vrijdag, mei 10, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJeugdige roversbende opererend onder de naam 'Zone 7' ingerekend

Jeugdige roversbende opererend onder de naam ‘Zone 7’ ingerekend

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft vrijdagavond vier jongemannen aangehouden die verdacht worden van een aantal berovingen, die gepleegd zijn in de nabije omgeving van Wakapasi in het centrum van Paramaribo.

Eind vorig jaar werd aangifte tegen een van de mannen gedaan nadat een 15-jarige jongen van zijn mobiele telefoon werd beroofd te Wakapasi. De beroving werd door een groep van vijf gepleegd waarbij het slachtoffer werd mishandeld.

Op 30 december was de aangever Ronie rond 22.00u samen met zijn vriendin en enkele anderen in de binnenstad. Ze liepen naar de Palmentuin. Terwijl ze liepen gaf zijn vriendin te kennen dat ze haar telefoon zou nemen bij haar zus en liep toen weg. De aangever bleef vervolgens alleen achter wachtende op zijn vriendin.

Hij verklaarde dat terwijl hij op zijn vriendin wachtte de persoon van Irie die hij kent van LTS4 samen met vijf andere jongens zijn richting opkwam. Toen de jongens hem naderden haalden twee van hen een houwer tevoorschijn.

Hij werd vervolgens mishandeld waarbij zijn mobiele telefoon met geweld werd weggenomen. Na de daad renden de rovers weg.

Gaande het onderzoek kwamen de verdachten in beeld en bleek het te gaan om een bende opererend onder de naam ‘Zone 7’.

Na goed speurwerk door leden van Directoraat Nationaal Veiligheid (DNV) werden vier verdachten in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo van de Surinaamse politie (RBTP) aangehouden. Het gaat om Chevinjo B.(16), Jaier L. (16), Angelo A. (18) en Astrando H. (20).

Bij hun aanhouding werd de mobiele telefoon aangetroffen en in belang van het onderzoek in beslag genomen. De verdachten werden aan Recherche Paramaribo overgedragen die de zaak in verder onderzoek heeft.

Zaterdagochtend hebben G.M.(19) en E.G.(17) zich bij recherche Paramaribo aangemeld. De twee verdachten zijn hangende het onderzoek aangehouden ter voorgeleiding bij een hulpofficier van justitie. Het onderzoek duurt voort.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Ik dacht dat ze een ernstige waarschuwing zouden krijgen,en daarna zouden worden heengezonden,waarschijnlijk zijn deze rovers geen familie van Amoksi of de koning.


    Maak melding
  2. Waarom roven ?watvoor naam krijg je dan ? Snap je dan voor wie je een last bent en overlast bezorgd in de stad,neem t initiatief om de palmen tuin schoon te maken, t is toch helemaal overwoekerd met begroeiing.


    Maak melding
  3. Regering moet de nieuwe (in aanbouw) politiepost een andere bestemming geven. Een heel grote gevangenis . De huidige gevangenissen gaan binnenkort volraken.


    Maak melding
  4. wan pipel , volkomen met jou eens , het hoofdbureau van politie moet weer herbouwd worden aan de waterkant waar nu dat revo monument staat , 25 februari 1980 heeft die bouterse het hoofdbureau aan de waterkant vernietigd , 7 jonge politie agenten heeft hij vermoord , en nu zijn er nog vele aanhangers van die moordenaar bouterse die dat prachtig vinden , ook dat hij in december 1982 15 surinamers heeft gefolterd en geexcecuteerd heeft , en in 1986 in moiwana zelfs vrouwen en kinderen heeft dood geschoten , die aanhangers van bouterse aanbidden hem , en die jeugdbendes aanbidden ook bouterse


    Maak melding
  5. Dit krijg je als zg rolmodels in de samenleving de ghetto gaat ophemelen en allerlei lijders aanstelt. De jeugd speelt daarop in en gaat zich als gangster gedragen met alle gevolgen van dien.
    Koti go dat ze een week lang niet op hun achterwerk kunnen zitten.


    Maak melding
  6. zoveel ‘moeite’ voor een mobieltje en dan de buit delen met 5 of 6 man… de jongemannen waren zich duidelijk niet bewust vh feit dat hun hele toekomst naar de klten kan gaan door zo een domme actie. aangezien ze handigheid hebben met houwers kunnen ze goed van pas komen om middels taakstraf bermen en sloten oid te wieden.

    @WAT er is zelfs een politie topper wiens voornaam met revo begint die vorig jaar nog vrolijk in een interview tegen de reporter zei “ai ie kan kari mi revo”. hopelijk krijgt Su geen barbecue 2.0


    Maak melding
  7. Het zijn hoogtij dagen voor rovers bendes. Omdat maatregelen uitblijven (heeft de vieze plee-sident niet een paar weken geleden gezegd dat er maatregelen komen?)
    hebben ze vrijspel en geven ze hun roversbendes zelfs namen. Allemaal te wijten aan het feit dat de minister. van JusPol die afkomstig is van Abop (de minst presterende minister) niet bij machte is om de fors toegenomen criminaliteit te bestrijden.
    Dit soort ongekwalificeerde c.q. onbekwame figuren zorgen voor verloedering en een onveilig gevoel in de samenleving.
    En dan lees ik dat ze tourisme beurzen staan en niet eens instaat zijn om hun eigen bevolking te beschermen.
    Schandalig gewoon!!
    In het Surinaams is dat dot prodo….


    Maak melding
  8. Mijn reacties zijn een mix van Madame Jeanette en Ajoema.
    Gezien mijn ervaringen, ben ik dus benieuwd of de redactie van wtk het laat staan.


    Maak melding
  9. Men klaagt steen en been over de politie, maar er staat toch duidelijk in het artikel, dat de daders ‘door goed speurwerk’, zijn aangehouden. Ze zijn er gelukkig niet mee weggekomen…en de rest is, wat mij betreft, stemmingmakerij.

    Zoals altijd zitten ‘de beste stuurlui, natuurlijk, aan de waterkant’…! Hulde dus voor ‘de sterke arm’.!


    Maak melding
  10. “Het gaat om Chevinjo B.(16), Jaier L. (16), Angelo A. (18) en Astrando H. (20).”
    “Zaterdagochtend hebben G.M.(19) en E.G.(17) zich bij recherche Paramaribo aangemeld.”
    ================================================

    Het resultaat van een 40 jaar durende “revolutie”, met als rolmodel een veroordeelde voortvluchtige meervoudige moordenaar en drugsdealer.
    Laten we hopen dat dit de laatste uitspattingen zijn en de komende jaren het beter zal gaan in het land.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES