zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGeen nieuwe beoordeling in zaak decembermoorden

Geen nieuwe beoordeling in zaak decembermoorden

-

Does Travel - naar Suriname

De raadslieden van Desi Bouterse en de vier medeveroordeelden in het 8-decemberstrafproces, zijn vandaag door het Hof van Justitie in Suriname niet-ontvankelijk verklaard in de procedure waarbij zij in januari een verzoek- en bezwaarschrift hadden ingediend.

Een partij kan door de rechter niet-ontvankelijk worden verklaard indien er niet is voldaan aan de formele vereisten voor het aanhangig maken van een zaak. Dit betekent dat de aanhangig gemaakte zaak niet vatbaar is voor berechting en de zaak daarom niet inhoudelijk wordt behandeld.

Het nieuw team van advocaten dat Desi Bouterse bijstaat had de Surinaamse justitie en de regering begin dit jaar gevraagd om de uitvoering van het vonnis tegen hem te stoppen, omdat ze van mening zijn dat er fouten zijn gemaakt.

Het Surinaamse hof gaf vanmorgen echter aan geen nieuwe beoordeling te gaan doen in deze zaak.

Volgens advocaat Spong is er een berechting in eerste aanleg geweest en erna in hoger beroep. Hierna zijn veroordeelden uitgeprocedeerd; het vonnis is onherroepelijk.

“Artikel 22 van de grondwet is geschreven voor situaties waar er nog geen enkele beslissing is gevallen, en in dit geval kan geen gebruik gemaakt worden hiervan. Bouterse en advocaten moeten zich berusten dat zij uitgepraat zijn”, aldus Spong tegen ABC Suriname:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Spong is het Recht Meester dat kan ik echt niet zeggen van het team van Advocaten.

    Ik snap het team wel: Deng Na wan monie deng e meki en ze brengen de hersenloze aanhangers van de DecemberMOORDENAAR in verwarring door ze hoop te geven in een voor alsnog goede afloop.

    De DecemberMOORDENAAR kan procederen tot dat hij een ons weegt. Het resultaat zal zijn NUL KOMMA NUL

    In Nederland heeft hij ook geproduceerd tot de Hoogste Instantie de Hoge Raad in de Stellendam Case.

    Resultaat was NUL KOMMA NUL

    De veroordeelde drugscrimineel tevens meervoudige Moordenaar hoopt op verkiezingswinst voor de NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ maar ook op 25 mei 2025 zal deze Criminele Organisatie afgaan als een GIETER.


    Maak melding
  2. advocaat spong en advocaat essed weten hoe het recht zijn gang vindt , maar al die advocaten die bouterse in zijn armen nam zijn nep advocaten , domme gasten , die de grondwet van Suriname niet kennen , artikel 22 zegt dat iedere burger een bezwaarschrift mag indienen , mits de zaak nog bij de rechter ligt en de persoon niet al veroordeeld , nou deze neppers kennen de rechtsgang niet


    Maak melding
  3. Alleen een dwaas en een zot, spekken de advocatenpot. Hiermee is alles gezegd over de beperkte verstandelijke vermogens van de fossiele, seniele veroordeelde massamoordenaar DDB. 20 jaar bajes uitzitten voor massamoord, wen er maar aan.


    Maak melding
  4. Goedzo hvj. Bouterse heeft hemel en aarde bewogen om hem niet veroordeeld te krijgen. Resultaat nul komma nul. Dus nu moet je de bak in. Je mag dokken waar je wil. Je bent zo opgepaÄ·t als men wil. De sateliet volgt je overal. Je bent de grootste vloek van suriname.


    Maak melding
  5. Ding batterijen aan advocaten fu bouta, zijn leeg na Soso accu zuur tan abra.

    Ps. waar is pony gebleven..!!??
    Sinsi Bouta lowé,pony srefi verdwijn.
    Of heeft hij een andere indentiteit aangenomen??


    Maak melding
  6. “Volgens advocaat Spong is er een berechting in eerste aanleg geweest en erna in hoger beroep. Hierna zijn veroordeelden uitgeprocedeerd; het vonnis is onherroepelijk.”
    ============================

    En door…sommigen hebben door die hele k@ ‘revo” al lang de trein gemist….


    Maak melding
  7. Zijn God is steeds bij hem en houdt Zijn hand boven zijn hoofd. Zegt hij en gelooft hij. Dus zijn aanhangers zoals Sabaku hoeven zich nergens zorgen over te maken.


    Maak melding
  8. Een bittere pil voor de voortvluchtige meervoudige moordenaar dat z’n dwaze advocaten bakzeil hebben gehaald. Idem voor zijn dwaze volgelingen.


    Maak melding
  9. Deze laffe mensen hebben zolang mogelijk kunnen procederen omdat ze ooit eens het land van alle waarde hebben weggedragen. Het land leeggehaald en leeggeroofd. Tot in de zoveelste generatie kunnen hun kinderen ongestoord van het gestolen geld, goederen en bezit genieten. Wanneer gaat het OM dit terughalen voor de kinderen van dit land. Laffe zakken. Deze figuren van de paarse partij hebben zich goed kunnen accommoderen.


    Maak melding
  10. Padre 21 maart 2024 Bij 16:38
    Zijn God is steeds bij hem en houdt Zijn hand boven zijn hoofd. Zegt hij en gelooft hij. Dus zijn aanhangers zoals Sabaku hoeven zich nergens zorgen over te maken.
    ===================≈

    Nogmaals ik ben geen aanhanger van niemand. Alvorens je dit soort nonsens plaats eerst goed je huiswerk doen. En dan pas inhoudelijk reageren en niet op de man.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES