zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameRichard Kalloe: 'President werkt oprichting nieuwe partijen tegen door statuten niet te...

Richard Kalloe: ‘President werkt oprichting nieuwe partijen tegen door statuten niet te tekenen’

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-minister en Richard Kalloe beweert dat president Chan Santokhi de oprichting van nieuwe politieke partijen in Suriname tegenwerkt door de statuten van deze partijen niet te tekenen.

Om de status van een politieke partij in Suriname te verkrijgen moeten de statuten eerst zijn goedgekeurd door de president en gepubliceerd zijn in het Advertentieblad. Kalloe ziet dit als een dictatoriale houding van het staatshoofd.

“Als jij een nieuwe partij begint dan tekent hij de statuten niet. Daar zie je de macht die één persoon heeft. Hij houdt tegen de vorming van nieuwe partijen, zodat hij alleen met een aantal oude partijen de macht heeft. Daar zie je het dictatoriale karakter van deze persoon en daarom moeten we hem niet hebben als president”, zei Kalloe op Stanvaste Radio.

De ingenieur verwees daarom wederom naar zijn voorstel om terug te gaan naar een meer zuivere parlementaire democratie, zoals we die eerder gekend hebben met de grondwet van 1975. Hierdoor zal de macht van de president worden beperkt.

De noodzaak voor alternatieve nieuwe politieke partijen in Suriname is volgens Kalloe heel groot. Indien deze niet komen verwacht hij dat een groot deel van de kiezers de stembus niet zullen bezoeken op 25 mei 2025. De oude politiek zal ook geen meerderheid halen in 2025.

“Men gaat niet stemmen op de NDP, VHP en NPS. Er wordt ernaartoe gewerkt dat er een aantal alternatieve partijen komen. Ik zit achter ze aan, maar de mensen zijn niet altijd even slim en ze nemen de verkeerde adviseurs. Als je bijvoorbeeld nu een partij begint en je hebt aanhang voornamelijk onder de hindoestanen, dan moet je geen hindoestaanse adviseur nemen. Want met de hindoestaanse adviseur heb je 50% kans dat hij een vriendje is van de VHP. Dus die gaat je altijd verkeerd adviseren. Dus je moet weten hoe het in politiek Suriname zit en wat de valkuilen zijn”, benadrukt hij.

De oud-minister vindt het overigens opvallend dat de kleinere politieke partijen, met uitzondering van De Nieuwe Leeuw (DNL) en Democratisch Alternatief ‘91 (DA ‘91), weinig tot niets van zich laten horen. “DNL en DA ’91 trekken heel hard in de publieke opinie. De anderen zijn nog te lang bezig in de achterkamertjes en dat is niet goed. So we have a long way to go”, aldus Kalloe, die de nieuwe en kleine politieke partijen adviseert om prominente personen op de kandidatenlijst te plaatsen.

“Je moet prominente mensen zetten die vakbekwaam zijn en hun sporen verdiend hebben in de samenleving. Als je mensen zet die kunnen presteren dan ga je het redden. Je moet geen mensen zetten die een diploma hebben maar nog niets gepresteerd hebben”, aldus Kalloe.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Dus nu men weet dat er olie geld binnen gaat stromen, wilt iedereen een nieuwe partij beginnen. Tjoerie hoor. Waar waren deze mensen 10 of 20 jaar geleden? Toen ging het ook slecht net Suriname. Nu hoor je ze allemaal, want njang komt eraan. Machtsgeilheid met geld is erg vies en mensen doen er alles om dat te hebben. Bah


    Maak melding
  2. Dus nu men weet dat er olie geld binnen gaat stromen, wilt iedereen een nieuwe partij beginnen. Tjoerie hoor. Waar waren deze mensen 10 of 20 jaar geleden? Toen ging het ook slecht net Suriname. Nu hoor je ze allemaal, want njang komt eraan. Machtsgeilheid met geld is erg vies en mensen doen er alles om dat te hebben. Bah. Meneer Kalloe gaat u maar met pensioen, we hebben je niet nodig.


    Maak melding
  3. WTK wwet niet dat de Amerikanen(DEA) boos zijn op Chan en zn vrienden en zn PG?
    Doe wat onderzoek WTK.
    DEA en de regering , OM en PG hebben toch vergaderd. Komt t WTK niet goed uit?


    Maak melding
  4. “Je moet prominente mensen zetten die vakbekwaam zijn en hun sporen verdiend hebben in de samenleving. Als je mensen zet die kunnen presteren dan ga je het redden. Je moet geen mensen zetten die een diploma hebben maar nog niets gepresteerd hebben”, aldus Kalloe.

    Dit is wat ik al een tijdje roep; vakbekwaam, sporen verdiend, die kunnen presteren, diploma, kapitaal al verdiend, internationale ervaring, geen strafbare feiten.
    Kan je die wil in Suriname vinden??
    Laat me dit voorzichtig zeggen; tot nu toe hebben niet voldoende voor een kwart regering zich aangemeld.

    Er zijn meer dan nodig Surinamers met die kwaliteiten, in de top weet men dat ook maar er is iets wat ze tegen houdt met ze te werken.
    Hint; ze willen alleen hun kapitaal hebben.


    Maak melding
  5. De president heeft gelijk. Nog een no no partij erbij? Kalkoen, hoeveel politieke partijen heeft Suriname al? Is de samenleving niet te klein voor al die partijen? Straks hebben we 100 partijen en te grote versnippering en kunnen ze geen regering vormen. Kijk maar naar ptata.


    Maak melding
  6. Waarom zoveel politieke partijen in suriname niet nodig. Suriname komt toch niet sterk vooruit, zoals altijd al te weinig echt bekwame mensen in suriname en veel rassen spanning van oudsher. Wel Europa heeft allochtonen surinaams partij nodig want blonde harigen veroorzaken veel haat en spanning zeer subtiel met hun oer papa europa en hossen als heksen en demonen racisten vele maar vroegere bewoners van europa waren van continent Afrika.


    Maak melding
  7. Gemiste kans…..
    “Men gaat niet stemmen op de NDP, VHP en NPS. Er wordt ernaartoe gewerkt dat er een aantal alternatieve partijen komen. Ik zit achter ze aan, maar de mensen zijn niet altijd even slim en ze nemen de verkeerde adviseurs….”
    “Je moet prominente mensen zetten die vakbekwaam zijn en hun sporen verdiend hebben in de samenleving. Als je mensen zet die kunnen presteren dan ga je het redden. Je moet geen mensen zetten die een diploma hebben maar nog niets gepresteerd hebben”, aldus Kalloe.
    ============================

    Richard Kalloe is zelf ook een mislukte politicus, hoe wil je dan anderen gaan adviseren?
    Zijn woorden zitten vol met tegenstrijdigheden en het lijkt er op dat deze man gewoon rancuneus bezig is. Er is nog nooit iets positief over deze regering uit deze man zijn mond gekomen, maar zelf presteren, ho maar………


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES