zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRusland: "Suriname heeft ook de laagste salarissen in de regio"

Rusland: “Suriname heeft ook de laagste salarissen in de regio”

-

Does Travel - naar Suriname

NPS-voorzitter Gregory Rusland vindt de verhoging van de prijzen van stroom in Suriname met 61% zorgwekkend. Het verhaal dat in Suriname in vergelijking met de rest van de regio de laagste energietarieven worden betaald, vindt hij niet correct.

“Dat mag mooi en waar zijn, maar toch is het zo dat Suriname ook de laagste salarissen heeft in de regio. Als je kijkt naar wat een leerkracht, een politieman en zelfs een beginnende arts op dit moment verdient. Dan zijn ze ook op het laagste niveau in de regio”, zei Rusland in een radio-interview op ABC.

Volgens de Surinaamse politicus is deze situatie te wijten aan het slecht financieel-economische beleid dat in de afgelopen jaren is gevoerd. Hierdoor is de Surinaamse samenleving in een situatie belandt, waarbij zij juist zoveel als mogelijk hulp nodig heeft.

“Wij begrijpen dat uiteindelijk de kosten van producten, in dit geval stroom en dergelijken, door de consument betaald moeten worden. Maar niet op deze manier waarbij je subsidies zo snel afbouwt. Terwijl de mensen nog niet op het niveau zijn waar ze stabiel zijn op een hoger salaris”, aldus de NPS’er.

Rusland stelt dat een deel van mensen wel gesubsidieerd worden in de koopkrachtversterking welke door de overheid (SOZAVO) wordt verstrekt. Maar de uitbetaling van deze koopkrachtversterking loopt nog steeds niet zo goed bij alle mensen.

“Wij vinden dat na 900 kWh je middenklassers hebt die de volle pond zullen moeten betalen. Die zullen samen met een deel van het bedrijfsleven die 2 miljard SRD moeten ophoesten. En dat kan toch wel grote consequenties hebben voor onder andere het bedrijfsleven, maar ook die middenklasser”, aldus de politicus.

Deze verhoging gaat in fasen gebeuren: vanaf 6 maart is er gemiddeld 40% bijgekomen op de huidige prijs. Om de twee maanden (mei, juli, september en november) komt er dan 7% bij. De verhoging is bedoeld om de subsidie van 4.5 miljard SRD per jaar af te bouwen naar 2.4 miljard SRD voor 2024.

De regering kan het niet lang meer volhouden om de miljarden te blijven betalen om de tarieven (kunstmatig) laag te houden. De eerste (verhoogde) factuur is in april.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Ik denk dat men subsidies moet geven zolang de salarissen niet toereikend zijn om het zelfstandig te redden.
    Als eerste moet men de salarissen verhogen en als het voldoende is dat men zich zonder de subsidies kan redden, dan die afschaffen.
    Alles moet evenredig zijn met de inkomsten, kopen van een perceel en woning, de goederen in de winkels.
    Maar natuurlijk zijn die spullen heel duur omdat veel mensen in de politiek en of hun familie in die handel zitten vooral handel in percelen en huizen. Ik hoor mensen al denken aan de activist en nieuwe politicus, ja hij is ook in mij opgekomen maar ook vele anderen in de politiek.
    Ik snap wel dat de nieuwe regering met geld problemen zit maar ik denk dat zij zich moeten concentreren op geld verdienen door onder anderen handel en uitvoer van producten. Zij weten dat natuurlijk beter als ik, maar zij / hij kiest ervoor popie jopie uit te hangen en wacht (en ) op diaspora kapitaal.


    gemodereerd
  2. Suriname heeft goud, boxiet, Olie en hardhout. En toch failliet. Hoe dan? Nou heel simpel. Surinamers zijn lui. Ze willen niet werken maar feesten.


    gemodereerd
  3. Indien meneer Rusland het meent, dan heeft hij geen andere keus dan een systeem van slechts 4 loonklassen te introduceren. Een primeur voor hem en een unicum in de wereld. En het maakt in één klap een eind aan de armoede en al de berovingen.


    Maak melding
  4. meneer rusland alsjeblieft hou je mond. ook jou geriatrische = ouwroe sma partij heeft gedurende de 10 jaar vene geen moer gedaan. daarom hebben we bouta gekregen. verkoop je huis aan zara en ga naar ashiana


    Maak melding
  5. De energie subsidie wordt aan iedereen versterkt (objectsubsidie).
    Dit is een onhoudbare situatie.
    Subsidie moet je verstrekken aan gezinnen die het nodig hebben (subjectsubsidie).
    De 113.000 gezinnen met koopjrachtversterking zullen niet de hoogste verbruikers zijn. Misschien kan iemand uitrekenen hoeveel subsidie naar de groepen gaat die het niet nodig hebben. En waarschijnlijk de grootste verbruikers zijn. Die worden dus met belastinggeld van de werkenden in de watten gelegd.
    Dus waar leggen de critici hun prioriteit? Aanpakken van de verbruikers die het niet nodig hebben maar wel profiteren of een begin maken om objectsubsidie aan te pakken en daar waar nodig de helpende hand te bieden. Het geld kan maar één keer uitgegeven worden.


    Maak melding
  6. Rusland vergeet om erbij te vermelden wat de precieze reden(en) zijn waarom de lonen in Suriname de laagste zijn in de hele regio.

    Deze redenen zijn o.a.:
    * Surinamers hebben in vergelijking tot alle overige 14 CARICOM landen, het allerlaagste opleidings c.q. scholingsniveau en daarom ook het allerlaagste gemiddelde IQ.
    * In Suriname is er juist vanwege dit ultra lage opleidingsniveau, nauwelijks sprake van enige vorm van structurele productie om maar helemaal te zwijgen over EXPORT gerichte productie waarmee vreemde valuta kan worden gegenereerd.

    Surinamers inclusief meneer Rusland, kunnen nog steeds niet begrijpen, dat er zonder voldoende productie (en export!) het vrijwel ONMOGELIJK is om hogere lonen te betalen en dus blijvende economische groei en vooruitgang te creëren.
    Suriname dient daarom HÉÉL ZWAAR te investeren in zowel het ONDERWIJS en OPLEIDING……immers een bevolking die voor 70 á 80 % uit ANALFABETEN bestaat, zal nooit voldoende kunnen produceren.
    Surinamers dienen als CONSUMPTIEVE SAMENLEVING (alleen maar goederen importeren!) heel erg RAP over te stappen naar een DUURZAME PRODUCTIEVE SAMENLEVINGSVORM…….zodra de duurzame Surinaamse productiviteit gaat stijgen, zal dat betekenen dat het totale volk er uiteindelijk beter van zal worden in datgene waarin het land duurzaam productief bezig is………alleen daardoor zal er sprake zijn van ECONOMISCHE GROEI en VOORUITGANG……..de bevolking dient als EERST GESCHOOLD te worden alvorens hen productie-vaardigheden aan te leren.
    Iedere andere volgorde (INCLUSIEF OLIE EN GAS!!!), zullen gedoemd zijn te mislukken……met name het eerder genoemde 70 á 80% laag geschoolde bevolkingsdeel, zal zonder verdere scholing nooit deelgenoot worden van blijvende economische vooruitgang in Suriname!


    Maak melding
  7. Rusland het komt door nps dat Suriname onderontwikkeld land is geworden. Vorige regeringen had de subsidie allang moeten afschaffen. Maar er zijn bepaalde bevolkingsgroepen die alles gratis willen. Overall in de wereld past men zich aan met de economische situatie van het land door te bezuinigen. Ik ken veel Surinamers bij wie de airco, tv en radio dag en nacht aan zijn en maar klagen over stroom kosten. Rusland het zou u sieren als u de Surinamers aanmoedig om te bezuinigen met stroom gebruik. Voor 2020 waren NPS en NPD aan de macht, wat voor ontwikkelingen hebben jullie in die periode gebracht dan alles te subsidiëren?


    Maak melding
  8. Het was jouw partij due ten koste van àlles onafhankelijkheid wilde. Ik hoor die racist van een Arron nog op radio Rapar schreeuwen” wie niet voor onafhankelijkheid is is een landverrader, waarmee hij dus op de VHP en in het bijzonder Lachmon mee bedoelde. En raadt eens wie na de onafhankelijkheid als eerste als een rat richting Nederland vluchtte ? Juist ja die racist Arron. Lachmon had wel ballen om in Suriname te blijven en het land op te bouwen.


    Maak melding
  9. keneth 12 maart 2024 Bij 20:16
    Rusland het komt door nps dat Suriname onderontwikkeld land is geworden. Vorige regeringen had de subsidie allang moeten afschaffen. Maar er zijn bepaalde bevolkingsgroepen die alles gratis willen. Overall in de wereld past men zich aan met de economische situatie van het land door te bezuinigen. Ik ken veel Surinamers bij wie de airco, tv en radio dag en nacht aan zijn en maar klagen over stroom kosten.
    ———-
    Airco, tv en radio dag en nacht aan zijn…. Bij jou? Of bij de drie tot vier baantjes om rond te komeners? Ik denk bij jou.


    Maak melding
  10. Ik weet nog steeds niet hoe Rusland de economie wil opkrikken.
    Ik heb een tip voor hem. Veel gepensioneerde Surineds zouden mogelijk terugkeren, op voorwaarde dat je niet 36% van hun pensioen inpikt.
    Dat hoeft ook niet, want die mensen gaan toch al hun pensioen in Suriname besteden.


    Maak melding
  11. Xavier @ verteld precies waar het aan schort….niets meer aan toe te voegen ..

    Pjul@.. je leeft en blijft leven in het verleden. en schrijft altijd rommel…

    De regering Santokhi/Brunswijk ontbeert kennis en deskundigheid, en heeft totaal geen idee, hoe ze het land en zijn bevolking moeten dienen. Stoer gedrag is niet waar men bij gebaat is… Beide heren zijn van een laag niveau en moeten liever vandaag dan morgen opstappen…


    Maak melding
  12. konsensi en die debby zien rusland als de volgende president van suriname , bouterse hebben ze allang geleden laten vallen , en hun vriend santokhi willen ze ook niet meer , maar wie is die rusland


    Maak melding
  13. Rusland het was wel de ndp in de jaren 70 skandeerde vertrouw op eigen kunnen na de onafhankelijkheid is het vertrouwen op eigen kunnen de laagste in de regio. Hoe is het mogelijk dat een bepaalde groep niet de competenties heeft om zelfredzaam te zijn, en toch luidkeels skandeerde vertrouw op eigen kunnen!!!!
    Kijk maar nu naar Haïti waar het een tering zooitje is. Dezelfde groep.
    Daar gaat Suriname ook naartoe.
    Mark my words.


    Maak melding
  14. Rusland, als je zo begaan bent met het lot van de mensen die het zo moeilijk hebben, waarom ben je dan uit de coalitie gestapt? Ben je vergeten dat er op jou en je partij gestemd is als volksvertegenwoordiging?
    Je zou je diep moeten schamen!
    Het zou Surinaamse politici sieren als zij met oplossingen kwamen voor de problemen die zij aankaarten. Waarom zegt Rusland niet waar het geld voor salaris verhogingen vandaan moet komen?
    Het land heeft weinig tot geen inkomsten uit export. Er wordt niks geproduceerd, integendeel, alles wordt geïmporteerd.
    Tijdens 10 ndp wanbewind zijn de subsidies met leningen instand gehouden. Idem voor de koers icm monetaire financiering.
    Dat laag ontwikkeld deel van de bevolking zal dat nooit begrijpen en zal bij elke afbouw van welke subsidie dan ook, moord en brand schreeuwen.


    Maak melding
  15. Buiten het feit dat de meeste Surinamers niet willen werken en dat de helft van de volk afhankelijk is van ambtenarij ofwel teren op de staatskas ipv echt produceren, vraag ik me af waarom de rijken sterk worden ontzien.

    Vermogensbelasting, onroerend goed belasting, belasting op huurinkomsten, erfbelasting, wegenbelasting en ga zo maar door. Waarom willen ze dit niet invoeren?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES