maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijReyme: "Ik denk dat we religie toch moeten scheiden van feestvieren"

Reyme: “Ik denk dat we religie toch moeten scheiden van feestvieren”

-

Does Travel - naar Suriname

“Ik denk dat we religie toch moeten scheiden van feestvieren. We moeten waarden en normen hoog houden bij religieuze feesten”, zegt apostel Steven Reyme van Logos International tevens voorzitter van de politieke partij A20.

In het programma Bakana Tori reageerde hij op het voorval dat plaatsvond tijden het grootse Holi Phagwa evenement op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname, waarbij dames uit het publiek zijn gehaald om te dansen op het podium.

De laatste dame bleek echter zwaar onder invloed en begon obsceen te dansen op het podium, waarbij haar rok omhoog ging en ondermeer haar onderbroek te zien was tijdens het schudden van haar billen.

De geestelijke keurt het totaal af dat zoiets heeft kunnen plaatsvinden op een dag die een religieuze betekenis heeft voor de hindoes. Volgens hem zou president Chan Santokhi op basis van de betekenis van deze dag niet eens een vergunning hebben moeten verstrekken om zo een event op het Onafhankelijkheidsplein te houden.

“Als we een gewone onafhankelijkheidsfeest hebben of wat dan ook en ze roepen bijvoorbeeld Gentleman om op te treden, dan weet een ieder wat we kunnen verwachten. Maar niet op een religieuze dag. Precies zoals we Pasen vieren. Alle kerken vieren Pasen. Dan president sa meki a grap fu kar so wan sani tap Pasen. Dan kande wo law a man dyaso ini a kondre. Je kan dat dus niet doen. Je moet weten waar de grens is. I naf gwa kerki, maar i musu abi lespeki gi den man geloofsovertuiging”, aldus Reyme.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Reyme en gelijkgestemden mogen iets doen aan hun analytisch vermogen.

    Want waar ligt het aan ?
    Ligt het aan de religie ? Ligt het aan het feestvieren ?

    Volgens mij ligt het aan de manieren en aan de opvoeding / aan de waarden en normen van diegenen die zich fout presenteren !

    Dat foute dansen is een standaard op bepaalde feesten en bij bepaalde Surinamers. Enige tijd geleden was er ook een nieuwsbericht dat op middelbare scholen zo smerig gedanst wordt. Er was ook nog dat lolobal video clip.

    Reyme kan dus er beter voor zorgen dat de waarden en normen verbeterd worden. Zingen en dansen kan best bij een religie horen.

    Maar laat het een les zijn. In het vervolg moet er direct en adequaat gereageerd worden door de artiest en door de organisator. Voor hetzelfde geld was het een agressief persoon. Zou hij / zij dan ook zijn vrije loop krijgen ?

    Die viezerikken die een smet zijn geworden op dat wat een mooi nationaal feest had moeten worden, moeten hun excuses aanbieden !

    Kumba yah, my Lord.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  2. debby ,jij aanbid de duivel ddb , nou die moordenaar had niets met religie en politiek , hij was gewoon een dictator en degenen die tegen hem was werd vermoord , reyme zal wel bang zijn voor ddb want die haat apostels


    Maak melding
  3. Eens met @mango

    Alweer een kronkel om stemmers te winnen. Waarom de pres erbij halen. Geeft hij persoonlijk een vergunning af, of is het een bevoegde betaalde ambtenaar die dit doet.

    Dit dus;
    “Dan president sa meki a grap fu kar so wan sani tap Pasen. Dan kande wo law a man dyaso ini a kondre.”

    Ophitsing!


    Maak melding
  4. Ook religie moet voor een ieder elke dag een feest zijn en een ieder moet zelf weten hoe ze dat vieren. Ik heb ook geen moeite met geestelijken die zich in politiek mengen. Wel moeten geestelijken zelf niet een politieke partij gaan leiden. Precies daar moeten wij de scheiding in maken.


    Maak melding
  5. Het is ook nooit goed. Als Chan geen vergunning had gegeven was de hel losgebroken.
    Wanneer gaan jullie weer naar school gaan om te leren een beetje zinnige opmerkingen te maken?


    Maak melding
  6. op dat wat een mooi nationaal feest had moeten worden

    ben geen hindoe dus heb totaal niets met dat verf gedoe
    ze doen maar
    maar ga het niet een nationaal feest noemen omdat een deel van de bevolking dat vind

    de man heeft wel een punt
    door al die religies zijn er veels teveel feestdagen in suriname, wat de productiviteit erg beinvloed
    iedereen gewoon standaard een bepaald aantal religie dagen zodat iedereen zijn religie kan vieren wanneer hem dat uitkomt
    dan hoeven anderen met een andere religie daar geen last van te hebben en kan het land gewoon normaal doordraaien


    Maak melding
  7. Moraalridders, zedenpredikers, kruisvaarders en andersoortige godsdienstwaanzinnigen: “Saddle up your horses…!”

    Apostel Steven Reyme, heeft de ‘duimschroeven’, de ‘rekbanken’ en de ‘brandstapel’ al klaargezet en ook het ‘vierendelen’ kan beginnen, want ‘God’s toorn’, zal hoe dan ook over u komen…!

    …Alle excuses, ten spijt…


    Maak melding
  8. Feestdagen gaan ten koste van de productiviteit ?
    Wat voor nonsens is dat !

    Een ieder bepaalt zelf wanneer hij of zij gaat feesten of gaat werken.

    Wanneer iemand last heeft van een ander dan moet hij / zij dat dan maar aangeven. Maar suggestief zomaar iets in de ether gooien dat is in ieder geval niet slim.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES