woensdag, mei 1, 2024
HomeNieuws uit SurinameBelfort: "Politiek en mensen hebben Brunswijk beïnvloed; daarom wan verstoring ben kon"

Belfort: “Politiek en mensen hebben Brunswijk beïnvloed; daarom wan verstoring ben kon”

-

Does Travel - naar Suriname

De dissidente ABOP-parlementariër Edward Belfort, die enkele weken terug voor medische behandeling naar Colombia was afgereisd, stelt nog niet met de politiek te zullen stoppen.

“Het moment dat ik ben hersteld ga ik gewoon verder. Ik ben niet gestopt. Ik ben op low profile”, zei Belfort in het programma Bakana Tori.

Hoewel de familieband tussen hem en zijn partijvoorzitter Ronnie Brunswijk vanwege zijn gezondheidssituatie is hersteld, houdt Belfort nog zijn kaken stijf over hoe zijn houding tegenover de vicepresident zal zijn wanneer hij zijn politieke handschoenen weer oppakt. Volgens Belfort gaat het om een hechte familieband met Brunswijk die tientallen jaren teruggaat en het verschil in politieke inzichten binnen een familie is iets dat vaker voorkomt.

Wel stelt de parlementariër dat de politiek en mogelijk bepaalde mensen gezorgd hebben voor de verstoring in de relatie met zijn neef. “Sma no sabi, maar na tap mi bedi Brunswijk ben sribi. Wan pikin bedi mi ben abi. En te mi ben bori nyan mi ben puru gi a man. En unu ben nyan uit wan patu. Na politiek en bepaalde sma beïnvloed kande a man. Daarom wan verstoring ben kon”, aldus Belfort.

In Colombia hebben de medische specialisten een biopsie van Belfort afgenomen. Aangezien het onderzoek ongeveer drie weken in beslag kan nemen, is aan Belfort geadviseerd om terug te keren naar Suriname. Het resultaat zal wel naar Suriname worden opgestuurd. Met deze afspraak is Belfort op 1 maart teruggekeerd naar Suriname.

“Indien nodig, do meki mi sabi ifi mi musu kon baka”, benadrukte de politicus. Voor nu moet hij het op advies van de arts rustig aan doen.

Het is geen geheim dat Belfort al geruime tijd niet door één deur kon met Brunswijk en overige ABOP-toppers, waardoor hij al maanden een anti-ABOP/Brunswijk-campagne in de media tegen hen heeft gevoerd. Maar mede dankzij Brunswijk en parlementsvoorzitter Marinus Bee heeft hij eerder vanuit Suriname kunnen afreizen naar Colombia.

Belfort vertelt dat Bee ook de kosten voor het eerder kunnen afreizen naar Suriname ook op zich heeft genomen, terwijl Brunswijk alle ziekenhuis- en hotelkosten heeft betaald. De vp belde hem ook om de ene dag. De parlementariër is een ieder dankbaar die op welke wijze attentie heeft getoond aan zijn gezondheidssituatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Belfort zegt dus dat hij en Brunswijk altijd goede vrienden zijn geweest en altijd een hechte familieband hadden, maar dat buitenstaand3rs die goede band hebben vertroebeld. Hiermee zegt Belly dat hij en Brunsie geen eigen verstand hebben en dat vreemden hen zodanig kunnen beinvloeden dat ze geen eigen mening meer hebben. Ze zijn dus nog dommer dan we altijd al gedacht hebben.


    Maak melding
  2. Wat mij opvalt is dat ik veelal lees hoe het niet moet in Suriname. Soms speelt zich dit af tot op het niveau van families. Voor mij rijst dan de vraag: hoe moet het dan wèl en wie kan dit? Het gaat vaak over details die op zich wel belangrijk kunnen zijn, maar passen die in het grotere geheel om een land weer op de rit te krijgen?


    Maak melding
  3. Hoe hypocriet kan iemand zijn! Belfort maakt zijn neef, die in zijn bed sliep en die uit zijn pot at, af tot op het bot en nu is het ineens weer halleluja. Trouwens, is belfort zo armlastig dat hij op de bedeltoer moest om naar Colombia te gaan? Bovendien, er was toch sprake dat hij via de Armulov regeling van het SZF is vertrokken? Wie houdt wie nu voor de mal?


    Maak melding
  4. Din siki sma disi é Pori a politiek.
    Da na din siki sma disi musu bestuur a kondré.
    Geen wonder dat Sranan no kan kon uit a ellende fu Bouta nanga in boevenbende.

    San Belfort en in neef é do gi moiwana???
    Schande din sma disi é gi a binnenland.

    Binnenlandse sma no stem gi din zakkenvullers disi moro, mik ding regel moiwana fosi.


    Maak melding
  5. het lijkt dat belfort wat zijn gezondheid betreft de handdoek in de ring heeft gegooid , en dat hij zijn partij genoten die hij jaren heeft vergald om vergiffenis vraagt , die brunswijk en die bee hebben alles bekostigd voor die belfort , wie zijn de gekken b-b


    Maak melding
  6. Waarschijnlijk ook biopsies genomen van de hersencellen, want “a mang dies eng ede no boeng” duidelijk is dat ailasie ing verstan >>> nu geeft ie anderen de schuld >>komt bekend voor: “A NO MIE” 🙂 🙂


    Maak melding
  7. Brunswijk bekijkt het pragmatisch. Hij heeft alle stemmen nodig om zijn ambitie – president worden van Suriname – waar te maken. Dus ook de stemmen van Belfort en diens achterban.
    Sowieso heeft hij al de stemmen van de Caïro’s , van al zijn buitenvrouwen en buiten kinderen en hun families, van Somohardjo en diens aanhang, van de illegale goudzoekers enz.


    Maak melding
  8. Meneer Belfort er komt allemaal bullshit uit je mond, en er loopt heel veel slijm uit die grote spleet tussen je tanden. Wat een grote slijmbal is deze man, moeten zulke figuren het land leiden, wat een armoede.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES