zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDefensie spreekt bericht over beschieting militaire post Dalian door Braziliaanse rovers tegen

Defensie spreekt bericht over beschieting militaire post Dalian door Braziliaanse rovers tegen

-

Does Travel - naar Suriname

Het Surinaamse ministerie van Defensie heeft vandaag in een persbericht ongekend hard uitgehaald naar D-TV Express, naar aanleiding van een door het medium gepubliceerd bericht. D-TV heeft het in het bericht over ’toenemende onveiligheid’ en zegt dat een militaire post in Dalian beschoten is door veronderstelde Braziliaanse rovers.

Defensie Suriname noemt het in het persbericht een ‘sensatiebericht dat getuigt van amateuristische journalistiek’ en zegt verder: “Een fundamenteel journalistiek principe is het hoor- en wederhoorprincipe. Dit sensatiebericht, afkomstig van een Surinaams medium, draagt op geen enkele wijze bij aan het verbeteren van het veiligheidsgevoel van de Surinaamse bevolking en getuigt van amateurisme.”

De leiding van de Defensieorganisatie zegt in het persbericht verder dat in tegenstelling tot wat wordt beweerd in de sensatieverhalen van post Brownsweg, is gebleken dat het gaat om vermoedelijke kabeldieven die zijn beschoten door burgers van het mijncomplex van het bedrijf Dalian (30 minuten verwijderd van het centrum van Brownsweg). 

Deze dieven hebben teruggeschoten, waarop de aanwezige militairen gelegerd op het zelfde mijncomplex dachten dat er op hen geschoten werd en daardoor met vuur hebben beantwoord.

“Wij nemen dit circulerende bericht zeer serieus. Veiligheidsinstanties vervullen een uiterst belangrijke rol in het garanderen van de veiligheid van de gehele gemeenschap. Iedere burger draagt hierbij een gedeelde verantwoordelijkheid, evenals andere organisaties zoals mediabedrijven” aldus Defensie in een persbericht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Ik vraag mij af of de Defensie minister wel alles wordt verteld en of ze dus alles weet.


    gemodereerd
  2. Ja hoor alweer D_Tv Express de Ndp promotie omroep van Damaru met verslaggever Jerrel Harderwijk die er altijd als de kippen erbij is als het gaat om het regerings of ministerieel beleid te kraken. Deze Jerrel moet eens flink verhoord worden want hij heeft waarschijnlijk heel veel contact met de NDPers die destructief bezig zijn en is van veel op de hoogte.


    Maak melding
  3. De vraag die gesteld moet worden is waarom er een militaire post is die een buitenlands mijnbouwbedrijf beschermt.

    Niet of de soldaten in een vuurgevecht betrokken waren of niet.

    Mensen raken zo gemakkelijk afgeleid door sensatiezucht, dat ze vergeten zich te concentreren op het WERKELIJKE verhaal.

    Aan de andere kant zijn mensen in derdewereldlanden, de voormalige koloniën, er mentaal aan gewend dat hun leger en politie worden gebruikt om de belangen van buitenlandse bedrijven te bevoordelen en te verdedigen boven die van hun eigen burgers.

    Vaak resulteerd dit erin dat veiligheidstroepen het vuur openen op hun eigen burgers, vaak omdat ze protesteren tegen de onderdrukkende omstandigheden die door de mijnoperaties worden gecreëerd.
    Dat is iets wat je NOOIT regeringen in Europa of Noord-Amerika hun eigen burgers zou zien aandoen.
    Dezelfde landen waar deze bedrijven zijn gevestigd, hebben een bevolking die dergelijke schendingen van hun burgerrechten niet toestaat.

    In dit land is er nog een lange weg te gaan voordat een soortgelijke liefde voor zichzelf, het vaderland en volk kan worden gerealiseerd.
    Het enige wat je hoeft te doen om dat te zien is kijken naar al het afval dat de mensen in dit land achteloos in hun milieu gooien.

    Laten we hopen dat we op een dag kunnen evolueren voorbij het hebben van een dergelijke liefde uitsluitend voor buitenlanders en buitenlandse bedrijven, ten koste van ons eigen land en volk.


    Maak melding
  4. Riooljournalistiek van de bovenste plank (dit zeg ik zonder mop). De amateur journalisten hebben amper ene opleiding tot journalist genoten en blijkbaar geldend in dit land is of je leugens vertellen kan. Nooit heb ik een journalist hoor en wederhoor zien toepassen en hun waarheid is DE waarheid.
    Harderwijk een journalist ?
    Mi Mars papa


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES