maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKindertehuis Zout der Aarde compleet verwoest door brand; 40 kinderen dakloos

Kindertehuis Zout der Aarde compleet verwoest door brand; 40 kinderen dakloos

-

Does Travel - naar Suriname

Kindertehuis Zout der Aarde annex peuter/kleuterschool (Richel Jozef School) is maandagmiddag compleet verwoest door brand. Hierdoor zijn in totaal 40 kinderen dakloos geworden.

Olton Pinas, voorlichter van het Korps Brandweer Suriname, zegt dat de brand is ontstaan doordat een 10-jarige jongen met een aansteker speelde op een bed. Het matras vatte op een bepaald moment vlam en het vuur verspreidde zich snel.

Volgens de voorlichter was de jongen in het weekend teruggekomen van vakantie. Hij zou de aansteker hebben meegenomen naar het tehuis.

Toen de brand uitbrak waren er 20 kinderen en enkele begeleiders aanwezig. De overige 20 kinderen waren met vakantie en zouden deze week terugkeren.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Een hond is levend verbrand. Het tehuis was niet verzekerd tegen brand.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. “Tijdens het onderzoek is gebleken dat het tehuis een tijdje niet is schoongemaakt. De slaapkamer, bad en toiletruimte zien er verschrikkelijk uit. Nergens van het tehuis is schoon, overal is het vies. Enkele kinderen moeten slapen op stukjes matrassen en sommige zelfs op de vieze vloer”

    “Een bron laat weten dat het tehuis subsidie krijgt van de overheid en de directeur al het geld ‘vreet’ en het tehuis en de kinderen verwaarloost. Volgens de bron is de huidige situatie al een hele tijd zo.”

    bron: waterkant /suriname/2019/08/29/kinderen-wonen-onder-erbarmelijke-omstandigheden-in-surinaams-kinderhuis/
    ————————————
    misschien een geluk bij een ongeluk voor deze kindjes. hopelijk krijgen ze een beter onderkomen.


    Maak melding
  2. Beste Benny, ik heb online weinig bruikbare info kunnen vinden mbt Huize Van Gom maar misschien dat de inlichtingendienst van telesur (108) je beter van dienst kan zijn. of wellicht weet iemand anders hier op waterkant of Huize van Gom nog bestaat? je zou anders contact kunnen opnemen met die aardige, sociaal begaande mevrouw van ’tra fas de’ want altijd wan tra fas de… succes!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES