zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuwe RvC en directeur bankbedrijf Centrale Bank geïnstalleerd

Nieuwe RvC en directeur bankbedrijf Centrale Bank geïnstalleerd

-

Does Travel - naar Suriname

Bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zijn vandaag een nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) en directeur van het directoraat Bankbedrijf en Bancaire Zaken benoemd. Ricky Soedamah vervult de nieuwe functie van directeur Bankbedrijf en Bancaire Zaken bij de CBvS. Met zijn benoeming wordt de leiding bij de moederbank versterkt met een derde directeur. 

In de nieuwe RvC nemen zitting: dhr. Dharmradj Parohi, dhr. Eric Feller, mw. Tulsa Plein, dhr. Stanley Premnath Mathura, dhr. Daniel Amrish Lachmon, mw. Fidesha Djemesi en dhr. Robbie Poetisie, allen als leden.

Het gaat om een mix van enkele oudere RvC leden en enkele nieuwe leden. Deze nieuwe RvC is ingesteld conform de nieuwe Centrale Bankwet van 2022, de wet houdende nieuwe regels voor het Centrale Bankwezen in Suriname. De termijn van de laatste RvC, welke verliep in oktober 2023, was verlengd met vier maanden. Die vier maanden zijn intussen verstreken, waardoor president Santokhi over is gegaan tot de benoeming van een nieuwe RvC. 

De president heeft in zijn toespraak de onafhankelijke positie van de Centrale Bank conform de nieuwe Bankwet benadrukt. Deze versterkt de rol van de CBvS als hoedster van de economie. De onafhankelijkheid betekent volgens het staatshoofd onder meer dat de regering geen commissarissen meer voordraagt en ook geen regeringscommissaris. “De voorzitter en de plaatsvervangend voorzitter worden voortaan binnen de RvC zelf beslist”, merkt president Santokhi op. Over invulling van de functie van directeur Bankbedrijf, zegt het staatshoofd dat de topstructuur van de bank behoorlijk is gecompleteerd. 

“De Centrale Bank is geen eiland, zij staat midden in de gemeenschap en dient de belangen van ons volk. Een slecht functionerende Centrale Bank is funest voor het land, een goede Centrale Bank is een zegen. We hebben beide ervaringen, de slechte en de goede. De belangrijkste taak van een Centrale Bank is om de stabiliteit en lage inflatie te waarborgen. Een goed functionerende Centrale Bank, zal mede leiden tot stabiliteit, lage inflatie, en economische groei, en welvaart. Het schept de basis tot vooruitgang”, benadrukt president Santokhi op. Het staatshoofd feliciteerde de RvC en de directie van CBvS en wenst hen veel wijsheid toe bij de uitoefening van deze belangrijke taak. “Moge uw inzet bijdragen aan een welvarend Suriname en strekken tot eer van uzelf”, zegt de president.

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning geeft aan dat de RvC een goede mix is van oudere leden met kennis en ervaring, en de nieuwe leden met hun eigen expertise. De keuze voor de mensen is volgens hem heel zorgvuldig gegaan. Ook hij wenste de leden heel veel succes toe. Governor Maurice Roemer van CBvS merkte op dat met de benoeming van de RvC de moederbank de koers die werd ingeslagen verder kan voortzetten. Hij gaf aan dat de directie samen met de RvC zich verder moet inspannen om het mandaat van de bank ten uitvoering te brengen; dat is het garanderen van prijsstabiliteit, financiële stabiliteit en een efficiënt betalingsverkeer. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. nietsnutters als Sanjay Gauwrisankar gewoon wegtrappen bij de bank.

    zijn waardeloze directeurtjes die nauwelijks uit hun woorden komen.

    Laatstaan de bank naar grotere hoogten kunnen brengen. Dubbel waardeloos.

    Gewoon opdonderen bij de cbvs.


    Maak melding
  2. Ricky Soedamah
    Goh nergens op zijn linkedin pagina staat er iets omtrent zijn werkervaring en opleidingsniveau.
    een Seminar bezoeken en hiervoor een oorkonde in ontvangst nemen, bewijs van aanwezigheid, wilt wel wat zeggen in een land der zogenaamde blinden.
    Op grond waarvan is deze man benoemd als 3e directeur?


    Maak melding
  3. Ik had de nodige titels voor de namen van deze mensen verwacht.
    Dus niet hoog opgeleiden kunnen een moederbank runnen. Ik heb mijn twijfels. Kijken of ik Bronto Somohardjo gelijk moet geven omdat hij de voorkeur aan niet hoog opgeleiden geeft.


    Maak melding
  4. Ik had de nodige titels voor de namen van deze mensen verwacht.
    Dus niet hoog opgeleiden kunnen een moederbank runnen. Ik heb mijn twijfels. Kijken of ik Bronto Somohardjo gelijk moet geven omdat hij de voorkeur aan niet hoog opgeleiden met het hart op de juiste plaats geeft..


    Maak melding
  5. Banken zijn de grootste kwaad. Zij verzamelen het geld van de armen en stoppen het in de zakken van de kapitaalkrachtigen.
    Ze verdienen flink aan rente met het geld dat op jouw betaalrekening staat, maar rekenen jou bankpaskosten en overmakings- en opnamekosten aan. Ik vind ze gelegaliseerde rovers.
    De overheden hebben hun eigen centrale rover dus.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES