crimineel handelen.
    De rovers van vandaag, zijn kinderen van mensen die het binnenland moest ontvluchten voir de wandaden van hem en ddb. De moorden en veerkrachtige die deze man en z,n jungle boys hebben begaan is niet mals.
    Hun ouders ontheemd en kansloos in paramaribo en omstreken, terwijl ze in het binnenland beter af waren.
    Deze man heeft zich alles toegeëigend en is zelfs koning.
    De weg die de rovers hebben bewandeld om zover te komen heeft vele oorzaken en het gevolg is anno 2024, roven, overvallen van mensen en moorden.
    Maar ja, een van de vossen komt nu passie preken, lazer maar lekker op. Jij bent ook deel van dit probleem


    Maak melding
  4. Noersalim heeft deels gelijk. Echter is zijn doel te spuien met halve waarheden om hele leugens te creëren. Hij vertelt er bewust niet bij dat er door de regerende partij veel gecontroleerd wordt en veel dubbel gecheckt wordt en dat daarom vele verzoeken worden teruggestuurd. Atompai heeft dat ook ondervonden en heeft dat ook toegegeven.

    Overload declareren en blindelings uitbetalen gebeurt niet meer !

    Noersalim vertelt er verder ook niet bij welke zogenaamde “abop”projecten wel goedgekeurt zijn.

    Dus met de vuist op tafel slaan is net zo een stoer geblaf als bigie bek Bravo.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  5. De hoer zegt tegen haar 16 jarige dochter,je mag niet als sekswerker gaan werken hoor ,anders zal ik jou een pak ransel geven….Zegt de dochter : ma dat doe jij toch ook .


    Maak melding
  6. robje g ,
    Met zo’n machteloze regering en haar machteloze werkarmen in Suriname wordt alles een crisis. Het is een aaneenschakeling van incidenten van wraakzuchtige politici die van alles blijven beloven.

    robje g , jij treurt in jou kelderbox dat het volk wraak gaat nemen op jou afgod ddb en zijn boevenclub de ndp en die noersalin , het volk is wakker geschud dat ze misbruikt zijn door jou afgod ddb en door die boevenclub de ndp , robje g jij komt nooit meer uit jou kelderbox


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES