zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBrunswijk: "Niet alleen nationaal, maar ook internationaal krijgen we schande door grote...

Brunswijk: “Niet alleen nationaal, maar ook internationaal krijgen we schande door grote drugsvangsten”

-

Does Travel - naar Suriname

Het is volgens vicepresident Ronnie Brunswijk zorgwekkend dat er wederom grote hoeveelheden drugs de afgelopen dagen in Suriname zijn onderschept.

De tweede man stelt vooral geschrokken te zijn van de 593 kilogram cocaïne die afgelopen woensdag in de Airbus A340 van Surinam Airways is aangetroffen.vDe drugs waren verstopt in 17 dozen cocaïne in de machinekamer aan de onderzijde van de cockpit.

Kort voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)- vergadering woensdag merkte Brunswijk op het zeer onverantwoord en onvoorstelbaar te vinden dat de cocaine geplaatst was in dezelfde ruimte waar het computersysteem en andere belangrijke zaken van het toestel zich bevinden. Het gevaar dat dit met zich meebrengt zou zelfs mensenlevens kunnen hebben gekost.

“Het is onvoorstelbaar en het baart ons heel veel zorgen. Ik kan niet begrijpen dat iemand zo…je wilt geld hebben en ten koste van alles en dat zoveel mensen dood kunnen gaan. Je houdt niet eens rekening daarmee.

Maar wat betreft de grote drugsvangsten moet u weten dat deze regering zich heel zorgen maakt hieromtrent. Er worden nu al modellen ontwikkeld om de controle zo effectief mogelijk te maken. De veiligheidsdiensten zijn bij elkaar gekomen en er zijn modellen uitgewerkt. Want niet alleen nationaal, maar ook internationaal krijgen we schande”, aldus de vicepresident vandaag.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. ai boy look wan sang dja, zelf viezeplee heeft commentaar. Moet niet gekker worden in Surinarcotica.
    Want al die B’s hebben onschuldige handen!!!!

    De pot verwijt de ketel,….


    Maak melding
  2. Het begrip ‘Awari Domri’ is al heel lang bekend in Suriname, denk b.v. maar aan Steve en zijn vader. Nu hebben we ook een ‘Awari Konoe’ in de persoon van Ronni erbij.


    Maak melding
  3. Konoe drey ai brunsie.. hoeveel kilo’s heeft dit sujet op zn naam? Eerlijk zijn en correct beantwoorden ZKH kawtereh.
    Want joe wang mag verrijk.


    Maak melding
  4. De vp is door Ned zelf veroordeeld voor smokkelen drugs. Juist doet hij nu het omgekeerde door te zeggen dat het schande voor Su is om drugs het land uit te smokkelen.
    Ik vraag mij af; hoeveel kilo’s drugs van hem waren het. Foei toch vp?????


    Maak melding
  5. faya mang , brunswijk is niet in holland veroordeelt voor drugssmokkel maar in Frankrijk
    die bouterse en nu ook die promes zijn in holland veroordeelt voor drugssmokkel


    Maak melding
  6. debby de paarse leven onder een steen , moet jij toch weten , jij komt ook telkens onder een steen vandaan kruipen om hier op wtk onzin te pennen


    Maak melding
  7. Ronny Ronny Ronny je speelt Petrus(eer de haan kraait zal je me 3x verloochenen ) Wil je me doen geloven dat je niets met drugs te maken hebt/gehad? Volgens mij daag je ddb, PW, JEEM uit om je te verlinken. Vooral met ddb en PW moet je oppassen. no mek verberde trong joe dede ! ga je straf voor drugssmokkel uitzitten!


    Maak melding
  8. Deze veroordeelde drugdealer moet niet kletsen. Liever gaat hij naar Frankrijk om zijn opgelegde straf uit te zitten. Minder schande voor ons land.


    Maak melding
  9. Leek 14 maart 2024 Bij 13:52
    Wie is mee begonnen?
    En wanneer?

    ———————————————–

    “1886: In een verslag van de gouvernementssecretaris van Suriname wordt melding gemaakt van “cocaïne-preparaten” die in de apotheek te Paramaribo verkrijgbaar waren.
    1890: In een artikel in het Surinaamsch Nieuwsblad wordt gesproken over “het cocaïne-misbruik” in de kolonie.
    1900: In een rapport van de geneeskundige dienst van Suriname wordt melding gemaakt van “een toename van het aantal cocaïneverslaafden” in het land.”

    “1910: De eerste officiële melding van cocaïnehandel in Suriname dateert van 1910. In dat jaar werd een man aangehouden met 1 kilo cocaïne in zijn bezit.
    1920: In de jaren 1920 nam de cocaïnehandel in Suriname toe, mede door de toenemende vraag naar de drug in de Verenigde Staten.”

    Bronnen:

    Het Parool
    NRC
    Interpol

    wie had dat ooit gedacht? boeng langa terug was het begonnen… door wie weet ik nog niet


    Maak melding
  10. @Hertenspoor:vul aub je onderzoek aan met verslagen van de Matjokspelers met 24/7 supermarkten die in 1 nacht van uitbater/eigenaar konden veranderen na en heftig potje Matjok. Blijf vooral in de door jou genoemde periodes zoeken. Deels hebben door het snuiven van de Omoes veel donkere mensen een Familienaam die terug te voeren is op een Matjongverlies waardoor Omoe alles had vergokt en gesnoven/gerookt waardoor hij zn heil bij zn wasvrouw/interieurverzorgster moest zoeken waar vaak kinderen uit kwamen die Omoe trouw erkende. Soms werden de kinderen uit die relaties ook als onderpand ingezet en verdwenen naar China en soms kwamen ze vlot Mandarijns sprekend terug. Noem man en paard als je 1x bezig bent


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES