dinsdag, mei 7, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOverleden vrouw in wellness kliniek is 36-jarige Haïtiaanse diplomate

Overleden vrouw in wellness kliniek is 36-jarige Haïtiaanse diplomate

-

Does Travel - naar Suriname

De vrouw die donderdag in een zogeheten wellness kliniek in Paramaribo om het leven kwam, is een 36-jarige Haïtiaanse diplomate in Suriname. Dat heeft de politie regio Paramaribo vrijdag bekend gemaakt.

De vrouw was al twee keer eerder naar de kliniek geweest en zo ook donderdag, waar zij een behandeling kreeg bestaande uit het via infuus toedienen van een vloeistof bestaande uit vitaminen en mineralen genaamd Ultraviv.

“Tijdens het toedienen van de Ultraviv gaf de cliënt door dat zij zich onwel voelde en werd zij naar een andere behandelkamer begeleid. In die kamer werd haar zuurstof toegediend en gereanimeerd, maar ze reageerde niet meer” schrijft de politie.

Een ingeschakelde arts stelde de dood officieel vast en verklaarde volgens de Surinaamse politie dat het slachtoffer vermoedelijk een acute ernstige reactie moet hebben gehad waarbij er een belemmering van de ademhaling is ontstaan of een tekortschietende bloedcirculatie.

Het ontzielde lichaam van de vrouw S.L. werd na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. Het onderzoek naar de werkelijke doodsoorzaak wordt voortgezet.

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft vrijdag ook een reactie uitgebracht waarin zij aangeeft dat er uit hoofde van de verantwoordelijkheid van het ministerie, aan deze specifieke kliniek nooit toestemming is verleend.

Volgens Volksgezondheid geldt de regel dat het ministerie alle aanvragen voor vergunningen onderwerpt aan de geldende veiligheidsnormen in de gezondheidszorg, waarbij evidence based behandelingen leidend zijn. Evidence based betekent dat er gedegen wetenschappelijk onderzoeken zijn gedaan en die hebben bewezen dat een behandeling of verrichting zinvol of niet-zinvol kan worden geacht.

Naar aanleiding van dit ernstig incident in deze kliniek zal het ministerie van Volksgezondheid in samenspraak met de in deze relevante autoriteiten een diepgaand onderzoek instellen naar dit gebeuren om vervolgens in overleg met de bevoegde autoriteiten over te gaan tot sluiting van alle instellingen en/of klinieken die deze behandelingen aanbieden of promoten. 

Er wordt intussen een dringend beroep gedaan op de samenleving om de aangeboden diensten bij discutabele klinieken die dergelijke behandelingen aanbieden, zoveel mogelijk te vermijden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Wanneer het kalf verdronken.is dempt men.in Suriname de beerput. Hoe is het mogelijk dat dit soort klinieken.zonder vergunning konden.werken? Zelfs als je warung wil.beginnen.moet je eerst gekeurd worden en een vergunning krijgen. De verantwoordelijke minister van volksgezondheid, die ons tegen dit soort kwakzalvers zou moeten beschermen,. zou op.staande voet moeten worden.ontslagen


    Maak melding
  2. @Ronald jammer genoeg heb jij niet die bekende prik gehad. Uit jouw reacties blijkt dat je gewoon een gestoorde gek en doemdenker bent.


    Maak melding
  3. Weer zo iets ,de volksgezondheid ziet die reclame ook op de tv ,en achterover leunen tot t overgaat op een accident, om dan over te gaan tot akties, gewoon laksheid in deze ,hoeveel zijn aan dit soort activiteiten om gekomen.


    Maak melding
  4. Saya zorgd ervoor dat ze weer in der land komt.
    Alleen een idioot leent zich voor zulke zaken.
    Min van Volksgezondheid hft ook met zn blunders duizenden dodennop zn naam met covid en nu ziekenhuizen waarvan 70% artsen weg zijn en 80% verpleegkundigen.


    Maak melding
  5. Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft vrijdag ook een reactie uitgebracht waarin zij aangeeft dat er uit hoofde van de verantwoordelijkheid van het ministerie, aan deze specifieke kliniek nooit toestemming is verleend.

    Na burikie yu dinkie de na sranang. Nooit toestemming is verleend maar met open ogen gedogen dat dit gebeurt. Pas te sma ka dang minister e long suku toiletpapira fu figi a ka


    Maak melding
  6. haitiaanse diplomate??? is er een haitiaanse ambassade in suriname??? of is ze in dienst van saya. want die cocktails zijn echt heel duur. anyway r.i.p.


    Maak melding
  7. Vraag is, voorziet de wetgeving hierin? Want als deze bedrijven volgens de wet niet vergunningplichtig zijn, wat dan? Moet de burger niet zelf zn verstand gebruiken? Nog een voorbeeld: iedereen is masseur, hari skin maar raak zonder verstand van hoe een lichaam in elkaar zit. Onopgeleid vaak zelfs ongeschoold. Het beroep is niet vergunningplichtig!! Ondertussen ligt de gezondheid van de klant letterlijk in zo iemands handen. Anderen plakken wimpers, heftige ooginfectie, anderen zetten nagels, omeng nagelschimmel ! Mensen gebruik je verstand, stel vragen, wees kritisch als het om je eigen gezondheid gaat.


    Maak melding
  8. @surined,

    Jij en jouw vader moeten jullie hoofd laten nakijken. En ook jullie bloed. Wat vol ongezonde antistoffen zit. Laat maar een test doen. Zo’n goede gratis advies krijg je niet snel.


    Maak melding
  9. @debby je maakt je druk om verkeerde dingen.
    Maak je druk om al die vermoorde kinderen , vrouwen waar van een gedeelte zwanger waren en oudere mannen van MOIWANA…!!!!
    Je eigen volk laat je links liggen en aan vreemde mensen ga je zogenaamd voor opkomen.
    Gi mi wan brick yere. Go nep din sma fu yu NDP.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES