zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameNurmohamed haalt uit naar DNA-leden: "Dit soort vertegenwoordigers hebben we niet nodig...

Nurmohamed haalt uit naar DNA-leden: “Dit soort vertegenwoordigers hebben we niet nodig in het land”

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken in Suriname is voorstander van een parlement waarin alle 51 leden een hoge scholing hebben genoten.

“Ik ben voorstander van een hooggeschoolde parlement, want het werk is te moeilijk. Je moet alles goed kunnen begrijpen. We moeten teruggaan naar niveau binnen het parlement op wetenschappelijk gebied, veldgebied. Zoals we het parlement vroeger kenden in de tijd van de Mungra’s en Van Ritter. Dat was een gezaghebbend parlement.

Maar nu hebben we een parlement dat zich niet schaamt om ministers te beledigen. Het is below the belt”, zei de bewindsman woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Nurmohamed voerde aan dat de huidige manier van politiek voering in De Nationale Assemblee helemaal niet nodig is in Suriname.

“Dit soort vertegenwoordigers hebben we niet nodig in het land. Het volk moet parlementariërs kiezen die dit land tot ontwikkeling brengen en niet alleen aan hunzelf denken. We hebben een parlement dat aan hunzelf denkt. Wat hebben ze gedaan in dertig jaar voor het volk? Sommigen kunnen niets aantonen als je hun cv leest. Alleen maar dertig jaar hebben ze uitgescholden. Ze hebben dertig jaar op ijs gezeten, maar ze kunnen me niet tonen wat ze voor de samenleving hebben gedaan”, aldus de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
  1. Minister, was het gemiddeld school niveau niet de 4-de klas lagere school? Is het Surinaams parlement niet een representatie van het volk ??


    Maak melding
  2. Sorry mini-ster. U wilt teruggaan naar de tijd, dat er geen algemeen kiesrecht bestond.(capaciteitskiesrecht). Maar troost u met uw wens. U bestond niet eens, toen er algemeen kiesrecht kwam. Bovendien beledigt u uw EIGEN vhp assembleeleden. Tenslotte mini-ster; een opleiding geeft je nog geen kwaliteiten om een land goed te besturen.
    Het volk kiest zijn/haar eigen vertegenwoordigers(geschoold of niet) en dat gebeurt in ieder land. Ook het land van uw voorouders.


    Maak melding
  3. @Cornelis,

    ik denk dat hi bedoelt dat je een erkende – geacrediteerde aantoonbare scholing hebt.
    Dus niet een diploma dat is gekocht bij een diploma mill.


    Maak melding
  4. Ik roep dit al een tijdje.
    Ze snappen niet dat ze voor het volk daar zitten.
    Ik zal het nogmaals zeggen; de meeste hebben een gerichte opleiding nodig, zelfs de pres is geen geboren leider dus niet geschikt als pres, de meeste DNA leden van het Surinaamse parlement dienen te opereren op regio niveau.
    Ik blijf zeggen dat men 75% van de regeerders uit de diaspora moet halen en dan de mensen in Suriname opleiden.
    Kijk naar Nationaal ( ik heb het over de nationale voetbal team van Suriname ) diaspora aangevuld met Surinaamse voetballers, L Vriesde atletiek, kwam uit voor Suriname maar werd op sleeptouw genomen door Nederland.
    In Suriname kunnen we geen land leiden we doen maar wat. Dat niveau wat nodig is om een land te leiden hebben we niet in Suriname.
    Wat we in Suriname doen is proberen iets uit niets te halen; maar dat antwoord blijft NIETS.


    Maak melding
  5. Ongeschoolden roepen dit altijd
    Niet iedereen is en hoeft universitair geschoold te zijn!
    Hoe zou dat nou toch komen.😜😜😜😜😜😜😯😯😯😯😯

    “we vergeten niet dat we gestraft dienden te worden
    beter is
    “we vergeten niet dat we gestraft dienen te worden” Natuurlijk knaap natuurlijk. Of dacht je dat je zomaar alles kan uitvreten en ermee weg kan komen?
    Alleen dijksteel en bouterse kunnen dit omdat Santokki een poepejantje is. Of heeft bouterse de koning op zn knieën om vergeving gevraagd. Het volk is genaaid


    gemodereerd
  6. Deze minister heeft het over geschoold zijn, maar hij is het voorbeeld van Lerie no e poer dong, vraag hem wat hij heeft gemaakt van OW, niets anders dan een puinhoop!! De meesten met kennis hebben het ministerie door zijn optreden al verlaten en er volgen dagelijks nog meer!! Ik weet echt niet hoe de komende minister die puinhoop op OW zal opruimen, het wordt vr die minister een zeer zware taak!! Laat het gezegd zijn!! Zijn vaker zijn eigen woorden!! Time Will Tell!!


    Maak melding
  7. Hoogmoedige man.
    Komt met allerlei regels die niet door het volk wordt begrepen. Te ver geschoold en te ver van het volk.

    Verkeerde persoon, districts commissaris Radjab van Commewijne misschien minder geschoold zou een betere minister op OW zijn.


    Maak melding
  8. Hij bedoelt jogi en van samson de rest heeft wel de lagere school bezocht. Maar waarom doet deze pajong waaier zo hoogmoedig en uit de hoogte…??? Deze EZEL had in commewijne een container als doorvoer voor het water van een sluis in Commewijne geplaatst…Hoe verzin je het KOEBEEST…of moet ik zeggen GELEERDE EZEL. Je hebt tot op dit moment NIETS goeds gerealiseerd en je strafzaak loopt nog …Pe a moni de?????? Heel veel zoek naar een zes in SANTA BOMA…….Haaaaaaaaaaaa


    Maak melding
  9. Eigenlijk heeft de minister gelijk; om een motorfiets of een auto te mogen besturen, moet je examen doen om.een rijbewijs te halen. Om Suriname te besturen (en ik kijk wat dat betreft niet naar de rest van de wereld) is het genoeg als je een grote smoel hebt en goed kan liegen en van alles kan beloven, zonder te weten hoe dat te realiseren. Algemeen kiesrecht moet niet betekenen dat elke ongeschoolde idioot gekozen kan worden. We sluiten niemand uit als we stellen dat je een bepaalde scholing genoten moet hebben om je verkiesbaar te mogen stellen (iedereen ook ongeschoolden mogen op je stemmen) en als je die opleiding nog niet hebt, houdt niemand je tegen om.die opleiding alsnog te volgen. Politieke partijen moeten van hun kandidaten gaan eisen dat ze een bepaald opleidingsniveau hebben. Minstens VWO b.v..


    Maak melding
  10. Ik ben het tot op zekere hoogte eens met de stelling, dat politici in sommige gevallen een afspiegeling zijn van de bevolking. Als men al terugkijkt op het feit, dat een dictatoriale meervoudige moordenaar en bij verstek veroordeelde drugscimineel herkozen wordt boven een cum laude-geslaagde wiskundige doctorandus, dan kan men hele grote vraagtekens zetten bij het gezond verstand van een aanzienlijk deel van de stemgerechtigden.

    Een politicus is zeer gebaat bij een degelijke opleiding, vooral omdat hij/zij daarmee diepgaande en complexe vraagstukken beter zou kunnen belichten en eventueel verder vormgeven. Echter, zonder inlevingsvermogen en een flinke dosis ‘emotionele intelligente’, blijft het een ‘hol vat’…!

    Er zijn types die met heel veel bombarie, hoog van de toren blazen en zichzelf onmetelijk veel intelligenter achten dan de rest, maar niet de (schriftelijke) vocabulaire bezigen, die daarop aan zou moeten sluiten. De taal die zij naar anderen bezigen, bevat vaak dermate veel ‘vuilbekkerij’, dat men er niet aan moet denken dat dit soort figuren, die strak staan van de hoogmoed, ooit een politiek ambt zouden bekleden…!


    Maak melding
  11. minister van OW, heeft in vele gevallen gelijk , mensen jullie kennen toch die schreeuwers in het dna , en ook die weglopers als er gestemd moet worden , duidelijk de laaggeschoolden , en daar heeft de minister gelijk in , deze gasten horen niet in het dna , deze gasten moeten te werk gesteld worden als straatveger


    Maak melding
  12. In het land der blinden is slechts een oog koning.
    Regeren is vooruitzien, in dna gebruiken ze de achteruit kijk spiegel. Het niveau is om te huilen zo slecht. Heeft natuurlijk alles te maken met een laag opgeleide bevolking.


    Maak melding
  13. “WAT”…..jij hoort en leest wat de mini-ster over jou zegt….je bent dom en ongeschoold…en hij gaat jou straffen ,omdat je op de NDP had gestemt………………snap je het nog niet ezel. Probeer dus geen witte voetjes te maken bij jou soort genoot.


    Maak melding
  14. Ik begrijp de woede van Nurmohamed. Als je terug gaat in de tijd, dan zie je dat vooral met de komst van ABOP en NDP laaggeschoolden hun geluk zochten in de politiek. De leiders van deze bewegingen waren niet goed geschoold, maar konden door populisme en criminaliteit helden worden voor hun achterban. En die achterban was doorgaans ook nauwelijks geschoold, maar nam het gedrag van hun leiders over. Aan de andere kant moet de minister zich ook realiseren dat een hoge opleiding geen garantie is voor integer handelen en handelen in het belang van volk en vaderland. We hebben recentelijk in Nederland gezien dat een hooggeschoolde Thierry Baudet een andere parlementariër dreigde op de bek te slaan. En Wilders die zich al jaren laatdunkend uitlaat over groepen in de samenleving, andere politici en het parlement. En kijk ook naar Trump in de VS. Het is misschien de tijdgeest waarin we leven. Wel een trieste ontwikkeling.


    Maak melding
  15. De minister heeft helemaal gelijk. Hoewel een hoge scholing niet altijd een garantie geeft op het beter functioneren van het parlement, zal iemand die hoog geschoold is minder makkelijk zijn/haar eer en goede naam te grabbel gooien.
    Laten we eerlijk zijn, wie in Suriname die een goede scholing heeft gehad wil vandaag de dag nog in het parlement te volk vertegenwoordigen?


    Maak melding
  16. “…
    Als men al terugkijkt op het feit, dat een dictatoriale meervoudige moordenaar en bij verstek veroordeelde drugscimineel herkozen wordt boven een cum laude-geslaagde wiskundige doctorandus, dan kan men hele grote vraagtekens zetten bij het gezond verstand van een aanzienlijk deel van de stemgerechtigden.
    …”

    Helemaal mee eens !

    En datzelfde geldt voor dat volk die zich laat leiden door een bankovervaller die veroordeeld is voor handel in drugs.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES