woensdag, mei 8, 2024
HomeNieuws uit SurinameParmessar aan Dasai: “Na war ye suku en unu ne frede war”

Parmessar aan Dasai: “Na war ye suku en unu ne frede war”

-

Does Travel - naar Suriname

NDP-fractieleider Rabin Parmessar heeft zich donderdag behoorlijk gestoord aan de manier waarop ROM-minister Marciano Dasai een sneer gaf op de werkwijze die exponenten van de NDP, waaronder ook Stephen Tsang, tijdens de vorige regeerperiode hebben gehanteerd.

Dasai, die meerdere keren door parlementsvoorzitter Marinus Bee erop werd gewezen om de gestelde vragen zakelijk te beantwoorden, ging verder op deze gedragslijn en zei op een gegeven moment dat we in Suriname ondertussen ook mogen meemaken in welke gerechtelijke procedures een gewezen president is verwikkeld. Aangezien hiermee gedoeld werd op de voorvluchtige ex-president en NDP-leider Desi Bouterse, werd deze laatste opmerking voor Parmessar te veel.

“De minister moet de vragen beantwoorden en niet zich gaan verschuilen achter wat toen is gebeurd en welke groep wat in het parlement heeft gedaan. Laat hij zakelijk op die dingen ingaan, want wij kunnen ook een politiek antwoord geven hier! De minister gaat heel ver! Hij moet de zaak technisch beantwoorden en niet met politieke pietpraatjes hier komen! Zo kunnen we niet hier behandeld worden door een minister. Dit gaan we niet accepteren. Met zo een houding van een minister dan na war ye suku! En unu ne frede war!”, zei Parmessar.

Op de agenda stond de wijziging van de Milieu Raamwet. Bee merkte op dat er geen ruimte is om war (oorlog) te voeren in De Nationale Assemblee. “Hier zijn we gekomen om te werken”, benadrukte de DNA-topman.

VHP-parlementariër Mahinder Jogi merkte op niets mis te zien in de manier waarop de minister de vragen heeft beantwoord. Hij spoorde de bewindsman zelfs aan om op de ingeslagen weg door te gaan. “De minister is zakelijk bezig! De minister is zakelijk bezig! En wanneer die minister zakelijk bezig is, dan komt het pijnlijk over bij mensen. Maar wie de bal kaatst moet hem terugverwachten”, aldus Jogi die met zijn reactie Bee ertoe dwong om de vergadering voor enkele ogenblikken te schorsen.

Na de hervatting vroeg hij de leden om meer sportiviteit te tonen en de wet constructief verder te behandelen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. ja parmesar weet veel van amarok 🙂 🙂 en liegen(had toen gelogen ; had een NL paspoort en gesolliciteerd op een job als manager in een verz.huis) > dus deze man kan goed liegen en bedriegen; is een door en doorgewinterde figuur wat dat betreft 🙂 🙂 >> wat dat betreft heeft de minister vooruitlopend ” de liegen en bedriegen war verloren” :):)


    Maak melding
  2. Mie ai begie oenoe ete 5 jarie, vieze vuile lafaard. val dood Par-misser jullie hebben het land vernietigd. Je kaulo Biegie mofo Baas ook en nu is hij aan het dokken, bukken zou beter!


    gemodereerd
  3. Carmisser moet eerst duidelijk maken of de Nationale Dagoe Partij nog steeds wordt geleid door een voortvluchtige veroordeelde moordenaar.

    De NDP heeft geen recht van spreken meer, het is een onwaardige partij, het is een labiele organisatie geleid door criminelen.

    Parmisser chup kare !

    Wij willen professionals in politiek Suriname.
    Justitia Pietas Fides. Krakti


    Maak melding
  4. De ndp is niets meer dan een roversbende,moeten gewoon hun bek dichthouden,stelletje landsverraders net als hun mi nei frede baas,pe a de now? a dagoe


    Maak melding
  5. Parmesar liegt en steelt vanaf toen hij direkteur was van AZP. En daarna nog veel erger, men is dat zeker vergeten. Maar ja, bij de ndp moet je zulke kwaliteiten hebben anders wordt je niet geplaatst in de ploitieke lijst tijdens de verkiezingen. Dus parmesar zal zeker terugkomen als leugenaar in de dna. Zo heb je heel veel bedriegers tijdens de verkiezingen, bv: flyovers, dubai, trein van ergens naar nergens, etc.


    Maak melding
  6. Robgetverderie, wie is begonnen met Suriname tot een narcostaat te maken? Wie heeft pablo in 1983 op het presidentieel paleis ontvangen? Wat de paarse djamoe edes vergeten: het verleden verklaart het heden. Dus de oorzaken van de ellende moeten steeds benoemd worden om die laffe paarse criminele corrupte boevenbende te herinneren om, hoe ze Suriname kapot hebben gemaakt. Ook bobo parmessar ik behoorlijk debet eraan. Trouwens zijn familie van yokohama is behoorlijk in de witte poeder business en witwassen.
    En God behoedde Suriname dat die paarse ratten weer aan de macht komen. Trouwens waar is boefdraad en waar is jouw gevluchtte veroordeelde massa moordenaar DiDiBri? Dus…tap joe bigi bek en blijf in ptata.


    Maak melding
  7. Alle NDP-ers hebben hn vziel verkocht aan de duivel,karma maakt hun allemaal nu gek en verward.Maar let op echte surinamers.The greatest trick the devil evr pulled is letting people think he does not exist.


    Maak melding
  8. Dat deze Laarchat nog over oorlog durft te praten. Is hij vergeten dat hij op zijn knieën huilend om paarse stemmen bedelde? Hoe laag kan je zijn om dat te doen?


    Maak melding
  9. Als je zo overtuigd bent van de kracht van het Surinaamse volk begin dan alvast het Tigri gebied weer onder invloed van Suriname te brengen. Maar dat durf je niet want je weet dat dit leger geen partij is voor de Guyanezen maar wel als een oproerkraaier om geweld schreeuwen. Neen Parmessar met jouw fysieke gesteldheid win je geen oorlog. Bovendien heb je een potloodnek.


    Maak melding
  10. Brief aan Parmessar,

    Goedemorgen heer Parmessar alias ‘ Laarchat’ (lees ik ergens maar ik heb geen tijd om met u een chatsessie op te starten).
    Bent u uw misselijke ingreep in het academisch ziekenhuis niet vergeten toen u de stroomvoorziening afsloot omdat EBS niet in staat was om de stroomrekening te betalen? Heeft u toen wel gedacht aan het volksbelang of speelde u weer eens de egoistische keiharde zakenman die over lijken gaat? Nu ook opteert u voor war…man ga je toch eens bezighouden met waarvoor jij in DNA zit. Jouw geschreeuw maakt geen indruk op mij.


    Maak melding
  11. Deze Parmezaanse kaas heeft zijn ziel verkocht aan de duivel.
    Net als zijn soortgenoten als Bhanumatie alias verloochenen ze hun eigen landgenoten- en eigen afkomst. Lik a bille boi..


    Maak melding
  12. WAT 22 maart 2024 Bij 00:54
    Je opmerking moet nog beoordeeld worden
    ha ha [robje g-debby ] , jou vriend de par misser is de domste van de ndp dna dommies , allemaal stelers , maar iedereen ziet hier dat de paarse nietsnutters hun baasje ddb missen ze dralen he franco


    Maak melding
  13. WAT 22 maart 2024 Bij 04:11
    Je opmerking moet nog beoordeeld worden
    konsensi , ben jij , paarse nietsnutter vergeten wat jou baas ddb aangericht heeft hier in Suriname , hij heeft het Surinaamse volk de grond ingetrapt , en jij en franko vinden dat goed , straks krijgen de paarse een trap onder hun kont , en Suriname is dan verlost van die paarse nietsnutters


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES