zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOpschorting van uitvoering vonnis in 8 decembermoorden zaak gevraagd

Opschorting van uitvoering vonnis in 8 decembermoorden zaak gevraagd

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname heeft een nieuw advocatenteam van de veroordeelden in de 8 december strafzaak, vandaag opschorting gevraagd van de uitvoering van het vonnis in deze zaak. Dat meldt de Surinaamse krant de Ware Tijd.

Volgens de krant bestaat het team uit de advocaten Murwin Dubois, Milton Castelen, Martin Misiedjan, Derrick Veira en Nailah van Dijk (dochter van Jennifer van Dijk-Silos) die handelen namens de veroordeelden Desi Bouterse, Benny Brondenstein, Ernst Geffrey, Stephanus Dendoe en Iwan Dijksteel. 

Ze stellen in de brief aan de autoriteiten, dat het uitgesproken vonnis in strijd is met het recht en de goede procesorde. Volgens hen zouden er in deze strafzaak eerder enorme juridische fouten zijn gemaakt die te maken hebben met de amnestiewet.

Er is in de brief verzocht om de uitgesproken veroordelende vonnissen niet ten uitvoer te leggen vanwege het feit dat middels de amnestiewet is bepaald dat indien personen zijn veroordeeld tot straf, de bevoegdheid tot de straf vervalt.

Het verzoek tot opschorting danwel schorsing van de uitvoering van het vonnis, komt op de laatste dag dat het indienen van gratie mogelijk is.

Opmerkelijk is dat advocaat Irvin Kanhai in de brief niet wordt genoemd. dWT verneemt dat Kanhai onder druk staat om zich van deze zaak terug te trekken. Lees verder bij de krant.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
  1. Kanhai wordt nog steeds in gijzeling gehouden. 41 jaar was kanhai de advocaat van de duivel en nu springen maar liefst 5 paarse cockroaches uit de hoge hoed om het vonnis te frustreren. OM moet de nr. 1 moordenaar en zijn kornuiten meteen oppakken en opsluiten en dan verder bekijken wat dit devilsteam te brallen heeft.


    Maak melding
  2. Het O.M. is helaas Niet het O.M. die het moet zijn….

    Het RECHT is geen recht meer maar vormt een onderdeel van een criminele organisatie…..

    Hoezo bananen republiek/failed state…….


    Maak melding
  3. Als het OM dit accepteerd zet het zichzelf en het land voor schut.
    Een nieuw advocaten team? Zijn de regels veranderd tijdens de wedstrijd dan?
    Volgende de grondwet zou de enige manier, opschorting ivm een gratieverzoek zijn. Een opschorting omdat er een nw.team van advocaten de uitspraak aanvechten staat Niet in de grondwet. Voorstel naar de prullenbak en oppakken de moordenaar en plaats hem in Santa Boma.


    Maak melding
  4. Zolang NL de zwarte doos onder dit proces voor tientallen jaren gesloten houdt kan er geen vonnis zijn .Kanhai moest al ettelijke jaren geleden worden vervangen.


    Maak melding
  5. De rechters van het Hof zijn al klaar met de case van de DecemberMOORDENAARS:

    Er is een definitief vonnis uitgesproken door Hof!!Er is geen beroep meer mogelijk.

    Deze groep advocaten gaat het OM vragen om opschorting van de uitvoering van het vonnis. Is dit mogelijk volgens het Wetboek van Strafvordering?

    Volgens mij kan het OM dit verzoek gewoon naast zich neerleggen.

    De VEROORDEELDE MOORDENAARS HADDEN TOCH DE MOGELIJKHEID OM GRATIE AAN TE VRAGEN?

    Wat voor toneel zijn deze advocaten aan het opvoeren??


    Maak melding
  6. Hoe is dit mogelijk ? Termijn van gratieverzoek is verstreken. Hoger Beroep is kaatste instantie die recht heeft gesproken.
    En dan toch vragen om opschorting van het vonnis? Is dit mogelijk?
    Santokhi doe je plicht samen met het OM en de minister van justitie namelijk haal die veroordeelde moordenaar, want nu mag hij als moordenaar worden benoemd, haal hem op en sluit hem op niets meer en niets minder.
    laten jullie na dit te doen namelijk uitvoering van het vonnis dan zijn jullie in mijn ogen een stelletje mislukkelingen en safoe dagoe bal.


    Maak melding
  7. Volgens het draaiboek wordt hij morgen op gehaald. OM gaat dat een uur van te voren bekend maken.
    Dus geen paniek. Het recht zal zegevieren.


    Maak melding
  8. Voor hoeveel geld willen mensen hun ziel verkopen om voor deze veroordeelde moordenaar op te komen. Zo zie je met genoeg geld zie het bloed onderaan de stapel niet meer. Met zo een goede klanten lijst kan je vast een baan bij de VN of zo vinden . Soms moet men gewoon nee zeggen .


    Maak melding
  9. Pak de vijf moordenaars op ,en gooi ze over de Wijdenboschbrug,en elk Boutist die in opstand wil komen ,de 8 dec methode daarbij toepassen….IF AI BOS MIK A BOS,neks no fout.


    Maak melding
  10. Bouterse de lafbek, die een gewetenloze groep op zijn zaak zet. Karma laat lang op zich wachten. Maar goed, als je iets vraagt, betekent het niet dat je het krijgt. De kans nu, om het predicaat “Bananen republiek” te voorkomen.


    Maak melding
  11. Ter herinnering:
    “Rambocus zou Bouterse aldaar, ten overstaan van bijna alle oorspronkelijke plegers van de Sergeantencoup, ter verantwoording hebben geroepen voor zijn daden, en hem hebben uitgedaagd om zowel hem als Bouterse zelf een Uzi te geven, waarna beiden het geschil zouden kunnen uitvechten zonder dat onschuldigen erbij betrokken waren.”


    Maak melding
  12. Het heeft al 41 jaar geduurd. Hoe lang willen deze ellendelingen nog buiten de gevangenis blijven? Moeten de nabestaanden van de slachtoffers soms wachten tot alle moordenaars van ouderdom.zijn gestorven?


    Maak melding
  13. HET OM GAAT ZIJN BIL AFVEGEN MET DAT VAN DE 5 ADVOCATEN. SOSO KA DAGOEBAL TORIE.
    HET IS GEEN DJOMPO FOETOE DIE WE SPELEN.

    OM MOET NU OPSLUITEN.

    TENZIJ GARCIA TEK BIGI MONIE SAMEN MET CHEAN VOOR ZACHTE LANDING
    OF AI FREDE NO KAA FOE DO THE JOB.

    CHAN SREF TEK BIGI MONI VOOR ZACHTE LANDING MET ZN A NO MIE GELUL.


    Maak melding
  14. dit zijn dus de batterij aan advocaat van Bouta.
    Deze advocaten zijn dus de mollen die de boel verraden in Suriname.
    Ze verraden hun eigen volk van Suriname.
    Het gaat bij hun niet om rechten, maar om zo veel als mogelijk geld incasseren.
    Deze advocaten zijn advocaten van de duivel.
    Schandalig vind in deze flying monkey van didibri.
    Wij moeten deze advocaten gaan boycotten.
    Weg met deze land verraders.
    Ze zullen ook zeker moiwana ontkennen.


    Maak melding
  15. “De advocaten voeren aan dat het Hof van Justitie in hoger beroep in strijd met het recht en de goede procesorde veroordelende vonnissen heeft uitgesproken. Deze vonnissen zijn gewezen nadat de Amnestiewet 1989 reeds was toegepast in de strafprocessen die in eerste aanleg aanhangig waren gemaakt tegen de belanghebbenden in 2012.”
    “De advocaten vinden dat het uitspreken van het vonnis een grove schending is van de belanghebbenden.
    ==================================

    De grootste grap in de geschiedenis van Suriname en valt onder het kopje “delier”. Als het OM ook maar één vinger toegeeft in dit proces maakt Suriname zich internationaal hartstikke belachelijk en is officieel een “Failed State”.
    Je kan je natuurlijk afvragen hoe het precies zat met de procesorde en moordpartijen van de gemartelde en vermoorde burgers en of het geen grove schendingen waren van hun burgerrechten.
    43 jaar lang zit deze man het land op te f@cken genoeg is genoeg. Oppakken dat gespuis en achter de tralies ermee.


    Maak melding
  16. haha
    Kanhai heeft duidelijk gemaakt dat er TOTAAL geen JURIDISCHE gronden meer zijn en daarom moet ook hij na San het veld ruimen. Deze bende van vijf, maakt het niet uit. ze hebben niets te verliezen.
    Chantoki heeft niets te vertellen en kan zich rustig blijven verstoppen
    Voortaan hoeft NIEMAND meer de cel in
    Ik stel voor plunderingen verkrachtingen, moorden, autorijden enz. Alle mag.
    Nu maar hopen dat het toerisme doodbloed, dat alle investeerders weg blijven en schuldeisers geen mededogen hebben. Dan dan heeft deze man zijn zin.


    Maak melding
  17. DINSDAG 9 JANUARI MOETEN ALLEMAAL OPGEPAKT EN OPGESLOTEN ZIJN.

    ANDERS IS ER SPRAKE VAN ZACHTE LANDING EN MONI WAKA DJA. OM TEK TJOEKOE. PRES TEK TJOEKOE

    ALS MORGEN 9 JANUARI ZE NIET ZIJN OPGESLOTEN MAG MEN HEEL SANTO BOMA VRIJLATEN. MOORDENAARS LOPEN VRIJ EN KIPPENDIEF MOET IN DE GEVANGENIS.

    ZE HEBBEN GEEN DOKSEN OF KIPPENN GESLACHT MAAR 15 MENSEN HEEFT BOUTA GESLACHT.


    Maak melding
  18. Dubbje 8 januari 2024 Bij 17:57
    Voor hoeveel geld willen mensen hun ziel verkopen om voor deze veroordeelde moordenaar op te komen. Zo zie je met genoeg geld zie het bloed onderaan de stapel niet meer.
    ====================================

    Is (bloed) geld van het volk dat gestolen is. Daar moet ook nog een rechtszaak over gevoerd worden.


    Maak melding
  19. Baka bana
    nee dit is niet mogelijk. Behalve als het OM samen met Chan dit accepteert

    Het OM moet direct deze man arresteren in het cachot gooien en zeggen dat ze het verzoek van de advocaten zullen bestuderen
    Zelf mama dijk Silos zag geen enkele mogelijkheid, maar vroeg wel om coulance om hem thuis in detentie te laten zitten

    Een ding weten we nu wel, naast dat Chan en het OM slappe lulletjes zijn als ze dit accepteren, is dat bouterse al heel lang slape loze nachten heeft. Zijn nieren zal hij nu ook al hebben opgevreten


    Maak melding
  20. Dit komt uit de koker van Eug̬ne vd San, Marcel Oostburg en Van Dijk РSilos. Ze beroepen zich op revisie van de zaak. Voor op gesteld, het OM is niet verplicht hun verzoek in behandeling te nemen. Opschorten vonnis is niet aan de orde. Veroordeelden kunnen evt hun verzoek afwachten in de cel. Heeft te lang geduurd. Er moet genoegdoening komen voor de nabestaanden.


    Maak melding
  21. Sluwe vos Kanhai had al aangegeven dat nagenoeg opties waren bewandeld. Natuurlijk heeft de man nagedacht over revisie en gratie. Tav gratie wees hij af. Revisie is onzin want de amnestiewet is door de hoogste orgaan (Constitutionele Hof) nietig verklaard. Kanhai weet dat een revisie verzoek kansloos is, daarom begint hij er niet aan. Bouterse en consorten hebben hem ter zijde geschoven. Nu moet een mega team van Advocaten de moordenaars uit de cel houden.


    Maak melding
  22. Sluit de vijf advocaten van de duivel voor 1 week op in THE DEVIL bij het Fort Zeelandia,en geloof me ze zullen geen spijt van hebben met VETTE NAI alla in hun gezelschap….HOERa HOERa HOERa .


    Maak melding
  23. deze advocaten laten hun moeder voor een paar dollars pijpen…laat staan een paar tienduizend v een brief naar het hof,…bouta heeft nog een paar miljoen gestolen dollars van zijn laatste slag (200milj > “aardappel en uienpot”.
    OM draalt te lang….de veroordeelde strontzakken meteen doen ophalen en opbergen…hebben geen rol meer te spelen in Su…


    Maak melding
  24. het ergste vind ik nog wel dat bouterse de ontwikkeling van de economie van het land frustreert
    100% zeker dat investeerders nooit een cent in dit land zullen willen stoppen
    ERger ik denk dat importen eerst betaald zullen moeten worden
    maar wiens schuld is dat? Bouterse? nee zeker niet deze man vecht voor zijn leven en dat dit ten koste gaat van anderen jammer dan. wie zou dat niet doen
    De schuld ligt bij Chan hij kan het OM onder forse druk zetten, maar dat doet deze lullo niet
    en daarom is hij de schuldige en moet de vhp behoorlijk worden afgestraft
    Sommige hier zullen het niet met me eens zijn, pas als ze gaan nadenken zullen ze zien dat
    CHAN DE SCHULDIGE


    Maak melding
  25. Het OM moet nu doorpakken en als deze advocaten het niet eens zijn met het besluit dan moeten ze dit maar gaan aanvechten
    waar dan ook bij wie dan ook
    Draai de rollen maar eens om Chan


    Maak melding
  26. Ze hebben hun ziel letterlijk verkocht aan DiDiBri. Deze zg advocaten hebben nu ook bloed aan hun handen. De veroordeelde massa moordenaar heeft oa advocaten, vermoord!!!!
    Deze handlangers van de duivel moeten geen cliënten meer krijgen in hun dagelijkse praktijk. Vooral die junkie misidjan, die drugsgebruiker en nijlpaard, nai alla.
    Indien het OM cq de regering ingaat op die zg bevindingen van deze charlatans…..dan gaat het surinaams volk met hen afrekenen bij de verkiezingen.
    Hang DiDiBri high. Vieze vuile lafaard.
    Je hebt geen ballen, grootste verkrachter en moordenaar en drugsdealer van Suriname.


    Maak melding
  27. Binnenkort hoor je, ervin ka-naai heeft zich van het leven beroofd door ophanging met zijn khoerta! Of door iemand doodgeschoten. Bouterse kan niet tegen verlies. De kaarten zijn nog niet uitgespeeld brada. Het is bouta de crimineel.


    Maak melding
  28. Vijf voor één!
    Kanhaai, joe tranga, toch nog!

    Dezelfde paarse bende die dagelijks tranen met tuiten huilt om de verergerde criminaliteit, is op de achtergrond zwaar bezig om de grootste crimineel aller tijden in de geschiedenis van Suriname vrij te krijgen.

    Wat vind de orde van advocaten hiervan, of hebben ze geen mening.


    Maak melding
  29. ” …
    vanwege het feit dat middels de amnestiewet is bepaald dat indien personen zijn veroordeeld tot straf, de bevoegdheid tot de straf vervalt.
    … ”

    De Amnestiewet is toch getoetst en ongeldig verklaard !

    Wel veroordeeld kunnen worden maar geen bevoegdheid uit te kunnen voeren.
    Lijkt mij tegenstrijdig !

    Dit is gewoon tijd rekken.

    Do not argue with fools. Don’t waste your time.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES