zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameHellings: "Santokhi heeft zich tot de meest gehate president van Suriname gemaakt"

Hellings: “Santokhi heeft zich tot de meest gehate president van Suriname gemaakt”

-

Does Travel - naar Suriname

“Ook al zou de president vandaag of morgen zeggen dat iedere Surinamer 1 miljoen dollar krijgt; 25 mei 2025 den man e stem puru a man”, aldus oud-politiebondvoorzitter en nieuwbakken politicus Raoul Hellings.

In het programma Bakana Tori voerde Hellings aan dat alle presidenten die Suriname vanaf de onafhankelijkheid in 1975 heeft gekend, hun deel van de kritiek vanuit de samenleving hebben gehad. Echter de huidige president, Chandrikapersad Santokhi, heeft zichzelf volgens Hellings tot de meest gehate president van Suriname gemaakt.

De oud-politiebondsvoorzitter stelt aan de ene kant ook de frustratie vanuit de gemeenschap te begrijpen.

“Je ziet hem tegenwoordig als zogenaamde Boy Scouts leider en hij gaat naar wedstrijden van de SVB. Maar a man no abi touch nanga a samenleving. Die man komt zo gemaakt over. Dus hij denkt misschien dat hij mensen zand in de ogen strooit, maar geloof me: de mensen in de achterstandswijken, den sma ini a getto, hebben die man door. Hij is fake. Hij kijkt op ons neer. Hij moet niets van ons hebben. Voor hem is belangrijk dat kliekje dat hij rondom zich heeft, friends and family, mensen die hij kan accommoderen. De rest van ons kan hem weinig schelen”, aldus Hellings.

Hellings is vooral niet gediend van de eerdere opmerking van het staatshoofd dat mensen toch feesten en chillen, ondanks de crisissituatie in het land. Volgens de politicus is dit eigenlijk nog het enige wat mensen zich nog kunnen permitteren om een beetje te kunnen ontspannen.

“En als je dat ons ook wil ontnemen en niet mans genoeg bent om verantwoordelijkheid op je te nemen door te zeggen: ai, na ondro mi beleid a san kon tranga fu kan broko wan pikin kiek. Zelfs het zetten van eten op tafel is een haast onmogelijke job geworden. Als je niet mans genoeg bent om die verantwoordelijkheid op je te nemen, dan heeft die samenleving op den duur door dati yu na wan fake man. Yu a no wan president fu unu. Je bent daar voor jezelf. Je bent een miskoop. En mensen zijn erin gesluisd door die stem slim campagne van Xaviera Jessurun”, aldus Hellings.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. De REVO/BOUTERSE heeft de NORMEN WAARDEN en RESPECT waar AFRO Surinamers vroeger om beroemd waren totaal vernietigd,zelfs geschoolden die de NDP aanhangen gedragen zich als LEEGHOOFDEN en DRUGSVERSLAAFDEN…….De Nationale Drugs Partij met aan het hoofd MOORDENAAR/DRUGSDEALER DESI BOUTERSE is funest voor de ontwikkeling van de arme en niet geschoolde Afro jongeren….Wanneer zullen hun ogen geopend worden zodat ze kunnen inzien dat ze MISBRUIKT worden ( om de moordenaar/drugsdealer in het zadel te houden) ?+++++++++++++++De NDP BENDE , onder leiding van de wreedste president allertijden van Suriname,de moordenaar / couppleger / drugsdealer / DESI DELANO BOUTERSE is de oorzaak van alle ELLENDE in Suriname : Paramaribo 25 februari 1980 -7doden,Fort Zeelandia 8 december 1982 – 15 doden,Moiwana 29 november 1986 – 39 doden,1986 – 1992 Binnenlandse oorlog – honderden doden…..NDP regering van Bouterse heeft een schuld van 3 miljard US dollar achtergelaten’


    Maak melding
  2. Vakbondsleider Hoogie(Hooghart) dacht eerst de vorige president dwars te liggen en later ging hij meedoen. In het parlement lag hij letterlijk te pitten,beelden zijn er nog. Hoeveel stemmen kreeg hij bij de laatste verkiezingen. Leider van een grote vakbond en op deze manier afgaan moet een eye opener zijn voor alle politieke gelukzoekers dus masra Hellings kijk uit wat jou eventueel kan overkomen.


    Maak melding
  3. Hellings heeft gelijk: Santhoki LIEGT EN BEDRIEGT de hele kluit. Inderdaad is Santhoki een miskoop.

    In 2020 heeft Santhoki mij kunnen belazeren toen ik een DIE-HARD aanhanger van hem was.

    Santhoki: In 2025 mag je vertrekken wat mij betreft en neem koning Kawtere met je mee en niet te vergeten Gajadien, Jogi, Cedric van Samson en het parlementalid dat komt roepen dat Santhoki in 2025 terugkomt om wat te komen doen?

    Santokhi: Jouw houdbaarheidsdatum is allang verstreken.

    Kom me niet vertellen dat ik van de NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ ben. Santokhi heeft deze voortvluchtige MOORDENAAR laten ontkomen.

    Voor mij heeft Santhoki definitief afgedaan. Yu kang haradang yere mi mang.


    Maak melding
  4. Meneer helling. We hebben geen gangsters in de politiek nodig. Daarvoor is de politiek niet voor jouw. Kijk uit hoeveel stemmen je haalt bij de verkiezingen.


    Maak melding
  5. Deze man, Helling, gaat zorgen dat de NPS uit mekaar gaat vallen na de verkiezingen van 2025. De NPS gaat wel zetels behalen maar wat er hierna gaat gebeuren…….Mark my words. Kliekje Helling, Gentle, Atompai en die ene dame, ben haar naam even vergeten, willen uitsluitend hun financiële belangen stellen. Kijk maar naar de Politie bond, nu hebben ze ook invloed bij de bond van EBS (Pensioenfonds van EBS staat in gevaar). Ze wilden ook bij de SVB overnemen toen ook gepowered door Bordo. Het is hun niet gelukt. Soso money deh in deng mang dies edeh.
    Bij de NPS hebben ze toegang gehad via Mevr. Etnel. Geloof me, ze gaan meneer Bobo Rusje “overrulen”. NPS heeft met deze personen gekozen voor zelfdestructie.


    Maak melding
  6. Hij was ongeschikt als voorzitter van de politiebond en denkt met racistische intenties zijn heil in de politiek te zoeken. Deze leeghoofd is beter op z’n plaats bij brombere. Dat de media dit soort snert figuren spreektijd geven, is pure armoede.


    Maak melding
  7. JA ,DIT IS HET ,hij gaat nooit meer weg ,want ja leuk of niet ,zie je iemand anders sur. Leiding geven.chan houd ervan. Dus laat hem.mannen als lachman.Aaron.pengel venitiaan zijn er niet meer dus suris bewust je maar,erzijn geen politike opleidingen.politikologie ,studie is erniet in sur. Allemaal die daar gaan zitten is nattevinger wetk .men wil zich en fam.en.vrienden.bevoordelen.niet het land OPBOUWEN.,XO ALS DE GEKTE VAN NA DE ONAFHANGKELIJLHEID JAREN 70,sur was een lachertje in Europa je wil onafhankelijk maar je hebt niks geregeld, IS ECHT ZIEGEL MET ONZE ATON GEWEEST ,TERWIJL HIJ zelfs in nedeland had gestudeerd ,hij zag dus de beoordelen.van nedetland,kijk joeveel vluchtelingen naar nedetland komen.,nedetland ontvang ze en jij die bij nedetland is /was rent wrg van ze weetje hoe blij ze waren dat dom sur. Zelfs wrg wilde ,we waren in hun oog een waterhoofd die wegloopt en ergens zou vallen wat ook is gebeurt.xe geven miljarden wrg.dat kon ook naar sur. Maar neen grote mond geven terwijl je niks bewerkstelligen had.


    Maak melding
  8. Haha

    Zei ik het niet !

    ” …
    maar geloof me: de mensen in de achterstandswijken, den sma ini a getto, hebben die man door.
    …”

    Vieze politici gebruiken de hulpbehoevende Surinamers / het arme en onderontwikkelde volk alleen om stemmen te krijgen zodat ze aan de macht kunnen komen en zichzelve kunnen verrijken.

    Dit onderontwikkelde deel van het volk heeft ondersteuning en ontwikkeling nodig maar politici hebben nooit meer naar hun omgekeken nadat ze aan de macht zijn gekomen.

    De onderontwikkelde Surinamers zijn een deel van de samenleving maar vertegenwoordigd niet het gehele volk.
    En dit is het verschil beste mensen !
    Foute politici loopt te koop met de term ” het volk” en zorgt voor verwarring en destabilisatie !

    Welke politieke partij investeert nu wel in de ontwikkeling van den poti sma en geeft DIT volk de tools om zelfredzaam te zijn ?

    Wroko fu meki moni, een goed project !

    Tja go. Set kong !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  9. “ “En als je dat ons ook wil ontnemen en niet mans genoeg bent om verantwoordelijkheid op je te nemen door te zeggen: ai, na ondro mi beleid a san kon tranga fu kan broko wan pikin kiek. Zelfs het zetten van eten op tafel is een haast onmogelijke job geworden.”

    Aldus Hellings, niet de slimste!
    De huidige regering ruimt de rommel op die de Moordenaar en zijn 40 rovers wederom hebben achtergelaten.

    Geen verstandige zet van de NPS om deze zwijgzame (zwijgzaam tijdens het vernietigend bewind van de Moordenaar) opportunist binnen te halen. Hallo, de puinhoop is achtergelaten door de Plésident de Moordenaar (blijkbaar je favoriete President).

    NPS, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.


    Maak melding
  10. Waar je mee omgaat hé!

    Ga eens een keer rond bij de hardwerkenden, misschien dat je een ander geluid hoort!

    Verder helemaal eens met @100% sranang.


    Maak melding
  11. Uitstekend. Uitstekend
    Hoe meer van dit soort jochies roepen hoe slecht de president is hoe gelukkiger we ons mogen prijzen. Hij speelt dus niet onder1 hoedje met ze. Hij speelt een ander spel.Het spel van achtervolgjng, vervolving en opsluiten. Ze knijpen ‘ em.
    Neks geen luizebaan , neks geen status meer neks geen drugstransport meer!
    Als ik mijn inkomsten zo zag weg vallen en iedereen kan zien dat ik gewoon een ordinaire zakkenvuller was dan zou ik ook willen dat deze president moest opstappen.
    Maar het volk laat zich niet meer naaien die tijd is voorbij

    Wat de president vreselijk fout heeft gedaan is bouterse en zijn lijfwacht ( eentje mocht hij bij zich houden, dat kwam uit de onderhandeling) is liegen over de deal met Bouterse.
    Als hij deze deal gewoon kenbaar had gemaakt zou men het begrijpen.Maar nu heeft hij gelogen
    In Honduras pakken ze het anders aan

    Helling en consorten maken zo de positie van Chan sterker
    domboos


    Maak melding
  12. Har a dang, kwik. Wie denk je dat je bent? Ga je rommel en nonsens verkondigen in ocer en trap je poten niet in grun djari. Ook al ben ik het niet altijd eens met de huidige regering. Maar de grootste verkrachter en moordenaar en drugsdealer van Suriname, de gevluchtte veroordeelde massa moordenaar en SLECHTSTE president is DiDiBri.
    En dat zijn FEITEN. Btw. Hoe zit het met jullie onroerend goed business…van jou en die andere paarse djamoe ede, kwak? Blijf anansi tories vertellen bij bakba tori van goebbels limbo.
    organic movement is dood, joe dong krabita.


    Maak melding
  13. Onderlinge problemen uit het verleden gedurende hun politie carrière, worden nu uitgevochten in de politieke arena, terwijl het land daar niet op zit te wachten.
    Mislukte politie officieren.


    Maak melding
  14. Het is regel en dus geen uitzondering, dat de President van de Republiek Suriname, als Instituut en niet als persoon, de Chief Scout is van en voor deze Staat. Dit is ingevoerd en goedgekeurd door de Wereld Organisatie van Scouting. De eerste persoon van Suriname in de hoedanigheid, was de echte Boyscout Oûbaas Johan Henry Ferriër, als eerste President van de Staat Suriname.
    Oûbaas Ferriër heeft deze hoedanigheid behouden, totdat President Runaldo Ronald Venetiaan, ook (voormalig) Boyscout, in die hoedanigheid werd geinstalleerd.
    Het heeft zolang geduurd, omdat het instituut van de President van Suriname, toen in die tussentijd, geen ambities toonde voor die hoedanigheid van Chief Scout voor de Staat Suriname.
    Om redenen van de status voor bekleden van die hoedanigheid, kon President Desiré Delano Bouterse niet geweigerd worden in die hoedanigheid.
    Als persoon had President Chandrikapersad Santokhi deze hoedanigheid kunnen weigeren, dan was de persoon (de ex-President) Desi Bouterse nog in de hoedanigheid van Chief Scout voor Suriname.
    Echter ethisch past zijn veroordeling tot een onherroepelijke vrijheidstraf niet bij deze hoedanigheid.
    President Santokhi is mijnsinziens een goede Manager, die goed kan functioneren onderleiding van iemand anders, instituten of instituties (ALV) waar en aan wie hij verantwoording hoort af te leggen, maar voor mij is hij absoluut GEEN politicus en zeker GEEN politieke leider.
    Als de Surinaamse Volksvertegenwoordiging, (daarvoor de Staten van Suriname tot en met 24 november 1975, het Surinaams Parlement tot en met 13 augustus 1980 en de Nationale Assemblee vanaf 1985 en nu vigerend vanaf 1988 de ressortraden, de districtsraden en vooral de Nationale Assemblee, hun regering-controlerende en regering-aansturende taak goed had(den) begrepen en goed (volk-vertegenwoordigend, in plaats van partij loyalistisch en sponsoren accomoderende) inzette(n) uitvoer(d)en, dan had President Santhoki en vóór hem alle andere kabinets- en Regeringsleiders, hun taak als Regerings verantwoordelijke en -hoofd (mogelijk) goed uitgevoerd.
    Het schort eerder aan de labititeit en zwakke tot minieme ontwikkeling en begrip van de (partij loyalistusche) Volksvertegenwoordiging, dan aan de (corrupt overkomende) regering c.q. President.

    WEEST GEEN STEMMER/STEMVEE, WORDT NU DE KIEZER!
    Kiest daarom bij al de volgende verkiezingen voor een sterke op het volks wil gerichte Volksvertegenwoordiging en niet voor partijloyalistische politici/politieke vertegenwoordigers in de Volksvertegenwoordiging. BEGRIJPT HET VERSCHIL!


    Maak melding
  15. Phoehoehoe!

    Wij blij met onze geschiedenis-leraar, die het 15 jr heeft gered. Niet perfect, niemand is perfect, maar we redden het wel.

    In suri willen ze een een Phd, Drs. Master, bachelor etc. als pres. alsof een president alle besluiten in zijn eentje neemt.

    De sterkte van een ketting wordt bepaald door de zwakste schakel.
    Begin daar. 75% snapt die tekst hierboven niet.

    Be the change!


    Maak melding
  16. Ik blijf erbij dat de regering in 1975, had moeten eisen van Nederland dat de achterstandwijken, werden geminimaliseerd.

    Maar hebzucht, kreeg voorrang.
    Wat overbleef, is in de jaren 80, geplunderd.
    Je weet er alles van.


    Maak melding
  17. Ach ja, het is maar weer een dubieuze afvallige mislukte politie agent die een hoop populistische dingen roeptoetert om zo een positie te proberen te krijgen binnen de politiek.
    Jullie denken toch niet echt dat je met dit soort een land kan besturen?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES