zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameMakoe: "Directeur EBS een fufuruman; letterlijk een koe geplaatst bij SWM"

Makoe: “Directeur EBS een fufuruman; letterlijk een koe geplaatst bij SWM”

-

Does Travel - naar Suriname

Gordon Mac-Donald alias ‘Makoe’ heeft flink uitgehaald naar de leidinggevenden van de vele staatsbedrijven in Suriname. Naar zijn mening is de directeur van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) een fufuruman (dief), terwijl er bij de Surinaamse Waterleiding Maatschappij NV (SWM) een koe is geplaatst. De NDP’er denkt er daarom hard over na om niets meer van Suriname te gebruiken.

“Geen kaart van Telesur en geen benzine van GOw2. Want je hebt er geen voordeel aan. Je wordt in tegendeel bestolen door jouw land. Kijk de EBS, wij moeten meneer Brunswijk zijn geweldige rijkeluisleven laten leiden noh? E kon pley wanlo bigi ten nanga elite, terwijl yu na fufuruman. Eens Junglecommando en now ye kon pley bigi geleerde directeur van EBS. En geen ene hol gaat goed in het bedrijf.

Kijkt u bij waterleiding, weer een andere koe daar. Echt letterlijk een koe die zichzelf wel lekker zegent met het kruis van de SWM en zijn staf. En het zijn allemaal mensen die op hem lijken. Maar de rest van het personeel en de samenleving moeten het doen met een druppel uit de kraan”, aldus Makoe op Culturu TV.

Volgens de NDP’er komt de SWM steeds ‘janken’ dat het bedrijf niet genoeg geld krijgt van de overheid.

“Je moet mensen kennen binnen waterleiding die willen praten. Al die buitenmeiden en al dat soort mensen. Al die geweldige tripjes en toestanden en hotels die op kosten van die staatsbedrijven worden bekostigd. Directieleden die elk weekend in de duurste hotels gaan vertoeven met…als het nog met hun vrouwen was, dan was het wat anders.

Zelfs ministers. Ik heb zeker twee keren die van Volksgezondheid gezien toch. Te a si mi dan e skreki. Marriot hotel. Laat men zeggen dat het niet waar is. Satra bakana ye go leg uit dat na vergadering ye go. Nee, kiek we go teki…over de ruggen van het volk!”, aldus Makoe.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. en nu gaan al die reageerders weer reageren op het feit dattie ndper is
    totaal de boodschap negeren en de boodschapper aanvallen

    feit is dat hij wel gewoon gelijk heeft
    leiders ministers etc leven op veels te grote voet met staatsgelden


    gemodereerd
  2. Ey makoe joe habie letie jere. Ala sani sa joe taki a tru. Kijk mr sinds n soortgenoot vn die bankrover direkteur is vn swm ligt alles plaat daar n k vraag mij af wrom daggoe leo nog direkteur is vn ebs. En dat vn ramadin: makoe wat deed jij marriot was je ook aanwezig mt je buitenband.


    gemodereerd
  3. Dat hij kritiek heeft, gebruikt hij alleen buitenlandse producten en goederen.

    Er is een koe gezet, hij kan ook pleiten om een ezel neer te zetten!
    Geen idee, welke beter is als Makoe


    Maak melding
  4. Ik mag dus mijn investeringsplannen in Suriname weer in de ijskast stoppen of uitwijken naar een minder corrupt land. ik mag het niet openlijk zeggen, maar het lijkt alsof de mensen die op Brunswijk lijken geen bestuurlijke talenten hebben. aan de vraag waarom ze hoge posten ambiëren die ze niet aankunnen ga ik voorbij.


    Maak melding
  5. Ook telesur en Staatsolie zitten de rovers. Het is een bende in Sur. Geen ene malle moer gaat goed.
    Politie en brandweer hebben niet eens benzine. 2 de Haïti is
    Het in Sur. Daarom houden de oliereuzen de boot nog buiten Sur. Corrupte bende willen ze niet mee werken


    gemodereerd
  6. “Gordon Mac-Donald alias ‘Makoe’ heeft flink uitgehaald naar de leidinggevenden van de vele staatsbedrijven in Suriname. Naar zijn mening is de directeur van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) een fufuruman (dief), terwijl er bij de Surinaamse Waterleiding Maatschappij NV (SWM) een koe is geplaatst. De NDP’er denkt er daarom hard over na om niets meer van Suriname te gebruiken.”
    ======================================

    Nergens in dit artikel komt dit NDP sujet met een oplossing hoe de problemen in het land zijn op te lossen. Het enige wat hij kan zoals velen van dit soort hier is ongenuanceerde beschuldigen uiten naar anderen die hun best doen om de puinhopen van de vorige regering proberen op te lossen. Waarom zou het volk in 2025 weer op dit soort moeten stemmen?


    gemodereerd
  7. NDPers gaan over LIJKEN met een veroordeelde MOORDENAAR als hun leider ; De staatskas is LEEGGEPLUNDERD door de NDP……Een van die NJANG PATOES : PARAMARIBO, 28 apr 2019 – Er komt een justitieel onderzoek naar de misstanden bij de uitvoering van het project Naschoolse Opvang. Dit zegt president Desiré Bouterse. Hij wil met een schone lei beginnen. Het project komt terug in 2019. “Ik heb één van de trekkers van de Naschoolse Opvang, Ivan Graanoogst, al gezegd dat we het bij de justitie zullen droppen”, aldus Bouterse. Graanoogst was voorzitter van de uitvoeringscommissie. Bij de uitvoering tijdens de eerste regering Bouterse is veel fout gegaan. Vooral met de voeding voor schoolkinderen is flink gestoeid. Sommige scholen kregen, op papier, veel meer porties dan er kinderen waren. Leerkrachten waren in sommige gevallen in staat hun hele woonstraat te voeden. Politici van regeringspartijen pikten ook een graantje mee. Hele gaarkeukens werden door partijbonzen beheerd. Ook de bereiding van het voedsel kon soms te wensen overlaten. Voedingswaren die via het project mochten ingekocht, waren niet terug te vinden in het bereide eten. Volgens een technisch onderzoek is ruim honderd en twintig miljoen Surinaamse dollar niet te verantwoorden. Bouterse wil hoe dan ook een doorstart, “omdat de nood daar is.”…..Keuze voor Suriname ; FAILLISSEMENT of I M F…….Deze NDPer is de MA van die KOE.


    Maak melding
  8. @Kwakoe van helena Christina

    Niet alleen de mensen die op Brunswijk lijken, blijken geen bestuurlijke talenten te hebben. Ook de mensen die op onze President lijken, hebben hier last van. Wel even bij de feiten blijven he….of vind je dat de regering goed werk verricht?? Het etnische steeds naar voren halen, terwijl beide kampen niet deugen heeft geen zin…


    Maak melding
  9. Saaaang!!! Dit monster gaat naar Mariot? Oelala!, deze man moet direct verwijderd worden, want de hotelgasten zullen denken dat ze figuranten van planet of the apes zijn.


    gemodereerd
  10. makoe is geen edele koe maar gewoon een paarse rat en die debby vindt hem aardig , hoeveel buiten vrouwtjes ratten zal deze mislukkeling hebben , een ding is zeker dat deze rattenwijfjes letterlijk door een koe vertrapt zijn

    makoe waar is je opperrat bouterse


    Maak melding
  11. Makoe is mogelijk (selectief) kort van geheugen; mogelijk is dat hem vanwege alcohol en drugsgebruik niet aan te rekenen (na wan las ede mang…zegt men 🙂 🙂 )>> check even EBS schandalen met ontslag directeur en rvc 2015; vele dirty deals ook weer in opdracht van hoger hand stop gezette onderzoeken.
    “De directeur van NV Greenland, Dick Ludwig van Kanten, is aangehouden door het speciale onderzoeksteam dat ingesteld is in het onderzoek naar vermeende malversaties bij Energie Bedrijven Suriname (EBS). Uit documentatie blijkt dat Greenland drie betalingen heeft gekregen van meer dan SRD 22 miljoen voor levering van noodaggregaten. Het vermoeden bestaat dat hier sprake is van onregelmatigheden, aangezien de aankoop niet terug te vinden is in de administratie van EBS”

    Bij SWM mocht er geen onderzoek plaatvinden;(hij leverde alle swm materiaal via zijn eigen nv aan zichzelf 🙂 ) oosterling (bekend van wapendiefstal “canadadry” )was door de andere crimineel bouta daar geplaats om een njang te maken:check art 2020:“Ik heb mijn werk altijd naar eer en geweten gedaan. Ik vrees voor geen enkele aanklacht. “Meer nog daag ik iedereen uit om met bewijsstukken te komen als ze beweren dat ik iets verkeerd heb gedaan,” zijn de krasse woorden van SWM-directeur Marlon Oosterling in gesprek met Suriname Herald.”>>> 🙂 🙂 hij had alle aankoopbonnen aangemaakt en baas Brunsie gevraagd of hij mocht blijven zitten “en gratis” de verdere waterleiding aanleggen 🙂 🙂 ..zaak idd geseponeerd


    Maak melding
  12. Let wel: er wordt nu niet gesteld dat er niet gestolen wordt >> men gaat op de “vertrouwde manier” verder >> dus niks nieuws.
    Lastig is het als sommige propagandisten (voor wat “tjiengmonie” en beloofde posities) nu doen alsof er plotseling iets gewijzigd is
    vwb hotelbezoek: vanwege aangescherpt beleid bij slm nu geen wekelijkse bezoeken van allerlei ‘”toppers”‘ met “secretaresse ” naar aruba/curacao >> Voor de “fijnproevers onder ons : vraag passagierslijsten op en screen !!( >>vanwege de gratis dienstreizen en charters(aruba/cur/africa/china/cuba) “moet slm nu ook een buffel schijten”…..zie ook oproep chan mbt dienstreizen nu>>.alles ging gewoon door(zelf vliegt ie ook niet minder !)


    Maak melding
  13. “…
    De NDP’er denkt er daarom hard over na om niets meer van Suriname te gebruiken.
    …”

    Heeft hij het hart wel op de juiste plek !

    Dus zolang hij kan profiteren is Suriname goed maar zodra hij niet meer kan profiteren is Suriname slecht.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  14. feit is dat de boodschap klopt
    ook al is de boodschapper niet helemaal zuiver

    dit domme volk vind het belangrijker wie het zegt dan wat er gezegd wordt
    diep treurig deze bevolking


    Maak melding
  15. swm in gewoon een roversbende
    je betaalt aansluitngskosten en wordt aangesloten
    volgens swm internetpagina wordt onder aansluiting gerekend? hoofdleiding tot en MET watermeter
    en na de watermeters zijn het kosten voor de gebruiker
    als er geen watermeter geplaatst wordt? wat wel in de kosten zit, is het probleem van swm
    naderhand een watermeter plaatsen en dan de gebruiker WEER laten betalen?
    en dan ook nog maandelijks meterhuren willen laten betalen?
    hoeveel wil je de gebruiker oplichten?

    je koopt een auto bij yokohama met cash geld
    en na een maand krijg je een rekening van yokohama voor de huur van de auto?
    hoe achterlijk is dat? je kan geen huur rekenen over iets wat niet jouw eigendom is


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES