zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameBevelhebber: 'Geen militairen beroofd en ontwapend door Brazilianen'

Bevelhebber: ‘Geen militairen beroofd en ontwapend door Brazilianen’

-

Does Travel - naar Suriname

De bevelhebber van het Nationaal Leger van Suriname, kolonel Werner Kioe A Sen, heeft in een officieel bericht laten weten dat er geen sprake is van beroving en/of ontwapening van Surinaamse militairen door een groep Brazilianen.

Dit naar aanleiding van enkele niet-geverifieerde berichten die circuleren via social media (zie onder), waarbij wordt aangegeven dat bovenstaande in het Stuwmeer-gebied te Brokopondo zou zijn gebeurd. Het Nationaal Leger zegt zich te distantiëren van deze ruis via sociale media:

“In tegenstelling tot hetgeen beweerd wordt middels niet-geverifieerde berichten is er geen enkel militair detachement of post in het betreffend gebied actief, noch zijn er patrouilles, posten of detachementen waarbij militairen beroofd en/of ontwapend zijn geworden door een groep Brazilianen.

Wij nemen dit bericht dat circuleert heel serieus en er is reeds een onderzoek opgestart. Dankzij het internet en nieuwe technologieën kan heden ten dage vrijwel iedereen eenzijdig en nepnieuws maken en elke vorm van valse informatie verspreiden, vaak met misleiding als beoogd doel.

Laten wij als samenleving hiervoor waken en de bronnen van zulke berichten eerst verifiëren en op echtheid toetsen, alvorens over te gaan tot verdere verspreiding” aldus de bevelhebber.

UPDATE: Volgens Marcel Oostburg die het bericht van de ontwapening en ontvoering ook deelde, zou er een voice bericht van ene kapitein M. zijn die is gestuurd naar alle commandanten. Daarin zou hij volgens Oostburg hebben aangegeven dat het leger in verhoogde staat van paraatheid is gebracht. “Hij geeft in bedoelde voice instructies aan alle commandanten” zegt Oostburg.


opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Er loopt een zooitje ongeregeld rond, dat van meet af aan beveiligd wordt door bepaalde legereenheden om hun dubieuze zaakjes (o.a. bodemschatten delven) te regelen. Die zijn zich nu aan het roeren en maken misbruik van de verdeeldheid tussen bepaalde eenheden.


    Maak melding
  2. En men moet niet als een stel leeghoofden, meteen Gyanezen e.d. lopen te brullen, want de realiteit is in de meeste gevallen anders dan men zich voorstelt…!


    Maak melding
  3. Ram 9 maart 2024 Bij 18:12
    Dit is het werk van een bepaalde groep die paniek in Suriname wil creeren.

    inderdaad , debby met zijn groep willen dat , maar ze kunnen niets doen want baas is gevlucht en deze domme gevluchte kan geen instructies geven omdat hun gevluchte domme baas geen bericht kan geven omdat hij ongeschoold is en niet weet door zijn domheid hoe hij dat moet doen


    Maak melding
  4. “Laten wij als samenleving hiervoor waken en de bronnen van zulke berichten eerst verifiëren en op echtheid toetsen, alvorens over te gaan tot verdere verspreiding” aldus de bevelhebber.”
    ===================================

    Elke burger mag en moet dit soort onregelmatigheden melden. Lieden die er misbruik van maken om de samenleving te bestoken met fake nieuws moeten gewoon aangepakt worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES