zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameMac Andrew: "Deel inboedel Hotel Babylon wordt gedoneerd"

Mac Andrew: “Deel inboedel Hotel Babylon wordt gedoneerd”

-

Does Travel - naar Suriname

Een deel van de inboedel van Hotel Babylon, dat recent door de Surinaamse regering is opgekocht voor 3.2 miljoen euro, zal volgens AWJ-minister Steven Mac Andrew worden gedoneerd.

Dat zal geschieden aan sociale instellingen, iemand die door brand al haar inboedel heeft verloren (een huishouden met een behoorlijk aantal mensen), en medewerkers van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ).

“Wij zijn ook aan het verifiëren op dit moment, omdat we willen dat alles volgens de comptabele regels plaatsvindt. Want als de overheid het koopt is het overheidsbezit en dan kan je het niet zomaar weggeven. Dus het gaat een procedure vereisen”, zei Mac Andrew woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)- vergadering.

De bewindsman benadrukte wederom dat de kritiek op de koop van een luxe hotelpand onnodig is, omdat de ruimte nodig was om de werkzaamheden van AWJ onder goede omstandigheden te kunnen uitvoeren.

Met betrekking tot het zwembad en de keuken wordt er vanuit het ministerie gekeken als er een uitbater is hiervoor. Eerder zei de minister dat Het zwembad in tact blijft en er is ook gedacht aan onderhoud daarvan. Volgens Mac Andrew is er een optie om het zwembad in te zetten voor schoolzwemmen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Het klinkt allemaal wel goed wat de minister zegt. Afwachten hoe het uitpakt en hopen dat het niet vooral friends and family zijn die voor de donaties in aanmerking komen en kijken of het schoolzwemmen in het luxe zwembad niet in het water valt.


    Maak melding
  2. Deze case stinkt van alle kanten.De zoveelste friends & family gedoe. Van alle windrichtingen ruik je de brandlucht van corruptie. Er zijn genoeg andere grote gebouwen in groot Paramaribo die had kunnen kopen.


    gemodereerd
  3. Eerst zegt de minister dat zo duur was, omdat ook voor de inboedel betaald is. En nu gaan we deze inboedel, betaald door belasting geld, weer weg geven aan friends en family. Het gaat goed in SU.


    gemodereerd
  4. En natuurlijk. Die DebieleRobg paarse traumatische beleving van deze sociaal verantwoorde geste van de minister. Bij paars bewind was de inboedel reeds heimelijk verdwenen via mensen als Ingrid.


    Maak melding
  5. Minister, u goede naam die u in eerste instantie niet te grabbel zou gooien, is nu ook in de prullenbak terecht gekomen. Het was te verwachten dat u op dezelfde wijze zou reageren als u hebt gedaan met de jeugd ambassadeur vorig jaar.
    In plaats van hem op zijn fouten te wijzen, heeft u hem( een jeugdige die nog een hele toekomst voor zich heeft) zijn ambt laten behouden.
    Ik verwacht daarom ook, dat u zich voortaan, zowaar het kan u uit de publiciteit te houden.
    Bent dit gezegde vergeten door uw wijsheid en goede naam??”Wie met pek omgaat, wordt ermee besmet”. U hebt letterlijk uw hoofd gestoten in een wespen nest om te zien als er daadwerkelijk wespen in de nest zitten. NU WEET U HET ONGETWIJFELD.
    Met uw goede faam en kunde zou dit moeten weten vóórdat u koos voor het minister salaris.
    Ik hoop dat u nu wakker wordt uit de diepe slaap met dromen waarin geld u bedekt, om uw faam, Nationaal als internationaal te verschonen.


    Maak melding
  6. Johnny, voor het complete verhaal zal men toch heel wat meer boeken moeten lezen…vooral de geschiedenisboeken (met de volledige geschiedenis) zijn onontbeerlijk, want “een volk, dat haar geschiedenis niet kent, is gedoemd die opnieuw te beleven!”…zei een wijs man ooit…

    Veel leesplezier toegewenst…!


    Maak melding
  7. Ik heb persoonlijk niets tegen de aanschaf van vastgoed door een ministerie dat altijd overal verspreid over de hoofdstad verschillende afdelingen onderbracht. Volgens mij is er nog steeds een wit monumentaal gebouw op het complex Fort Zeelandia waar altijd het Ministerie in heeft gezeten maar in de tijd van die voortvluchtige moordenaar is ingenomen als werkruimte.
    Neem Sociale zaken: die zat altijd in het pand dat nu het Elisabeth Samson museum ozi gaat worden en het pand er tegenover naast die Chinese winkel waar het nooit druk was. Soza ging eruit om een ander verwaarloosd gebouw (waterkant) ook weer uit te wonen(recent gerestaureerd) De overheden verwaarlozen 9 van de 10 gebouwen waar ze in kruipen om het verwaarloosd weer te verlaten. Laten ze dus dan liever kopen en als ze gemeenschapsgoed verwaarlozen kan je ze erop afrekenen. ik zou de overheid willen aanraden om nu veel vastgoed aan te schaffen met zware hypotheken erop want als de ndp weer een kans krijgt slepen ze het geld zo weg(owru gwenti fu todo na kraslrasi) verkopen gaat zo ook moeilijker. Als de Abop wint koopt de koning alles op en neemt zn intrek in het paleis waarvan hij zal uitgaan dat het hem toekomt. En bravo doet wat bravo wil.
    ik ben echter bang dat Suriname heel gauw de geschiedenis van Haitie weer tot leven wekt. De tijd van papa Bok en Baby Bok(zolang het maar met een B begint) komt eraan!
    Sranang ^&*%(2 letters)


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES