dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOude boom langs Onafhankelijkheidsplein valt om

Oude boom langs Onafhankelijkheidsplein valt om

-

Does Travel - naar Suriname

Langs het Onafhankelijkheidsplein in Suriname, is een oude Tamarindeboom afgelopen nacht omgevallen.

Door de aanhoudende regen was de grond zodanig verzadigd dat de wortels nog onvoldoende steun hadden. De boom die langs de straat stond, is hierdoor omgevallen en kwam aan de kant van het plein terecht.

De schade bleef beperkt tot enkele stoeptegels die omhoog kwamen en een lantaarnpaal die schuin kwam te staan (foto).

De afdeling Openbaar Groen van het Surinaamse ministerie van OW werd op de hoogte gebracht en onderneemt de nodige acties om het geheel op te ruimen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Dit hoort bij infrastructuur, en denk ook dat deze boom zoveel meegemaakt heeft dat t tijd wordt, voor de frisse wind op de plek goed dat er geen ongelukken zich hebben voorgedaan.


    Maak melding
  2. Jammer weer een herkenningspunt uit mn jeugd weg ff voor en na school eerst via de route Knuffelsgracht om bij het ITT gebouw op de hoek naar tamarinde te zoeken of groene te plukken. Dan oversteken naar de ingang van het Domeinkantoor de trappen op naar de 2e etage om ijskoud water uit het fonteintje te drinken dan er weer uit via het Kerkplein op naar Het Plein en Fort op het Plein eerst tamarinde zoeken dan de Jantjes die op wacht stonden bij het Paleis pesten en proberen aan het lachen te krijgen. Dan op naar het Fort. In het laantje bij het wachthuisje stonden Pecanoten bomen en als je mazzel had vond je er een paar. Dan op naar de Waterkant om wat Amandelen te scoren en dan snel naar de Heiligenweg om de bus naar huis te pakken. De volgende dag begon het spel weer in omgekeerde volgorde.
    Zou leuk zijn als zulke bomen worden herplant /vervangen door clonen of nieuwere exemplaren van hetzelfde soort. Zulke bomen werden later een afspreekpunt met een Pel ozi
    (heel gek is dat ik het gevoel heb dat dit een foto is van het andere pleintje en dat wij een gezicht hebben van de andere kant van de gebouwen op het Plein.)


    Maak melding
  3. vwb mn laatste toevoeging nadat ik de foto heb vergroot, neem ik die woorden terug . De fotograaf zal wel bij 1 van de beelden hebben gestaan(die waren er in mijn tijd nog niet)
    @ Arlet: Dank ! Ik was ff weer kind in Suriname.


    Maak melding
  4. Peccan noten zijn satanische voodoo notenbomen vooral suriname. Duivels en demonen leven in het verleden en leven met verleden in peccannoten bomen. Bah!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES