zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieIMF rond vijfde beoordeling onder Extended Fund Facility voor Suriname af

IMF rond vijfde beoordeling onder Extended Fund Facility voor Suriname af

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse overheid heeft donderdag laten weten dat het Internationale Monetaire Fonds (IMF) met succes de vijfde beoordeling onder de Extended Fund Facility (EFF) voor Suriname heeft afgerond.

Hierdoor komt er direct SDR 46,7 miljoen (ongeveer USD 62 miljoen) beschikbaar, waarvan SDR 19,1 miljoen of ongeveer USD 25 miljoen is bestemd voor begrotingssteun.

Volgens de Communicatie Dienst Suriname (VDS) kan vastgesteld worden dat de voortdurende betrokkenheid van de regering met betrekking tot begrotingsdiscipline en macro-economische stabiliteit, vruchten afwerpt. De economie groeit, de inflatie daalt gestaag en het vertrouwen van investeerders keert terug.

“De korte-termijn prioriteit van de autoriteiten is om fiscale discipline te handhaven, terwijl ze ervoor blijven zorgen dat de armen en kwetsbaren worden beschermd, en volharden in de structurele hervormingen om instituties te versterken en goed bestuur te verbeteren.

De regering van Suriname blijft zich inzetten voor groei, stabiliteit en welzijn van haar burgers, en deze recente ontwikkelingen zijn een positieve stap in die richting”, aldus de regering.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Hierdoor komt er direct SDR 46,7 miljoen (ongeveer USD 62 miljoen) beschikbaar, waarvan SDR 19,1 miljoen of ongeveer USD 25 miljoen is bestemd voor begrotingssteun … o ja ?
    Sinds wanneer is de koers van de SRD hoger dan die van de Amerikaanse dalla ?


    Maak melding
  2. BIG UP CHAN
    BIG UP BRAVO
    BIG UP SU

    NU NOG DE ELKE DAG CRIMINALITEIT HARD AANPAKKEN. MENSEN ZIJN NERGENS VEILIG.

    POLITIE IS BIJNA TOT NIET ZICHTBAAR…………..

    DE GROOTSTE VIJAND VAN HET LAND IS DE CRIMINALITEIT. DAN KAN EN KUN JE NIKS BEGINNEN.


    Maak melding
  3. Begrippen als monetaire en macro-economische stabiliteit, structurele institutionele hervormingen, groei, stabiliteit en welzijn van burgers zijn niet besteed aan bepaalde leden op dit forum. Ik wacht onder andere op de reactie van DebielRobg.


    Maak melding
  4. In 10 maanden tijd is de vierde beoordeling van Suriname goedgekeurd door het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De raad van bestuur stelt US$ 62 miljoen beschikbaar. Hiervan is ongeveer US$ 25 miljoen voor begrotingssteun. De goedkeuring is vandaag gegeven.

    De voortdurende inzet van de autoriteiten voor begrotingsdiscipline en macro-economische stabiliteit werpt vruchten af, stelt het IMF. De economie groeit, de inflatie vertoont een gestage neerwaartse trend en het vertrouwen keert terug.
    De prioriteit van de autoriteiten op de korte termijn zijn het handhaven van de begrotingsdiscipline, terwijl ervoor wordt gezorgd dat de armen en kwetsbaren worden beschermd, en het doorzetten van de structurele hervormingen om de instellingen te versterken en het bestuur te verbeteren. Dit stelde Kenji Okamura, adjunct-directeur en waarnemend voorzitter van het IMF na discussie in de raad van bestuur.

    De vastberadenheid van de autoriteiten om politiek uitdagende hervormingen door te voeren is lovenswaardig, stelde de IMF-topper. Aan alle kwantitatieve prestatiecriteria voor deze evaluatie werden voldaan, en de structurele hervormingen gaan door, zij het met enige vertraging.

    De prioriteit op de korte termijn is het behouden van de begrotingsdiscipline om de staatsschuld op een stevig neerwaarts pad te brengen en om veerkracht op te bouwen tegen toekomstige schokken. De inzet van de autoriteiten om niet-geregistreerde en chronisch afwezige werknemers van de publieke loonlijst te verwijderen, zal helpen begrotingsruimte te creëren voor een zinvollere loonsverhoging voor productieve ambtenaren. Het geleidelijk afbouwen van elektriciteitssubsidies zal helpen hogere uitgaven voor sociale bijstand te financieren en meer middelen naar groeibevorderende investeringen te kanaliseren. Het garanderen van een efficiënte en effectieve toewijzing van sociale uitgaven blijft van het allergrootste belang. Een strengere controle op de toezeggingen om de opeenstapeling van betalingsachterstanden bij leveranciers te voorkomen, is ook een prioriteit.

    Er is opmerkelijke vooruitgang geboekt met de schuldsanering. De bilaterale overeenkomsten met alle officiële crediteuren zijn afgerond en de schuldenuitwisseling met particuliere externe obligatiehouders is afgerond. De binnenlandse schulden aan de centrale bank en commerciële banken zijn geherstructureerd. De prioriteit ligt bij het snel wegwerken van de binnenlandse schulden, stelt Kenji in een verklaring.

    De autoriteiten moeten doorgaan met hun ambitieuze structurele hervormingsagenda om de instellingen, het bestuur en de datakwaliteit te versterken, onder meer met voortdurende steun voor capaciteitsontwikkeling van het IMF en andere ontwikkelingspartners, benadrukt de IMF-topper.

    Gelukkig maar dat deze IMF topper de feiten van keihard werken juist inziet en ze ook benoemd. Deze topper is van oordeel dat de huidige regering (- ABOP en Pl) voortvarend te werk gaat bij de aanpak van de enorme schuldenberg die de rovers van de fascistische beweging achter hebben gelaten. Hij uit persoonlijk zijn dankbaarheid aan president Santokhi en heeft ervoor gezorgd dat IMF onder zeer gunstige voorwaarden weer de beurs voor het land opentrekt.
    Conclusie: pseudo economen moeten zich daar aan de Noordzee nuttig maken met het pellen van garnalen en het denkwerk overlaten aan mensen met gedegen opleiding en met ervaring.


    Maak melding
  5. @PJUL: jou posting laat aan duidelijkheid niks te wensen over. Ik ben wel bang dat de meeste azijnpissers op deze site geen snars begrijpen wat je hebt gedicht. Maar no spang, er zijn nog genoeg geschoolde Surinamers, niet alleen aan de Noordzee, maar ook daar in Su en die snappen het wel en zullen deze Chan nog 5 jaar geven. Immers, 10 jaar onbehoorlijk bestuur en corruptie schreeuwt om 10 jaar leiding, visie en het uitbannen van corruptie op weg naar ontwikkeling.


    Maak melding
  6. @Bhanuwatie alias Jaichand;
    Geniet maar elke dag van jou dahl bhaat en massala!
    Anderen vanwege een ander geloofsovertuiging te kleineren en te beledigen gaat nooit ongestraft. Karma will get you🎃🤬


    Maak melding
  7. Allemaal mooi wat ik lees. De economie die totaal ontspoord is wordt op de rails gezet. Werknemers en overheifsambtenaren die onder een bepaalde loongrens zitten worden gesteund met alle soorten versterkingen. De zogenaamde koopkracht versterkingen. Het eerste wat de meeste doen in mijn directe omgeving is het geld brengen naar Suribet. Het kankergezwel naast cocaïne gebruik in de hedendaagse Surinaamse samenleving. Het is toch gratis geld. Wie Chan vergeet zijn de mensen die in de informele sector werken. Onder andere die in de Chinese winkels werken onder middeleeuwse toestanden. Zelf slaven werden vroeger beter behandeld. En andere categorieën die in de informele sector proberen een stukje brood te verdienen. Dat zijn de mensen die nu het gelag betalen onder de drive die Chan heeft om de economie te hervormen. Deze mensen zijn totaal verarmd, want deze mensen komen echt niet in aanmerking voor de mana uit de hemel, het fenomeen koopkracht versterking. Deze mensen komen ook niet in aanmerking voor een BAZO kaart. Chan heeft de dieven van de NDP met rust gelaten. Die mogen blijven profiteren van al het gestolen gelden. Wie betaalt nu de prijs?? De minst bedeelden, waarbij een dominante groep de arme Hindoestanen zijn. Deze groep wordt totaal vergeten, mensen die tot de traditionele achterban van de VHP horen. Ik denk dat erbij de verkiezing prijzen zullen worden betaald. Dit gaat repercussies hebben.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES